www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2016-05-10

Gunung Irau 5 : Anak Irau atau Mini Irau


Gunung Irau 5 : Anak Irau atau Mini Irau | Dulu kawasan ini dipanggil Anak Irau tapi sekarang dipanggil Mini Irau. Daripada Pintu Masuk Mossy Forest ke Mini Irau ini adalah 1.4 km. Cik en sampai sini pada 11.30 pagi. Cik en ambil masa 2 jam 30 minit dan geng cik en yang lain sampai 30 minit lebih awal. Sambil berehat, cik en dan yang lain lain selfie dan rehatkan diri sebelum memulakan perjalanan. 



Kawasan ini rata dan memang sesuai untuk berehat sebentar sebelum meneruskan perjalanan. Dan kerana line telefon H+++, cik en cuba untuk buat Go Live di Facebook. Cik en downloand dan upload di youtube untuk kongsi kepada yang lain lain. Masa ini cik en masih semangat lagi tau! Seluar pun kalau yang perasaan dah bertukar sebab insiden seluar koyak.


Masih ada berbaki 750 meter sebelum sampai ke puncak Gunung Irau atau Ibu Irau ataupun Mt Irau. Tapi masa yang cik en ambil 2 jam 30 minit juga. Pendakian selepas Mini Irau ini agak mencabar dan perlu memanjat batu yang tinggi dengan berbekalkan tali sahaja. Tunggu entri seterusnya untuk tengok berjaya tidak cik en dan yang lain lain menawan Puncak Gunung Irau sedangkan kaki cik en yang lebam disebabkan terkena tunggul kayu mula terasa sakitnya.

Entri sebelum ini 
Gunung Irau 4 : Pendakian Sangat Mencabar
Gunung Irau 5 : Anak Irau atau Mini Irau

  2 comments:

  1. Seronoknya.. Lama tak buat aktiviti lasak macam ni..

    ReplyDelete
  2. upload gambar mossy forest banyak2 yee.

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!