www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-05-04

Museum Omahku Memoriku | Trip Jogja Indonesia

Museum Omahku Memoriku | Trip Jogja Indonesia | Entri sebelum ini cik en beritahu adalah Sisa Hartaku Mini Mesuem kan? Bila cik en check semula ianya berbeza tempat. So nama sebenarnya adalah Museum Omahku Memoriku. Disini adalah sebuah rumah yang hampir 70% rosak disebabkan debu dari gunung merapi. Hanya debu tau! Bukan lava tapi kesemua barangan disini hampir rosak. Cuma malangnya cik en tak snap banyak barangan yang musnah itu. Rasa macam banyak tapi bila check balik satu je yang ada. Apa boleh buat, tak ada rezeki korang la nak tengok keseluruhannya. Jom kita tengok gambar selfie je la kat sini. hahahaha | Museum Omahku Memoriku


Museum Omahku Memoriku

So gambar yang ada dalam simpanan adalah ini sahaja


Sedangkan banyak kali macam kerusi, periuk nasi, tikar cuma cik en tak ingat di mana tah semua gambar itu. Jenuh mencari. So cik en screenshoot di google images


Selain itu layan je la gambar kami berenam. Hahahah



Selesai disni kami akan ke Gereja Ayam sebelum ke Borubudor. Gereja Ayam sebenarnya bukanlah berbentuk ayam tapi terkenal dengan nama ayam. Yang itu nanti cik en story di next entri okey?

Entri Trip Jogja Indonesia


Day 1 

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!