www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-07-13

Kucing Selebriti Malaysia Yang Terkenal


Kucing Selebriti Malaysia Yang Terkenal | Ramai yang menjadi pencinta haiwan dan banyak nasib haiwan seperti kucing dan anjing atau haiwan kesayangan lain terbela. Sebagai seorang yang hampir 4 tahun dalam bidang veterinar, setiap tahun, sudah mula nampak banyak kesedaran masyarakat terhadap kebajikan haiwan. Lagi lagi Jabatan Perkhidmatan Veterinar telah mengeluarkan Akta Kebajikan 2015. Dan tidak hairan ada juga artis membela kucing dan telah menjadi terkenal di laman sosial. Disini cik en kongsi 4 kucing kepunyaan artis atau selebriti yang mempunyai follower ramai di laman sosial Instagram. Boleh klik gambar untuk ke IG kucing kucing tersebut.

Bujibu Chempel - Hanis Zalikha dan Hazreen


Pandarudin - Yana Samsuddin


Dody - Datuk Alif Syukri


Beshetik - Zara Zya


Selain itu, ada kucing itu sendiri yang menjadi selebriti terkenal seperti Oh My Jep, Hamdan Karipuley , Jelly Bean, AbamBoy dan ramai lagi. Boleh rujuk entri ini 10 Kucing Paling Popular Di Malaysia . Kucing sekarang lagi famous daripada manusia tau! hahaha. Tapi cik en ingatkan janganlah sayang pada kucing berbaka mahal sahaja. Banyak stray cat di luar sana perlukan manusia seperti kita untuk mereka meneruskan kehidupan mereka. Didiklah anak anak sayangi haiwan kerana haiwan ini makhluk Allah juga. Sayangi dan kasihani mereka. Insyallah ada rezeki kita jika kita membantu mereka. 

10 comments:

Jamil Hashim said... [Reply]

JM kesian tengok kucing jalanan, sekarang dan ada 9 ekor dalam jagaan JM

AinAthirah Anuar said... [Reply]

Follow bujibu je.hehe yg lain tak pernah tau pulak zarazya pun bela kucing >< . nnti kita serbu depa. Mostly org suka kucing baka mahal je cik en. Kalau yang still boleh peuk cium kucing jalanan tu terbaik lah. tu pencinta kucing sejati . Serius ckp. yg lain tu acah je lebih.



p/s : Datang singgah beraya, kes ni special sikit tuan rumah takyah bancuh air, kita klik nuff tuan blog :)

eima said... [Reply]

SY SUKA KUCING TP SY TAK SUKA TUAN KUCING ....

Mrs. A said... [Reply]

Betul tu ohmyjep, abamboy, hamdan karipuley lebih popular dari tuan masing-masing.

Hanya peminat kucing yang memahaminya ;-)

EYJA MASLIZA said... [Reply]

SETUJU ayat cik en; "jangan sayang baka mahal semata."

memang ramai antara kita dah nampak sayang dan cinta dan obses dengan kucing. tapi masih kurang lagi yang nampak dan sayang dan obses dengan stray cats. semoga Allah membuka pintu hati kita semua supaya tak pilih kasih antara binatang. aamiin

adianiez AIDA said... [Reply]

hai fuzie....
lama akak tak jenguk sini.
salam raya ekk :)

si dody paling kelasss!!!

Hanafi Abdullah said... [Reply]

Kucing sekarang semakin glamer...orang tuan punya dapat nama

Cik haniza said... [Reply]

Bujibu chempel, za punya kucong farvourite.. kucing skang canggih ada ig tau

amira faqihah said... [Reply]

tahu yg dato dgn hanis punye je,,baru tahu kucing zara dgn yana,,;D

nur sabrina said... [Reply]

Selalu stalker Bujibu Chempel. Status dia tak menahan. Haha ^_^

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads