Suka Duka 2021

Suka Duka 2021 | Bersempena entri terakhir tahun 2021 ini, cik en nak simpan disini suka duka 2021 cik en. Tahun ini merupakan tahun yang sangat strunggle buat cik en. Tahun yang ada suka dan dukanya. Banyak kisah yang buat cik en lebih matang dan lebih kuat. Untuk cik en meluah di sosial media agak terhad dan boleh disalah ertikan oleh orang yang tidak memahami. Cukuplah cik en coret disini seperti mana dulu. 



0

Tempat Menarik Di Manjung Perak

Tempat Menarik Di Manjung Perak | Cik en nak berkongsi dengan korang tempat tempat menarik yang ada di Manjung Perak. Ramai yang nampak Pulau Pangkor dan Teluk Batik sahaja sebagai tempat menarik yang ada di Manjung tapi ada beberapa tempat lagi yang boleh cik en kongsikan. Sebagai penduduk di daerah ini, cik en terpanggil nak kumpulkan dalam satu entri sahaja. So, harap entri ini boleh bantu korang untuk cari Tempat Menarik Di Manjung Perak. 


14

Tempat-Tempat Menarik di Melaka

Tempat-Tempat Menarik di Melaka | Dulu cik en pernah menetap di Melaka dan pernah bersekolah di beberapa buah sekolah. Melaka adalah tempat yang paling banyak kenangan sebabnya di sanalah, cik en paling ramai kawan dan cinta monyet. kali terakhir cik en ke Melaka pada tahun 2019, itupun ada urusan rasmi disana. Baru baru ini, geng keluarga cik en yang memang setiap tahun buat rutin travel cadangkan kepada cik en untuk ke Melaka nanti. So, sebagai perancang tentatif program, cik en perlu mencari tempat tempat menarik yang ada di Melaka. So, dah alang alang mencari, cik en nak simpan di sini untuk rujukan kawan kawan cik en. 



13

Tempah Custom G-Shock di Belispree

Tempah Custom G-Shock di Belispree | Mesti ada dikalangan pembaca cik en peminat jam G-Shock kan? Cik en pun ada beberapa koleksi. Kadang kadang mesti korang nak mencari yang ada sentimental value untuk dijadikan hadiah untuk pasangan, kawan baik atau keluarga kan? Masih dengan minat dengan jam G-Shock tapi kali ini cik en nak kongsi yang boleh custom mengikut idea korang sendiri. Cik en kongsi dari pembelian di Shoppe tapi korang boleh beli secara walk-in atau melalui laman web mereka. So nak tahu tak lebih lanjut Tempah Custom G-Shock di Belispree? Jom baca entri ini sampai habis okey. 


7

Bujang Garden Nursery Sitiawan Manjung Perak

Bujang Garden Nursery Sitiawan Manjung Perak | Membunga dan mempokok bukanlah hobi yang cik en pernah explore selama ini. Cik en rasakan diri cik en tak ada kemahiran dan membela pokok dan bunga walaupun cik en sendiri tak pernah mencuba. Sebelum ini cik en sibuk bekerja dan tak pernah terfikir nak mencuba hobi ini. Lama lama, cik en mula minat apabila ada suggest untuk cik en explore bidang ini untuk terapi diri. Bermula dengan research di internet, cik en memilih bunga yang senang hidup tapi cantik. Akhirnya cik en memilih bunga ros jepun dan beli secara online. Itulah titik permulaan cik en berjinak dengan aktiviti ini. 



0

"Main Kutu" Yang Selamat Dengan MAE By Maybank

"Main Kutu" Yang Selamat Dengan MAE By Maybank | Korang pernah "main kutu" ? Cik en dari zaman sekolah lagi pernah main dan pernah juga la tak cukup dapatnya apabila ada kawan yang tak bayar sampai habis. Masa itu hanya guna nilai yang sedikit. Dan kali terakhir cik en "main kutu" beberapa tahun lepas dengan saudara mara di kampung. Alhamdulillah, masa itu cik en tak ada masalah. Cukup masa dapat duit dan nilai yang betul. Tapi cik en  nak kongsi dengan korang cara "main kutu" paling selamat pernah ada. Dan korang sendiri bukan sahaja boleh menyimpan tapi buat tabungan semasa kecemasan. 



1

Bila Boleh Mandulkan Kucing Selepas Beranak?

Bila Boleh Mandulkan Kucing Selepas Beranak? | Ramai juga yang bertanya dengan cik en, kucing saya dah terbunting, bila masa sesuai untuk mandulkan kucing saya selepas beranak nanti ye? Kalau terlambat risau terbunting balik sebabnya kucingnya pantang tak ikut kebiasaaanya. Hahaha. Tau tau, dah balik rumah memboyot. Tak dan nak dibawa ke klinik atau booking untuk mandul. Harap entri ini dapat bantu korang yang masih tak tahu waktu sesuai untuk memandulkan kucing betina yang baru melahirkan anak



0