www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-11-24

Pulau Putih di Gili Kedis | Trip Lombok Indonesia

Pulau Putih di Gili Kedis | Trip Lombok Indonesia | Settle 2 Gili so kami teruskan ke gili terakhir. Gili ini hanya berdepan dengan Gili Sudak. Masa kami makan memang nampak Gili Kedis. Nampak putih sebab Gili Kedis ini tak banyak pokok dan kecil saja. Pasir dia memang putih sangat. Sepatutnya kami akan snorkeling lagi tapi air surut jadi tak dapat nak snorkeling. Tapi apa pun, kat Gili Kedis ini buat cik en jadi popular sekejap di media sosial di Malaysia ini. Hahaha. Nak tahu apa kena la baca sampai habis entri ini. | Pulau Putih di Gili Kedis | Trip Lombok Indonesia


Pulau Putih di Gili Kedis | Trip Lombok Indonesia


Pernah tak gambar ini? Kalau korang like page Siakap Keli dan Instagram Suriafm kemungkinan korang pernah tengok. Gambar ini tiba tiba jadi viral dan cik en syak ada friends facebook cik admin SiakapKeli. Hahahha. Tak marah tapi suka pula baca komen komen. Ada kata ini budak budak indonesia yang memang dan memang nak mengaku ini idea Buyung, supir kami. Kami sebenarnya masih tak dapat nak buat aksi aksi rare camni. Hahha, Eh jumpa sambung story pasal pulau putih ini. Dari Gili Sudak ke Gili Kedis ini korang boleh tengok maps di bawah ini


Antara gambar menarik yang kami tangkap gambar di Gili Kedis ini seperti














Saiz Gili Kedis hanya sebesar gelanggang tenis je. Memang kecil tapi tarikan dia pada pasirnya yang putih. Dibawah ini gambar cik en ambik dari google image untuk korang nampak besar mana je Gili Kedis ini.

Image result for gili kedis

Disini kami lepak sementara tunggu petang. Sebab lepas ini kami akan makan makanan popular di Lombok iaitu Sate Rembiga. Stay tunedddd..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trip Lombok Indonesia 

Hari Pertama 


Hari Kedua


Hari Ketiga

Day 3.3 - Sunset di Senggiri

Hari Keempat 

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!