www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-07-21

Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub

Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub | Amalan scrub muka cik en dah amalkan semenjak masuk kerja di Jabatan Perkhidmatan Veterinar lagi. Sebabnya cik en banyak keluar ke lapangan untuk buat rawatan dan program ternakan. So terdedah la dengan kotor dan panas. Dari situ kulit cik en nampak kusam dan berbelak. Disebabkan itu, cik en akan gunakan scrub muka seminggu sekali untuk membuang kekotoran di muka dengan lebih dalam. Sebelum ini cik en menggunakan produk lain dan kebetulan dah habis cik en cuba untuk menggunakan brand baru. So rutin cik en shoppng di Watson 2 minggu sekali buat cik en survey satu brand St. Ives. Lama juga cik en cari info info di internet ini dan kebanyakan puas hati dengan produk ini. So saja la cik en nak buat Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub ini. 

Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub
Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub 

Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub 


Scrub ini korang jangan pakai hari hari pula ye. Sebabnya scrub ini akan mengeringkan kulit korang. Iyelah, sifat dia buat kekotoran kat muka. So habis semua di removekan. Cukup seminggu sekali je tau. Dulu zaman belajar, duit tak banyak cik en selalu buat scrub DIY dengan menggunakan pencuci muka Safi (yang itu paling murah yang ada) dengan campuran beras yang dah ditumbuk halus. Tapi bila dan bekerja ini, cik en tak sempat nak menumbuk numbuk. Hahaha So beli yang dah siap. Lagipun akan ada beberapa tambahan yang baik untuk kulit muka. 

Untuk brand St. Ives ini cik en suka sebab menggunakan 100% bahan natural untuk mengelupaskan kulit kita secara dalam untuk menghaluskan kulit muka kita. Selain itu St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub ini tak ada sulfate dan Paraben. Cik en sememangnya mengelakkan produk yang mempunyai SLS atau sodium laureth sulfate sebabnya ianya akan memberi kesan kanser untuk jangka masa panjang. Atau korang boleh baca entri Pencuci Intim Wanita Yang Merbahaya . 

So back balik pada St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub ini, cik en dah guna sebulan lebih dan pakai lebih dari 5 kali. So sepanjang gunakan ianya the best la. Black dan White Head pon hilang, kulit jadi lembut, warna kulit mula sekata. Dan selepas gunakan St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub ini korang boleh letak masker atau letakkan Bio Essense 24K Bio Gold Water je. Pap Pap dan kulit kembali segar selepas kusam kena cahaya matahari secara terus. 

So tak salah korang nak cuba. Dan korang boleh beli di Watson dengan harga bawah RM 30.00. Atau pun boleh je beli di Lazada di St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub 170g .

7 comments:

Miza Talib said... [Reply]

Penting kena jaga penampilan sebab 1st orang pandang nampak muka. Tq cik En nanti miza nak g cari jugak sebab dah lama tak scrub muka ne

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply]

best ni. yui guna green tea

bawah rm 20 harga dia. berbaloi

Siti Rohaida Yusof said... [Reply]

dulu suka sangat pakai produk dari jenama ni...

Amanda Suria said... [Reply]

akak pun suka lotion St.Ives ni...best..

mamapp said... [Reply]

Mama pun suka Sgt scrub at Ives. Wangi Pula tu

timm bill said... [Reply]

rajinnya tumbuk beras utk buat scrub sendiri! haha!

Siti Yang Menaip said... [Reply]

CT sangat suka product St Ives.. memang berbaloi beli boleh pakai lama. scrub dia betul2 haaaa scrub puas hati..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads