www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-09-04

SEO - Apa Itu IFrame


Assalamualaikum semua
kali ini entry mengenai SEO
Cik en keluarkan entri ini untuk rujukan semua dan cik en juga
merujuk kepada entri

Blog Mesra SEO



dan ada yang mendapat kurang dari 100% 
masalah yang paling utama ada masalah header yang mana cik en sudah ulaskan di entri 

SEO - Perbaiki Heading H1 Zero

dan ini masalah kedua iaitu 

IFrames.


Iframes-masalah-have 2

Cik en mengalami masalah yang sama dan cik en perlu belajar dari sifu sifu SEO. Dan nampaknya Indonesia mempunyai sifu SEO yang cukup ramai berbanding di Malaysia. Cik en mengenali seorang pakar SEO di Malaysia iaitu HASRULHASSAN

Berbalik kepada masalah IFrames tadi. 

Apa Itu IFrame?

Bahasa mudah Iframes adalah widget yang bergerak gerak dalam blog kita. Seperti instagram, facebook pages dan sebagainya.
Jadi semua itu mempengaruhi Peratusan SEO kita

Kesimpulannya anda perlu removekan semua Iframe yang ada untuk mendapatkan 100 % dalam ujian SEO

  24 comments:

  1. el punya just 46% je
    tp lau tgk kat google analytic kan PV/UV mmg banyak
    apa silap nye eh

    mintak tulun en tgkkan el punya kat chkme tu apa yg x betul
    nti el perbetulkan kat blog tu..el bukan pandai sgt nak edit2 ni

    boleh ke?

    ReplyDelete
  2. salam :) aida terjah dari blog nieyl.
    top komentator blog dia last month.

    aida pun kena byk belajar pasal seo ni.
    baru nak cek jap.

    ReplyDelete
  3. thanx ats perkongsian cik en..
    yong masih lemah bab seo ni..kena improve lg :)

    ReplyDelete
  4. tq so much share article ni! rase br semlm saya tanya kat komen kan?
    ok sy akan cuba remove widget yg ade code iframe .. so kena cari widget yg coding dia xde iframe kan?
    hehehe akan cuba sampai berjaya...

    ~XOXO~

    ReplyDelete
  5. adoi....sampai laa ni...still tak faham sgt bab seo wpun dah beli kitab pinky...

    ReplyDelete
  6. PC pun pening..PC ada 2 IFrame..sabar jelah..yang lain alhamdulillah ok..tak tahu dari mana datangnya...

    ReplyDelete
  7. Hi Cik En.. Thanks tau terjah I..

    Gulp! tak pernah ambik tahu pun pasal SEO ni..huhu..
    tak sampai 50% pun..haha

    ReplyDelete
  8. saya punya 76%. banyak lagi nak kena improve. huhu...

    ReplyDelete
  9. salam singgah.. tak berapa faham seo tu ape smpi skrg.. hehe :/

    ReplyDelete
  10. http://madey09.blogspot.my/2015/09/menarik-musim-summer-di-jepun.html?showComment=1441405942266#c5384886751980367525
    kenalkan blog..salam kenal ya..banyak ilmu dekat blog ni..

    ReplyDelete
  11. iFrame baru 1st time dgr., iPhone selalu gak ;p

    ReplyDelete
  12. Terima kasih atas perkongsian. Saya cuba cari tutorial berkaitan buang/ remove IFrame tapi tak jumpa dalam blog ini. Mohon petunjuk jika saya tersilap. Anyway, terima kasih sekali atas perkongsian ini.

    ReplyDelete
  13. mesra SEO? x pernah check blog mesra SEO ke tak..nampaknya JM perlu buat something

    ReplyDelete
  14. JM dah bookmark entri blog mesra SEO and i will do something

    ReplyDelete
  15. done follow sini #1174 terima kasih kerana sudi singgah di blog JM

    ReplyDelete
  16. nice sharing ... hebat la 100%. nak ngecheck juga la. nway tq for info :)

    ReplyDelete
  17. Kehadiran IFrame, selain kurangkan percent SEO, juga menyebabkan loading blog jadi perlahan. Tu yang tak best tu.

    ReplyDelete
  18. iframe mmg mengganggu ... google ads x suka dgn iframe ni

    ReplyDelete
  19. iframes ruby ade 2..ape agaknya ya??? chat box dan visitor box tu ke???

    score seo ruby 72%...
    heading suma good..

    asalnya 38% je ..lepas tu ruby try main koding...hehehe...sebolehnya mls nk guna template mesra seo..sebab xcantik..kiki...

    and now 78%..

    seo on page pulak, 100%..bendera hijau cam sis en..yeayyy...

    ReplyDelete
  20. tips yg sgt menarik, tq cik en
    jemput singgah: jepun mari

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!