Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Beauty Tips

Showing posts with label Beauty Tips. Show all posts
Showing posts with label Beauty Tips. Show all posts

7 Kebaikan Menggunakan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature

7 Kebaikan Menggunakan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature | Cik en bukan seorang yang suka ber make up tebal dan kalau boleh akan minimim kosmetik apabila pergi bekerja atau keluar untuk membeli barangan keperluan. Sebab itu, kebanyakan cik en beli foundation, akhirnya cik en hanya akan pakai selalu adalah BB cream atau CC Cream. Foundation akan dipakai apabila ada majlis atau program sahaja. Memandangkan kita masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan ini, memang cik en jarang menggunakan foundation. Disebabkan itulah cik en mencari semula CC Cream yang pernah cik en gunakan dulu. CC Cream ini banyak kelebihan dan dalam masa yang sama ianya dapat menjaga kulit kita. Dulu, cik en tak berkongsi tapi dah nak masuk botol kedua ini, cik en nak kongsi dengan korang kebaikan CC Cream ini. CC Cream ini adalah Gold Nano CC Cream dari Hansaegee

Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature

0

Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka

Cara Berkesan Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka | Kalau dulu, penggunaan serum pada muka sangat kurang digunakan oleh wanita apatah lagi lelaki. Tapi sekarang serum adalah perkara wajib yang perlu diambil dalam penjagaan kulit seharian. Seperti korang tau, muka sunburn cik en masih belum hilang sepenuhnya. Anyway cik en kena lebih berusaha dalam menghilangkan sunburn muka sebab cik en perlu mengahdiri event penghujung bulan ini. Mungkin agak mustahil untuk cik en capai kulit sihat dalam masa 1 bulan ini. Tapi dengan bantuan salah satunya Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle ianya mampu mempercepatkan misi cik en untuk kelihatan berseri semasa event itu nanti. Tapi cik en kena guna Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka untuk mendapatkan hasil maksima 

Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle
Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle

Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka


Penggunaan serum yang salah akan buat kulit muka tidak boleh menyerap kebaikan serum sepenuhnya. So rugi sebenarnya korang spend duit yang banyak beli serum tapi ianya tak beri kesan yang maksima. Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka ini cik en nak share pada korang yang mana ianya amalan cik en setiap malam. Ianya bersangkut rapat dengan amalam mencuci muka sebelum tidur. 


Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka dan Membersih Muka 



  1. Bersihkan solekan dengan make up remover. Walaupun hanya pakai sedikit foundation atau base make up ianya tetap dikategorikan solekan. Jadi make sure gunakan make up remover yang ada pelembab dan tidak mengeringkan muka 
  2. Ambil pemcuci muka dan bersihkan lagi untuk double kesan
  3. Jangan lupa gunakan scrub muka. Scrub muka baik untuk buang kotoran yang mendalam
  4. Step ini jangan skip, gunakan penyegar atau toner untuk membantu serapan terbaik serum selepas itu
  5. Terakhir gunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle ini. Pastikan ianya di apply keseluruhan wajah dan leher. Yang best, Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle boleh korang guna pada body wash. Ambil body wash dan letak atas span dan letakkan sedikit Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle diatasnya dan boleh apply pada badan. 



Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle ini 
  • No sulphate 
  • No paraben
  • No animal derivatives
  • No mineral Oil
  • No alcohol
  • No harsh Detergant
  • No Artificial Colours
  • No EDTA
  • No Propylene Glycol
  • No Synthetic Frangrance

Yang itu buat cik en yakin dengan serum ini. Selain itu kaya dengan 
  • Vitamin E
  • Vitamin B5
  • Vitamin B3
  • Calendula 
  • Olive Oil. 
Kebaikan kebaikan  Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle  adalah 
  • Lighten Pigmentation 
  • Reduce Acne & Post Acne Mark
  • Reduce Scar 
  • For Dehydrated Skin 
  • Reduce Sunburn Effect 
  • Stretch Mark 


Selain dijual di Malaysia, Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle yang hadir dalam isipadu 10ml dan 30ml ini, ianya menjadi pilihan di China, Thailand dan Singapore. Dengan menggunakan formula cooling dan non oily buatkan ianya menjadi serum pilihan orang ramai. 

Harga Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle mampu milik. 30ml pun masih dibawah RM100. Boleh beli secara online di Sannyjoleen.com atau boleh cari di farmasi terpilih di setiap negeri. 

PROMO CODE: EINTAN
CUSTOMER GET DISCOUNT: 15% storewide
VALID TILL 20 MAY 2019
WEBSITE: www.sannyjoleen.com

EXAMPLE HOW TO ADD IN: This Antioxidant Serum by @sannyjoleen is now 15% when purchase on www.sannyjoleen.com. Save additional 15% storewide with code EINTAN. Free shipping in Malaysia, code valid till 20 May 2019
0

8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat

8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat  | Dari Kerana Mata.. Yang Mempunyai Kuasa.. Oh, Aku Tergoda, Aku Tergoda Kerna Cinta.. Dari Kerana Mataaaa... Ini bibit lagu Dari Kerana Mata nyanyian R Azmi yang menceritakan dari mata sesorang itu, kita dapat melihat kecantikan yang sangat mendalam. Dari mata juga, kita boleh tahu, seseorang itu muda ke tua, sihat ke tidak, letih atau tak, marah atau suka dan lain lain lagi. Banyak peranan mata ini dalam mentafsir sesorang. Dari kerana mata juga, korang akan nampak natural beauty seseorang itu. Jadi penting bagi korang untuk jaga mata tu. Kat sini cik en nak share 8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat yang korang boleh amalkan dari sekarang. 

8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat
8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat

8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat 


1. Tidur Yang Cukup dan Berkualiti

Yang ini memang tips yang selalu korang akan dengar. Tapi biasalah, kalau yang jenis bekerjaya, korang akan ada masalah untuk mencukupkan tidur korang kan? Nak dapatkan 6 hingga 8 jam sehari pun susah. Tapi untuk memastikan mata korang sihat, sememangnya korang kena bagi cukup. Kalau tak qadak la pada hari cuti korang itu. 

2. Minum Air Kosong Secukupnya

Nak capai 2 liter air kosong ini kalau cik en memang senang sebab cik en akan ada bekal air kalau pergi ke mana mana sebabnya cik en jenis cepat haus. So korang yang ada masalah nak cukupkan 2 liter itu, korang boleh amalkan bawa botol air kemana mana korang pergi. Kalau di pejabat itu, korang letak je tepi meja dan kalau korang nampak je, mesti korang akan terasa nak minum. 

3. Jaga Pemakanan 

Yang ini kalau korang jaga, bukan saja mata je sihat, tubuh badan pun sihat dan otak pon cergas. Pilih buah buahan dan sayur sayuran yang bagsu untuk mata seperti lobak, tomato, hati, keju dan lain lain lagi. 

4. Cuci Make - up Sebelum Tidur

Selalunya perempuan ini kalau dah letih, selalu miss nak cuci make up. Kalau korang nak tau, make up kita tua da bahan bahan kimia yang mana ianya nampak cantik bagi kita tapi ada kesan sampingan untuk jangka masa panjang. 

5. Senaman Mata

Korang pernah tau tak mata pun perlukan senaman? Camana nak buat senaman pada mata? Caranya mudah je, tak berpeluk pon tiak korang tu. Hihihi. Korang pandang atas bawah kiri dan kanan tapi hanya mengerakkan anak mata saja. Lepas tu cuba buat bulatan pula. Buat setiap malam sebelum tidur.

6. Lindungi mata dari Sinaran UV

Korang janganlah memandang terus kepada cahaya matahari. Ianya tak baik untuk mata korang, kalau duduk di bawah cahaya matahari yang lama, gunakan cermin mata hitam. Biarlah orang kata bergaya tak kena tempat asal mata korang sihat dan dilindingi

7. Timun dan Uncang Teh

Yang ini antara yang korang boleh buat di rumah. Cari timun dan lagi bagus baru keluar dari peti ais, potong nipis dan letak di mata sebelum tidur. Selain itu boleh gunakan uncang teh yang telah digunakan. 

8. Amalkan suplemen Berry Bright

BerryBright Malaysia
BerryBright Malaysia 

Berry Brighy merupakan supplemen mata yang berasaskan makanan utuh, dilengkapi dengan nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata. Seawal 3 tahun boleh menggunakan Berry Bright. Sangat digalakkan pada pengguna contact lens, maa kering dan letih, berhadapan dengan skrin dan gadjet untuk jangka masa panjang, lingkaran hitam bawah mata dan sokongan nutrisi dan pemakanan untuk kesihatan mata yang lebih baik. 

Setiap sachet memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant, 10 buah oren (Bitamin C 500mg persachet), tanpa pewarna dan pegawet, vegetarian dan Halal. Ada 2jenis BerryBright iaitu

  • BerryBright Original - ada fruktosa semulajadi, kandungan gula bersamaan dengan setengah biji epal dan 38 kalori setiap hidangan. 
  • BerryBright Stevia - Tidak menggunakan gula tambahan, menggunakan Stevia berasaskan tumbuhan sebagai pemanis. 31 Kalori setiap hidangan 

BerryBright merupakan pemenang anugerah Malaysia Health And Wellness Brand Awards 2017, Natural Health Readers Awars 2017, 2015,2014 Pemenang Supplemen Penjagaan Mata Semulajadi Terbaik, Long Life Health And Beauty Awars 2015 2014 dalam ketegori penjagaan mata. 

Cara penggunaannya adalah 
  1. Sediakan 150ml air bersuhu bilik/air sejuk
  2. Tambah 1 sachet Bright Berry
  3. Kacau, gaul rata dan minum dengan segera untuk mengelakkan pengoksidaan 
Untuk maklumat lanjut boleh rujuk 


Diharap 8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat dapat membantu korang yang ada masalah berkaitan mata. Selain itu kalau korang pengguna lens tegar, korang boleh gunakan Air Optix Plus HydraGlade untuk menjaga mata korang. Baca pengalaman cik en di Pengalaman Menggunakan Air Optix Plus HydraGlade
11