www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-05-30

Nasib Baru Lepas Hujan, Nampak La Sikit Awan Karpet di Jurang Tembelan | Trip Jogja Indonesia

Nasib Baru Lepas Hujan, Nampak La Sikit Awan Karpet di Jurang Tembelan | Trip Jogja Indonesia | Keinginan nak tengok awan karpet di Jurang Tembelan agak tak kesampaian di sebabkan kekangan masa dan keadaan cuaca serta kepenatan kami. Sepatutnya pagi tadi kami terus ke sini awal pagi tapi semalam keletihan dan masing masing decide nak keluar lewat sikit pagi tadi, jadi kami terlepas menyaksikan awan karpet yang diperkatakan. Tapi nasib baru lepas hujan, nampak la sikit awan karpet di Jurang Tembelan ini. 

Jurang Tembelan
Jurang Tembelan

Nasib Baru Lepas Hujan, Nampak La Sikit Awan Karpet di Jurang Tembelan | Trip Jogja Indonesia


Perjalanan kali ini tak jauh. Dalam 3 minit camtu je. Rasanya inilah perjalanan paling cepat kami sampai. hahahahha



Tiket masuk disini Rp 2,500 . Sepatutnya kami boleh dapatkan permandangan di bawah ini

Perahu awan di Jurang Tembelan, Yogyakarta.
Kredit Travel.Kompas.Com
Tapi kami hanya dapat permandangan seperti ini saja.


So far tempat ini agak mengerunkan juga la sebab setiap tempat ini macam tak kukuh dan tiada aspek keselamatan yang cik en nampak. So korang hati hati dan ada 4 tips yang korang boleh baca di Tips Ke Jurang Tembelan kalau nak datang ke sini.

Kat sini pun tak banyak cerita nak diceritakan so layan gambar juga la ye.







Untuk next, kami akan menuju ke tempat yang agak viral juga dan perlu datang waktu malam iaitu Hutan Pinus Pengger. Kat sana nanti korang kena mendaki sikit bukit dan kena tunggu sampai malam untuk dapatkan permandangan yang cantik. So stay tuneddd.. 

Entri Trip Jogja Indonesia


Day 1 

  3 comments:

  1. fuu bestnya jalan-jalan di indonesia....

    salam kenalan dari blog oohsenyum.com

    nak tanya ini, sudikah bertukar link dengan blog oohsenyum (bloglist)? insy Allah boleh tambah sedkit sebanyak views blog ini. Kalau awak sudi sila kunjungi blog www.oohsenyum.com dan koment kat sana ye....saya tunggu tau. terima kasih....

    ReplyDelete
  2. Cntik jogja..nk pi indonesia tpi tkut quake..hehe

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum Eintan...mmg cantik pemandangan kat sini kan...

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!