www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-05-28

Gambar di Pule Payung Menjadi Kontroversi | Trip Jogja Indonesia

Gambar di Pule Payung Menjadi Kontroversi | Trip Jogja Indonesia | Gambar yang menjadi kontrovesi di laman sosial cik en. Ada yang kata cik en bergambar berlatar belakangkan kanvas, layar besar dan sebagainya. Adoi, penat tau cik en terkangkang naik tangga nak bergambar boleh dikatakan ada gambar di belakang itu. Hahahah. Anyway, cik en tak marah pun tapi geram sebab ada yang masih kata gambar. Hahahhaha. Ok la, jom kita terjah salah satu tempat menarik ada di Jogja yang cik en dan yang lain pergi untuk hari ke tiga Trip Jogja Indonesia | Gambar di Pule Payung Menjadi Kontroversi | Trip Jogja Indonesia


Hari ketiga ini kami tak rushing maca hari ke2. Kami keluar dari hotel pun dalam pukul 6 pagi camtu. So kami checkout sekali sebab malam ketiga kami ditawarkan duduk di hotel berdekatan dengan tempat shopping. Kami menginap Prima Hotel Convention untuk 2 malam sebelum ini dan agak jauh dari kedai dan tempat liburan. Keluar saja dari hotel terus kami singgah sarapan sebelum meneruskan perjalanan ke Pule Payung. Disini tak ada nasi lemak so ini je menu yang terkenal di Jogja




Selesai makan kami menuju ke Pule Payung yang ambil masa lebih kurang sejam. Jauh kan perjalanan kami dari satu tempat ke satu tempa? Ini sebabnya tempat menarik terletak di atas gunung. So perjalanan kita dari satu gunung ke satu gunung dan tak termasuk kesesakan lalu lintas. So kalau korang beramai, better cari kenderaan yang lebih besar dan selesa. 


Sampai di Kampoeng Traveler iaitu tempat jep, kami diberi pilihan untuk ke Kali Biru dulu atau Pule Payung. Kami decide ke Pule Payung dan selepas itu ke KaliBiru. Tapi disebabkan hujan kami sempat ke Pule Payung saja untuk trip ke sini. 



Disini 1 jep boleh naik ber 6 dan jalannya tak la extrem macam perjalanan sebelum ini. 




So sampai dah ke Pule Payung, kami terpegun la tengok permandangan. Cantik dan disini setiap spot untuk bergambar ada charge yang berbeza. Ini senarai harganya


Ada tiket yang dibayar di kaunter ada yang dibayar terus di tempat spot. So cik en memilih Spot Sepeda Langit, Spot Wulu, Spot Angkasa, Flying Fox dan Jogja Giant Swing. So korang kira la berapa cik en kena bayar. Yang ini je la tak best, kat Jogja ini, korang nak main apa apa pun, masuk mana mana tempat, parking mobil dan khidmat jurugambar bayar asing. So stanby je duit lebih untuk semua ini. 

Gambar di Pule Payung Menjadi Kontroversi | Trip Jogja Indonesia

Spot Sepeda Langit

Spot Wulu



Spot Angkasa 



Jogja Giant Swing



Flying Fox



Selesai semua aktiviti,mana yang ada free gambar korang boleh redeem gambar softcopy di kaunter. Korang boleh pilih 3 sahaja keping yang terbaik korang nak. Nak lebih kena bayar la. Hahahha. Lepas selesai aktiviti, hujan turun so membantutkan perjalanan kami. Sebab itu kami cancel ke KaliBiru. dan teruskan perjalanan ke Jurang Tembelan. So far kami pi salah timing masa. Kenapa? Kena tunggu next entri okey?

Entri Trip Jogja Indonesia


Day 1 

  2 comments:

  1. Tudia, gamak nau depa kata bergambar kat canvas. Bulan2 posa ni dok kata lagu tu. Huhuhu

    ReplyDelete
  2. Cantiknya pemadangan.. kalau Sha tak buat dah.. gayat oi..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Blog Archive

Trending 1 Week

Labels

Ads

Grab Me!