www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-05-29

Rumah Hobbit di Taman Hobbit Mangunan | Trip Jogja Indonesia

Rumah Hobbit di Taman Hobbit Mangunan | Trip Jogja Indonesia | Asal cerita hobbit bukan dari Indonesia tapi korang boleh jumpa banyak Wisata rumah hobbit di Indonesia. Ini kerana orang Indonesia sangat kreatif untuk menarik minat pelancong asing datang ke tempat mereka. So tak ada la sejarah nak cik en kongsi dengan korang cuma kat sini tempat bergambar saja. Taman Hobbit ini seakan akan penempatan hobbit termasuklah rumah mereka yang comel. Jom cik en share dengan korang | Rumah Hobbit di Taman Hobbit Mangunan | Trip Jogja Indonesia


Rumah Hobbit di Taman Hobbit Mangunan | Trip Jogja Indonesia


Dari Kampoeng Traveler ini ambil masa 1jam 15 minit. Seperti biasa aktiviti kami bila perjalanan jauh ini tidur (wajib bagi penumpang belakang sekali iaitu Lia Hasty dan Mony.)Bagi Cik en duduk bersama kak Alynn dan Ina dan VJ di penumpang hadapan kami lebih kepada borak dan juga dengar lagu sambil mengusik pak supir kami. 


Anyway di kawasan Taman Hobbit ini ada tempat menarik yang lain disebabkan kawasan di berhutan pokok pinus atau pine. So selepas ini perjalanan kami akan dekat dekat la. Sampai saja, kena bayar duit car park dan Rp 2,000 harga tiket masuk seorang. Ianya dibuka 24 jam so nak pergi waktu bila pun tiada masalah. 












Sebelum keluar kami kena melalui Jambatan Jomblo. Jomblo bermaksud bujang jadi cik en duk mengusik depa yang orang dah kawin tak leh lalu jalan ini. Hahahhaa. Disebabkan dalam group ini ada 3 bujang, so kami abadikan gambar bertiga geng jomblo. ahahah



okey, tak banyak cerita disini nak share so korang layan gambar jela ye. Pendapat cik en, tempat ini tak la best mana pun tapi depends pada individu. Mungkin sukakan tempat camni. So next kita kemana? Tunggu next entri dan maaf sangat sepatutnya next entri inilah yang cik en story entri sebelum ini kata "salah timing masa datang" dan bukan entri ini. Bila cik en tengok balik, cik en termiss satu tempat iaitu Taman Hobbit ini. 

Entri Trip Jogja Indonesia


Day 1 

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!