www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-12-07

Hamdan Karipuley Si Kucing Comot

Hamdan Karipuley Si Kucing Comot

Hamdan Karipuley Si Kucing Comot | Hamdan Karipuley adalah seekor kucing yang dijaga oleh "mak tiri". Seekor kucing jantan yang berbaka campuran bewarna putih dan hitam. Apa yang mencuit hati cik en sepanjang follow page Hamdan Karipuley ini kerana, setiap kali “mak tiri” nya memandikan hamdan, tidak sampai 1 hari, hamdan akan menjadi comot semula. Dan banyak aksi aksi dan dialog yang mencuit hati cik en. 
Hamdan Karipuley Si Kucing Comot

Korang boleh ikuti perkembangan Hamdan Karipuley di Page FB HAMDAN KARIPULEY

update dari maktiricun

19 Feb 2015, dia ikut saya balik ke rumah. Makan, mandi dan tidur. Akhirnya saya ambil keputusan untuk terus jaga dia.

Hamdan Karipuley yang mana terlintas kat kepala, nama tu lah yang melekat sampai ke hari ini. Kalau bab makan, suka sangat ayam goreng yang saya beli dari kedai mamak. Terus melekat nama "Karipuley". Sebab, tiap kali saya pergi kedai mamak mesti terdengar perkataan karipuley tu.

2 minggu sebelumnya, hampir setiap hari saya terserempak dengan Hamdan. Merayau-rayau kat kawasan apartment ni. Kadang-kadang nampak dia ikut orang kat lobi, kat tepi jalan.. Sudahnya dia ikut saya balik. Bila dah kenyang, saya lepaskan dia kat bawah. Sebenarnya bukan saya sorang yang buat macam tu. Ramai orang kat kawasan ni rajin bagi dia makan, mandikan, tidur kat ofis, main kejar-kejar dalam gym.. Untungnye la ye.

Hamdan bukan kucing saya. Kami semua masih tak tahu Hamdan ni kucing siapa. Dari mana dia datang, siapa tuannya dulu, sesat ke, dibuang ke? Tak pasti. Tapi kat kawasan ni memang makin banyak kucing. Orang Damansara memang suka buang kucing eh?

Setiap hari saya akan lepaskan Hamdan kat bawah. Bukan sebab tak sayang. Saya cuma risau kalau tuan dia cari.. Kesian. Mesti tuan dia sedih kan kucingnya hilang. Ada jugak yang post kat fb. Tapi takde siapa pun yang datang cari Hamdan kat sini.

Sampai sekarang, saya masih lagi jaga dia. Hamdan masih lagi buat rutin yang sama, makan, tidur, merayau, mengorat, gaduh, petang saya cari dia, bawa balik rumah. Setiap hari sama.

Asalkan dia sihat, ada makan, ada tempat tidur, ada Maktiricun.

*gambar hari pertama Hamdan kat rumah Maktiri.

  13 comments:

  1. Eh eh , kenapa kucing ni curi nama ayah saya. Hahahahaha aduhh lawak pulak rasanya kucing nama Hamdan xD

    ReplyDelete
  2. salam singgah. saya tag sis kat sini yer http://misszyaroses.blogspot.my/2015/12/sahut-cabaran-blogger-meeya-techik.html

    ReplyDelete
  3. comeynye caption tu .....muka hamdan pun comey gitu ....

    ReplyDelete
  4. hamdan ni memang nakal ye... lepas mandi dah comot..suka tengok gelagat dia...

    ReplyDelete
  5. Moga Hamdan sentiasa sihat dan disayangi selalu (=

    ReplyDelete
  6. Ingatkan Hamdan tu kucing cik en... comel laa dia ^-^

    ReplyDelete
  7. Ingatkan Hamdan tu kucing cik en... comel laa dia ^-^

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads