Abadikan Gambar Kenangan Atas Kanvas di Printcious

Abadikan Gambar Kenangan Atas Kanvas di Printcious | Cik en jarang sangat abadikan gambar dalam bentuk hardcopy. Jika zaman kecil memang wajib hantar ke kedai gambar sebabnya menggunakan filem tapi apabila zaman maju dan wujudnya memori penyimpanan gambar dan media sosial untuk disimpan secara maya, cik en boleh dibilang berapa kali sahaja cetak gambar. Itu pun gambar pasport untuk urusan rasmi sahaja. Sampailah, cik en nampak gambar kanvas yang cantik di Printcious. Terus cik en macam tertarik untuk buat. Akhirnya cik en pun terus pilih gambar yang cantik untuk dibuat kanvas. 




Abadikan Gambar Kenangan Atas Kanvas di Printcious


Antara kriteria yang ada di Printcious adalah setiap design yang kita nak buat ada guideline untuk memastikan gambar yang kita dah design cantik cantik dicetak dengan high resolution dan ngam ngam terletak. Jadi tak adalah apabila sampai, gambar comot, kabur, luar daripada kawasan sepatutnya dan lain lain lagi. Korang tengok hasil yang cik en pernah tempah di Printicious di Reka Sendiri Hadiah di Printcious 


Untuk kali  yang ntah ke berapa, cik en buat dalam bentuk kanvas atau Canvas. Ada 3 jenis yang korang boleh pilih iaitu Canvas jenis Square, Potrait dan Landscape. Saiz pula ada banyak pilihan. Tapi kena pastikan ianya sesuai dengan saiz defination gambar yang korang nak masukkan. Kalau tak, warning akan muncul dan kalau korang still proceed memang hasilnya tak cantik la. 


Ini adalah kanvas yang cik en pilih. Square dan landscape. 






Mesti ada yang nak tengok bahagian kanvas dan belakang kan? Korang boleh tengok 





Cantik kan? Akan diletakkan di ruang tamu di rumah baru cik en nanti. "Kerugian" yang terpaksa bayar lebih kurang RM100 untuk 3 ini selepas gunakan code diskaun. "Kerugian" yang sangat puas hati kerana kualitinya yang sangat terbaik. Kalau korang berminta, korang boleh ke Printcious

5 comments

  1. dah lama tak print gmbar ni. elok la print dkt printcious. sbb dulu pernah buat 1. dah bertahun masih elok! berbaloi

    ReplyDelete
  2. penah beli jugak ritu.. tp yg sekarang lebih berkualiti buatannye...

    ReplyDelete
  3. Best buat dekat printcious ni.. Macan2 boleh buat.. Pernh buat bantal dan gambr canvas juga.. Best main edit2

    ReplyDelete
  4. best pula ngk gambar sendiri besar2 atas kanvas.. nk buat jugak la gini

    ReplyDelete
  5. I pernah order barang from Printcious, their service memang bagus.

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.