www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-12-09

Sunset di Senggigi | Trip Lombok Indonesia

Sunset di Senggigi | Trip Lombok Indonesia | Last update pasal Trip Lombok Indonesia ini bulan lepas. Agak slow sebab sibuk dan ada entri yang patut di publishkan dulu. Sehingga ini ada 2 trip masih tak dapat nak story lagi sebab Trip Lombok Indonesia ini masih tak selesai. Ok la, jom baca checkpoint seterusnya iaitu Senggigi. Disini tempat popular untuk tengok Sunset. Dan cik en ada beritahu entri sebelum ini ada menu makanan sampingan yang pelik. So cik en akan share di entri ini | Sunset di Senggigi | Trip Lombok Indonesia


Sunset di Senggigi

Perjalanan dari Pura Suranadi ke Senggiri kurang dari 1 jam. Dibawah maps perjalanannya


Menu yang cik en kata pelik sikit tu adalah jagung bakar pedas. Seperti korang tahu, semua makanan di Lombok pedas pedas belaka dan cik en tak sangka jagung bakar pun diletakkan bumbu pedas. Tapi cik en memilih yang tidak pedas tapi bila bercampur dalam plastik terasa juga la pedasnya.


Selesai beli jagung bakar, matahari hampir terbenam. Sempat la snap beberapa gambar. Video yang cik en cuba buat pun tak menjadi sebabnya memory phone dah nazak. hahahha.. 





Selesai tengok sunset kami menuju balik ke hotel dan malam tersebut kami request untuk makan gorengan. Gorengan ala ala macam pisang goreng dan ubi goreng. Dan malam itu kami karaoke di hotel dan habis karaoke kami bersiap barang sebab esok petang kami akan naik flight balik ke Malaysia. So stay tuned untuk last day untuk Trip Lombok Indonesia

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trip Lombok Indonesia 

Hari Pertama 


Hari Kedua


Hari Ketiga

Day 3.3 - Sunset di Senggiri

Hari Keempat 

  4 comments:

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!