www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-09-05

SEO - Website Discription dan Website Keywords


SEO
Nampaknya sudah beberapa entry mengenai SEO cik en keluarkan dan cik en beritahu penilaian di CHKME melalui entry 

Blog Mesra SEO

merupakan salah satu untuk menjadikan blog kita mesra seo tapi bukanlah 100% akan menaikkan rating blog kita. Banyak lagi faktor faktor lain yang menjadikan blog kita mendapat tempat tertinggi di Google. Salah satunya cik en dah ulas di entry

Tips Entry Mesra SEO 

Jenis Entry Bertrafik Tinggi

Cuma kesempatan cik en untuk memperbetulkan dan menaik tarafkan blog kita ke tahap SEO. Antara tutorial cik en pernah keluarkan di entry 

SEO - Perbaiki Heading H1 Zero 

SEO - Apa Itu IFrame

seterusnya cik en menerangkan mengenai 

Website Discription dan Website Keywords

Website Discription dan Website Keywords
 amat penting bagi membantu blog lebih mesra
tapi ada juga yang mengalami Website Discription dan Website Keywords
ini contoh Website Discription dan Website Keywords blog cik en

Website Discription

Nampak? Kesemua terisi dengan penerangan ringkas blog cik en
Mari kita belajar cara untuk memasukkan item di Website Discription dan Website Keywords ini

Website Discription

Setting - basic - description - edit - masukkan penerangan blog yang ringkas dan tepat

Website Keywords


Website Keywords


Template - HTML - CTRL+F(tekan serentak tapi klik dulu bahagian code)

cari <b:skin>

Pastekan code di bawah di atas carian <b:skin>


<meta content='veterinar, info, kesihatan, wanita, tips, SEO info, Graphic Design, Advertising , Advertorial , Sponsorship, Product Review ' name='keywords'/>

tukarkan warna merah dengan keywords untuk blog anda

preview dan kalau ok terus save

Semak semula di CHKME

p/s: Cik en bukan pakar SEO tapi cik en merupakan blogger yang belajar dan kongsi bersama sama dengan yang lain disamping menjadi bahan rujukan diri sendiri

  10 comments:

  1. thanks cik en..sy dh cuba..tak tau jadi ke tak..hehe
    takut betul nak main coding ni..

    ReplyDelete
  2. Mantab makcik ni blog nya salam kenal dr seberang

    ReplyDelete
  3. nais info kak :) nnt nk try ..

    #jenjalaan sini , nnt jemputlah ke blog kitee ^_^

    ReplyDelete
  4. Terima kasih ye perkongsian ni...PC pun tengah belajar sikit sikit.,

    ReplyDelete
  5. itulah yg sepatutnya blogger lakukan ...

    ReplyDelete
  6. dah buat! thanks kak... banyak sy belajar dari blog ni. keep it up :)

    ReplyDelete
  7. aku dah buat dah ni. tpi uv rendah jugak huhu.

    mungkin kena konsistem setahun dua kut?

    Yang Benar,
    Nota Purba

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!