www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-11-28

Percutian Bajet Ke Phuket Krabi Hatyai 4 Hari 3 Malam


Percutian Bajet Ke Phuket Krabi Hatyai 4 Hari 3 Malam | Masih terasa lagi kesedapan pancake pisang, masih terasa lagi kemeriahan malam di Bangla Road, masih terasa lagi kegilaan tengok baju Hard Rock Cafe Phuket original, masih lagi terasa bau air masin semasa snorkeling dan masih terasa lagi kesejukan aiskrim kelapa. Semua itu cik en dapat dari trip percutian Phuket - Krabi - Hatyai dalam masa 4 hari 3 malam je. Singkat je pun, tapi semua itu masih belum move on dari hati, fikiran dan diri cik en walaupun dah menjejaki Malaysia. Kalau boleh nak repeat semula perjalanan hari pertama balik. Argh... kenapa masa terus berjalan. Semestinya nak sehari itu de 48 jam supaya lebih banyak masa di sana terutama masa snorkeling itu. 

Cik en tahu, siapa yang rajin menjenguk jenguk instagram dan facebook cik en, korang mesti dah naik bosan tengok setiap beberapa jam update. Tapi ada juga ternanti nanti update dari cik en mengenai trip percutian cik en dan blogger - blogger havoc dari Kelab Blogger Ben Ashaari ke Phuket - Krabi - Hatyai ini. Trip ini merupakan percutian bajet untuk sesiapa yang ingin melancong dengan kos yang rendah dan berbaloi baloi. Dan juga sangat dipercayai tau. Sebabnya cik en tahu, sekarang ini ada je travel agency yang menipu, ada juga yang mempunyai cas cas tersembunyi. Tapi kalau dengan Ayden Averroes Travel , no more excuses to travel untuk korang. Pe apa pun cik en nak belanja sikit sikit aktiviti kami di sana. 

Hari Pertama kami. Perjalanan dari Sadao ke Phuket yang ambil masa 7 hingga 8 jam. Disebabkan entri ini intro saja, cik en belanja gambar gambar saja na.. 









Hari Kedua kami di dari Phuket - Island Hopping di Phang Nga - Krabi 






Hari Ketiga ke Island Hopping 4 Island serta snorkeling dan Night Market di Krabi









Hari Ke 4, kami bergerak ke Hatyai tapi singgah dulu di Elephant Tracking 








Kalau korang nak pergi ke tempat tempat di atas ini, korang tak perlu nak susah susah nak fikir  kos kos kenderaan dan penginapan serta kos kos lain lagi. Buat pening kepala je. Nanti dari nak enjoy terus jadi stress. Korang boleh ambil pakej 

PHUKET + KRABI + HATYAI
4 HARI 3 MALAM
RM549 PER DEWASA
RM449 PER 2-12TAHUN
DEPOSIT RM100/PAX
==============================

PAKEJ TERMASUK :
Van Commuter dari sempadan Bukit Kayu Hitam 
Hotel 2 malam di Aonang, Krabi
Hotel 1 Malam di Phuket

Island hopping di Krabi :
Poda Island
Tup Island
Chicken Island
Railay Beach
Snorkeling
Free lunch at the beach semasa Island Hopping
Krabi city tour :
Black Crab
Nok Awk
Krabi Night Market
Aonang Walking Street
Gastropod shell fossil

Aktiviti di Phuket :
Island hopping
James Bond island
koh panyee
Banglaa Road
Patong Beach
Phuket kilang bag

Perjalanan pulang singgah Di Hatyai :
Floating Market

TAK TERMASUK :
Makan minum selain dinyatakan di atas 

==============================

DATE TRIP 2017 
JAN : 5hb - 8hb 
FEB : Off
MAC : 30Mac - 2April
APRIL : 27hb - 30hb
MEI : Ramadhan Al Mubarak
JUN : Ramadhan Al Mubarak
JULAI : 27hb - 30hb
OGOS : Off
SEPT : 28Sept - 1Okt
OKT : 26hb - 29hb
NOV : 30Nov - 3Dec
DEC : Off

Tengok tarikh tu, mybe boleh selitkan untuk travel trip korang tahun 2017 pulak. Kalau dah set tarikh bolehlah korang hubungi detail di bawah ini

Ayden Averroes Travel

Facebook 

Instagram 

Atau rasa nak lebih pertanyaan korang whatsapp sahaja

WHATSAPP 0149445981 ( EJA ) 
WHATSAPP 0149445981 ( EJA )

Anyway, cik en dah mula berangan nak repeat balik untuk ke sana untuk tahun depan. Insyallah dan semestinya cik en akan memilih Ayden Averroes Travel sebagai pilihan pertama cik en. Kalau korang nak ke tempat tempat lain seperti Bali, Bandung, Sabah, Perth, Seoul atau mana mana tempat lain, boleh aja hubungi mereka. Yang pastinya pakej mereka jimat dan murah.

Full review tempat tempat menarik sepanjang cik en mengikuti initery Ayden averroes Travel

  12 comments:

  1. Wahh seronoknyer...cantik gambar2 cik en..

    ReplyDelete
  2. Sebulan tak move on tengok gambar kat krabi. Hahahah

    ReplyDelete
  3. Bestnya! Cantik gambar gambar cik en ambik

    ReplyDelete
  4. Wah, bestnya... tak pernah lagi ke sana...

    ReplyDelete
  5. Santek-santek pemandangannya. Best nya dapat bercuti ke sana :)

    ReplyDelete
  6. seronoknya tengok korang pergi sana..

    ReplyDelete
  7. Menarik...nak pergilah dgn pakej sama.

    ReplyDelete
  8. wehuu~~ syioknyer..boleh masuk dlm list ni..cepat2 la up entry ye cik en..kekeke..

    ReplyDelete
  9. WAHHH BYK TMPT PERGI ... BEST ... HARGA PUN OK LA ... SIap ada kenderaan

    ReplyDelete
  10. Wahhhh...trip gegurl memang teebaikkk..hijihu

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum cik EN :-)
    wow a great story ni.
    aida nak baca stories yg lain.
    hatyai dah gi.
    thinking of phuket & krabi.

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!