Akhirnya Dapat Buang Tabiat Buruk Craving

 Akhirnya Dapat Buang Tabiat Buruk Craving | Cik en dari dulu sejenis manusia yang tak ada perasaan craving pada apa apa kecuali kemaruk bercinta dan frust menonggeng je. Hahahha, Tapi dalam setahun ini cik en ada masalah craving yang sangat teruk. Sampaikan tak dapat boleh buat moody. Nak tahu cik en craving apa? cik en craving fucuk goreng. Sekali beli mesti 7 ikat. Cik en macam rupa penagih dadah rupanya. Tapi ini penagih fucuk goreng. Hhahahah




Akhirnya Dapat Buang Tabiat Buruk Craving


Cik en mencari punca kenapa cik en craving tahap dewa dengan fucuk goreng. Tak ada khasiat kot. Sebab cik en tahu, cik en boleh control craving cik en. Tapi masa itu memang tak boleh langsung tak ada stok fucuk goreng kat rumah. Wajib ada tergantung. 


Cik en cuba google dan rasanya cik en craving fucuk goreng disebabkan garam yang ada pada fucuk goreng tersebut. Ingatkan disebabkan soya tapi apabila difikirkan balik fucuk goreng rasanya tak ada la soya yang tinggi. Tapi kandungan garam mungkin ada. 


So craving cik en buat cik en jadi kurang nutrisi dalam badan sebab cik en sanggup tak makan nasi atau makanan lain jika dah dapat fucuk goreng. Doktor psikitrik pun minta cik en untuk ubah tabiat tapi tetap gagal.


Sehinggalah cik en dimasukkan ke ward . Selepas keluar daripada ward, cik en tak ingat langsung fucuk goreng tersebut. Tengok pun rasa nak termuntah. Jadi cik en dapat rasanya, ianya dipengaruhi oleh kekurangan darah dalam badan cik en. Kemungkinan, badan cik en kekurangan garam dan disebabkan itulah cik en cravingkan fucuk goreng


Finally hampir 2 3 minggu ini, im back normal. No craving dan cik en learn something iaitu kena amalkan makanan seimbang dan pastikan darah sentiasa okey. Hihihi. 

No comments

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.