www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-09-05

SEO - Website Discription dan Website Keywords


SEO
Nampaknya sudah beberapa entry mengenai SEO cik en keluarkan dan cik en beritahu penilaian di CHKME melalui entry 

Blog Mesra SEO

merupakan salah satu untuk menjadikan blog kita mesra seo tapi bukanlah 100% akan menaikkan rating blog kita. Banyak lagi faktor faktor lain yang menjadikan blog kita mendapat tempat tertinggi di Google. Salah satunya cik en dah ulas di entry

Tips Entry Mesra SEO 

Jenis Entry Bertrafik Tinggi

Cuma kesempatan cik en untuk memperbetulkan dan menaik tarafkan blog kita ke tahap SEO. Antara tutorial cik en pernah keluarkan di entry 

SEO - Perbaiki Heading H1 Zero 

SEO - Apa Itu IFrame

seterusnya cik en menerangkan mengenai 

Website Discription dan Website Keywords

Website Discription dan Website Keywords
 amat penting bagi membantu blog lebih mesra
tapi ada juga yang mengalami Website Discription dan Website Keywords
ini contoh Website Discription dan Website Keywords blog cik en

Website Discription

Nampak? Kesemua terisi dengan penerangan ringkas blog cik en
Mari kita belajar cara untuk memasukkan item di Website Discription dan Website Keywords ini

Website Discription

Setting - basic - description - edit - masukkan penerangan blog yang ringkas dan tepat

Website Keywords


Website Keywords


Template - HTML - CTRL+F(tekan serentak tapi klik dulu bahagian code)

cari <b:skin>

Pastekan code di bawah di atas carian <b:skin>


<meta content='veterinar, info, kesihatan, wanita, tips, SEO info, Graphic Design, Advertising , Advertorial , Sponsorship, Product Review ' name='keywords'/>

tukarkan warna merah dengan keywords untuk blog anda

preview dan kalau ok terus save

Semak semula di CHKME

p/s: Cik en bukan pakar SEO tapi cik en merupakan blogger yang belajar dan kongsi bersama sama dengan yang lain disamping menjadi bahan rujukan diri sendiri

10 comments:

jue rahman said... [Reply]

thanks cik en..sy dh cuba..tak tau jadi ke tak..hehe
takut betul nak main coding ni..

Puan Wawa said... [Reply]

Tq cik en, byknye ilmu..")

MbahBejo Sakdonyo said... [Reply]

Mantab makcik ni blog nya salam kenal dr seberang

Si Galah Panjang said... [Reply]

nais info kak :) nnt nk try ..

#jenjalaan sini , nnt jemputlah ke blog kitee ^_^

PeRdU cINta said... [Reply]

Terima kasih ye perkongsian ni...PC pun tengah belajar sikit sikit.,

Qaseh Vee said... [Reply]

itulah yg sepatutnya blogger lakukan ...

GaRy™ said... [Reply]

dah buat! thanks kak... banyak sy belajar dari blog ni. keep it up :)

jasmarina jasni said... [Reply]

terima kasih share article ni..

Fendi Rocka said... [Reply]

aku dah buat dah ni. tpi uv rendah jugak huhu.

mungkin kena konsistem setahun dua kut?

Yang Benar,
Nota Purba

Jari Manis said... [Reply]

masih x faham huhuuh

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads