www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-11-28

Percutian Bajet Ke Phuket Krabi Hatyai 4 Hari 3 Malam


Percutian Bajet Ke Phuket Krabi Hatyai 4 Hari 3 Malam | Masih terasa lagi kesedapan pancake pisang, masih terasa lagi kemeriahan malam di Bangla Road, masih terasa lagi kegilaan tengok baju Hard Rock Cafe Phuket original, masih lagi terasa bau air masin semasa snorkeling dan masih terasa lagi kesejukan aiskrim kelapa. Semua itu cik en dapat dari trip percutian Phuket - Krabi - Hatyai dalam masa 4 hari 3 malam je. Singkat je pun, tapi semua itu masih belum move on dari hati, fikiran dan diri cik en walaupun dah menjejaki Malaysia. Kalau boleh nak repeat semula perjalanan hari pertama balik. Argh... kenapa masa terus berjalan. Semestinya nak sehari itu de 48 jam supaya lebih banyak masa di sana terutama masa snorkeling itu. 

Cik en tahu, siapa yang rajin menjenguk jenguk instagram dan facebook cik en, korang mesti dah naik bosan tengok setiap beberapa jam update. Tapi ada juga ternanti nanti update dari cik en mengenai trip percutian cik en dan blogger - blogger havoc dari Kelab Blogger Ben Ashaari ke Phuket - Krabi - Hatyai ini. Trip ini merupakan percutian bajet untuk sesiapa yang ingin melancong dengan kos yang rendah dan berbaloi baloi. Dan juga sangat dipercayai tau. Sebabnya cik en tahu, sekarang ini ada je travel agency yang menipu, ada juga yang mempunyai cas cas tersembunyi. Tapi kalau dengan Ayden Averroes Travel , no more excuses to travel untuk korang. Pe apa pun cik en nak belanja sikit sikit aktiviti kami di sana. 

Hari Pertama kami. Perjalanan dari Sadao ke Phuket yang ambil masa 7 hingga 8 jam. Disebabkan entri ini intro saja, cik en belanja gambar gambar saja na.. 









Hari Kedua kami di dari Phuket - Island Hopping di Phang Nga - Krabi 






Hari Ketiga ke Island Hopping 4 Island serta snorkeling dan Night Market di Krabi









Hari Ke 4, kami bergerak ke Hatyai tapi singgah dulu di Elephant Tracking 








Kalau korang nak pergi ke tempat tempat di atas ini, korang tak perlu nak susah susah nak fikir  kos kos kenderaan dan penginapan serta kos kos lain lagi. Buat pening kepala je. Nanti dari nak enjoy terus jadi stress. Korang boleh ambil pakej 

PHUKET + KRABI + HATYAI
4 HARI 3 MALAM
RM549 PER DEWASA
RM449 PER 2-12TAHUN
DEPOSIT RM100/PAX
==============================

PAKEJ TERMASUK :
Van Commuter dari sempadan Bukit Kayu Hitam 
Hotel 2 malam di Aonang, Krabi
Hotel 1 Malam di Phuket

Island hopping di Krabi :
Poda Island
Tup Island
Chicken Island
Railay Beach
Snorkeling
Free lunch at the beach semasa Island Hopping
Krabi city tour :
Black Crab
Nok Awk
Krabi Night Market
Aonang Walking Street
Gastropod shell fossil

Aktiviti di Phuket :
Island hopping
James Bond island
koh panyee
Banglaa Road
Patong Beach
Phuket kilang bag

Perjalanan pulang singgah Di Hatyai :
Floating Market

TAK TERMASUK :
Makan minum selain dinyatakan di atas 

==============================

DATE TRIP 2017 
JAN : 5hb - 8hb 
FEB : Off
MAC : 30Mac - 2April
APRIL : 27hb - 30hb
MEI : Ramadhan Al Mubarak
JUN : Ramadhan Al Mubarak
JULAI : 27hb - 30hb
OGOS : Off
SEPT : 28Sept - 1Okt
OKT : 26hb - 29hb
NOV : 30Nov - 3Dec
DEC : Off

Tengok tarikh tu, mybe boleh selitkan untuk travel trip korang tahun 2017 pulak. Kalau dah set tarikh bolehlah korang hubungi detail di bawah ini

Ayden Averroes Travel

Facebook 

Instagram 

Atau rasa nak lebih pertanyaan korang whatsapp sahaja

WHATSAPP 0149445981 ( EJA ) 
WHATSAPP 0149445981 ( EJA )

Anyway, cik en dah mula berangan nak repeat balik untuk ke sana untuk tahun depan. Insyallah dan semestinya cik en akan memilih Ayden Averroes Travel sebagai pilihan pertama cik en. Kalau korang nak ke tempat tempat lain seperti Bali, Bandung, Sabah, Perth, Seoul atau mana mana tempat lain, boleh aja hubungi mereka. Yang pastinya pakej mereka jimat dan murah.

Full review tempat tempat menarik sepanjang cik en mengikuti initery Ayden averroes Travel

11 comments:

Akif Imtiyaz said... [Reply]

Wahh seronoknyer...cantik gambar2 cik en..

Mera Hussain said... [Reply]

Sebulan tak move on tengok gambar kat krabi. Hahahah

Mama Kembar 3 said... [Reply]

Bestnya! Cantik gambar gambar cik en ambik

miazain said... [Reply]

Wah, bestnya... tak pernah lagi ke sana...

Dura Norell said... [Reply]

Santek-santek pemandangannya. Best nya dapat bercuti ke sana :)

Nadia Johari said... [Reply]

seronoknya tengok korang pergi sana..

Umminani said... [Reply]

Menarik...nak pergilah dgn pakej sama.

timm bill said... [Reply]

wehuu~~ syioknyer..boleh masuk dlm list ni..cepat2 la up entry ye cik en..kekeke..

eima said... [Reply]

WAHHH BYK TMPT PERGI ... BEST ... HARGA PUN OK LA ... SIap ada kenderaan

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

jom kak, p =)

shazillahsani.com said... [Reply]

Wahhhh...trip gegurl memang teebaikkk..hijihu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads