www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-09-04

SEO - Apa Itu IFrame


Assalamualaikum semua
kali ini entry mengenai SEO
Cik en keluarkan entri ini untuk rujukan semua dan cik en juga
merujuk kepada entri

Blog Mesra SEO



dan ada yang mendapat kurang dari 100% 
masalah yang paling utama ada masalah header yang mana cik en sudah ulaskan di entri 

SEO - Perbaiki Heading H1 Zero

dan ini masalah kedua iaitu 

IFrames.


Iframes-masalah-have 2

Cik en mengalami masalah yang sama dan cik en perlu belajar dari sifu sifu SEO. Dan nampaknya Indonesia mempunyai sifu SEO yang cukup ramai berbanding di Malaysia. Cik en mengenali seorang pakar SEO di Malaysia iaitu HASRULHASSAN

Berbalik kepada masalah IFrames tadi. 

Apa Itu IFrame?

Bahasa mudah Iframes adalah widget yang bergerak gerak dalam blog kita. Seperti instagram, facebook pages dan sebagainya.
Jadi semua itu mempengaruhi Peratusan SEO kita

Kesimpulannya anda perlu removekan semua Iframe yang ada untuk mendapatkan 100 % dalam ujian SEO

24 comments:

el said... [Reply]

el punya just 46% je
tp lau tgk kat google analytic kan PV/UV mmg banyak
apa silap nye eh

mintak tulun en tgkkan el punya kat chkme tu apa yg x betul
nti el perbetulkan kat blog tu..el bukan pandai sgt nak edit2 ni

boleh ke?

adianiez AIDA said... [Reply]

salam :) aida terjah dari blog nieyl.
top komentator blog dia last month.

aida pun kena byk belajar pasal seo ni.
baru nak cek jap.

Farhain Azmi said... [Reply]

thanx ats perkongsian cik en..
yong masih lemah bab seo ni..kena improve lg :)

Jasmarina said... [Reply]

tq so much share article ni! rase br semlm saya tanya kat komen kan?
ok sy akan cuba remove widget yg ade code iframe .. so kena cari widget yg coding dia xde iframe kan?
hehehe akan cuba sampai berjaya...

~XOXO~

beat said... [Reply]

ya ada bc jgk bab SEO ni...

Alin Marlini said... [Reply]

adoi....sampai laa ni...still tak faham sgt bab seo wpun dah beli kitab pinky...

PeRdU cINta said... [Reply]

PC pun pening..PC ada 2 IFrame..sabar jelah..yang lain alhamdulillah ok..tak tahu dari mana datangnya...

Azhafizah Md Nor said... [Reply]

Tahniah 100% :)

Qaseh Abadi said... [Reply]

Hi Cik En.. Thanks tau terjah I..

Gulp! tak pernah ambik tahu pun pasal SEO ni..huhu..
tak sampai 50% pun..haha

kisah earty said... [Reply]

wah..tahniah eintan

GaRy™ said... [Reply]

saya punya 76%. banyak lagi nak kena improve. huhu...

dyanzakhi said... [Reply]

salam singgah.. tak berapa faham seo tu ape smpi skrg.. hehe :/

Etuza Etuza said... [Reply]

http://madey09.blogspot.my/2015/09/menarik-musim-summer-di-jepun.html?showComment=1441405942266#c5384886751980367525
kenalkan blog..salam kenal ya..banyak ilmu dekat blog ni..

tiga lalat said... [Reply]

iFrame baru 1st time dgr., iPhone selalu gak ;p

Isma Addi Jumbri said... [Reply]

Terima kasih atas perkongsian. Saya cuba cari tutorial berkaitan buang/ remove IFrame tapi tak jumpa dalam blog ini. Mohon petunjuk jika saya tersilap. Anyway, terima kasih sekali atas perkongsian ini.

Jari Manis said... [Reply]

mesra SEO? x pernah check blog mesra SEO ke tak..nampaknya JM perlu buat something

Jari Manis said... [Reply]

JM dah bookmark entri blog mesra SEO and i will do something

Jari Manis said... [Reply]

done follow sini #1174 terima kasih kerana sudi singgah di blog JM

Zie Has said... [Reply]

nice sharing ... hebat la 100%. nak ngecheck juga la. nway tq for info :)

sayidah napisah said... [Reply]

WHOA GOOD INFO :)

Nurul Shahira said... [Reply]

Kehadiran IFrame, selain kurangkan percent SEO, juga menyebabkan loading blog jadi perlahan. Tu yang tak best tu.

Qaseh Vee said... [Reply]

iframe mmg mengganggu ... google ads x suka dgn iframe ni

rubiah kadir said... [Reply]

iframes ruby ade 2..ape agaknya ya??? chat box dan visitor box tu ke???

score seo ruby 72%...
heading suma good..

asalnya 38% je ..lepas tu ruby try main koding...hehehe...sebolehnya mls nk guna template mesra seo..sebab xcantik..kiki...

and now 78%..

seo on page pulak, 100%..bendera hijau cam sis en..yeayyy...

Zie Azi said... [Reply]

tips yg sgt menarik, tq cik en
jemput singgah: jepun mari

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads