Resepi Sambal Belacan Macang

Resepi Sambal Belacan Macang | Sambal Belacan Macang atau Sambal Belacan Bacang memang menjadi kegemaran masyarakat Melayu di Malaysia. Tapi apabila di cari di Kamus Dewan Bahasa Online, Macang atau Bacang tidak wujud tapi dirujuk sebagai embacang. Pelik kan? Tapi tak menjadi masalah pun. Sambal Belacan Macang, Sambal Belacan Bacang atau Sambal Belacan Embacang. Asal sedap dimakan kan?


Resepi Sambal Belacan Macang

0

TOP Pilihan Cik En

TOP Pilihan Cik En | Semua orang ada jenama detergen atau pencuci pakaian kegemaran sendiri. Macam cik en, cik en suka dengan jenama TOP. Sebabnya komitmen TOP untuk menghasilkan inovasi teknologi pencuci pakaian berterusan menghasilkan detergen yang mampu menyingkirkan 99.9% virus pada masa pemulihan pandemik. Lagipun dengan pelbagai pilihan wangian dan ciri ciri seperti Super White, Super Hygine, Super Colour, Blooming Freshness, Silky Miracle dan banyak lagi. 


0

Ivermectin Untuk Rawatan Covid19?

Ivermectin Untuk Rawatan Covid19? | Jarang cik en nak bercerita mengenai Covid19 sebabnya semua sedia maklum info info dari pelbagai medium sosial kan? Tapi cik en tertarik nak berkongsi mengenai ivermectin untuk rawatan covid19. Sebabnya Ivermectin adalah ubatan yang kerap digunakan oleh cik en dan Vet dalam rawatan parasit pada haiwan. Boleh dikatakan setiap hari rasanya puluhan haiwan kesayangan yang cik en gunakan untuk injection. 



0

Genap 100 Hari Abah Pergi

Genap 100 Hari Abah Pergi | Betulah kata orang, rindu paling sakit rindu pada yang dah tiada. Hari ini 8 Jun 2021, genap abah pergi. Nampak macam cik en biasa biasa tapi hati ini tak leh nak ungkap apa apa. Ikutkan cik en nak sibukkan diri sampai betul betul okey tapi sebab PKPD dan Lockdown, hasrat tu kesampaian. 



0

Lumpy Skin Disease (LSD) Pada Ternakan Lembu

Lumpy Skin Disease (LSD) Pada Ternakan Lembu | Sebelum penyakit ini heboh di media massa dan sosial, cik en sendiri dah mengetahuinya lebih awal sebagai kakitangan Jabatan Veterinar. Apa yang dimaklumkan kepada kami, ianya hanya memberi kesan ekonomi kepada penternak. Kerana jika LSD ini kronik, ianya memberi kesan kepada kualiti daging. Tapi masih belum dibuktikan ianya penyakit Zoonatik. Zoonotik adalah penyakit yang boleh menjakiti manusia. LSD merupakan salah satu penyakit yang wajib lapor kepada Jabatan Veterinar.



0