www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-12-11

Labu Sayong Versi Lombok di Banyumulek | Trip Lombok Indonesia

Labu Sayong Versi Lombok di Banyumulek | Trip Lombok Indonesia | Pertama kali datang sini cik en nampak macam tengah masuk tempat perbuatan Labu Sayong. Dan seperti dikatakan pemilik kedai. Tempat ini seperti Labu Sayong. Ada tempat perbuatan replika di bahagian belakang kedai ini. Dan kami diberi peluang untuk mencuba. | Labu Sayong Versi Lombok di Banyumulek


Labu Sayong Versi Lombok di Banyumulek


Dari tempat shopping ke Banyumulek ini ambil masa lebih kurang 30 minit. Di bawah ini maps


Kami tak lama disini. Lebih kurang 30 minit. Tapi sempat la buat replika sendiri.







Bonde pula mencari tempat giling cabai dan akhirnya berjaya juga beli disini dan cik en lupa untuk tangkap gambar. Entah la kenapa, dah hari last ini, cik en asyik lupa snap gambar gambar. Sampai gambar replika sendiri pun lupa. Hahahha. Dan yang menyedihkan lagi, semua replika tertinggal di Lombok sebabnya terlupa nak dibawa balik. Hahhahah. Itu suruh pergi lagi la tu untuk ambil balik. Hahhahah

So untuk next entri kami lunch makanan asli Lombok di rumah Buyung Supir kami.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trip Lombok Indonesia 

Hari Pertama 


Hari Kedua


Hari Ketiga

Day 3.3 - Sunset di Senggiri

Hari Keempat 

  4 comments:

  1. Nampak seronok plak buat labu sendiri ni..nampak macam senang..Kolin nyer grup pun pergi sini kan...

    ReplyDelete
  2. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to more added agreeable from you! By the
    way, how can we communicate?

    ReplyDelete
  3. wow, last pegi tengok orang buat labu sayong kat kuala kangsar

    ReplyDelete
  4. Bonde join sekali..patutla mcm kenal siapa sorang lagi blogger tu..rupanya Bonde ke hihih

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!