Kenapa Korang Buang Tray Hitam Yang Ada Di Bawah Sangkar?

Kenapa Korang Buang Tray Hitam Yang Ada Di Bawah Sangkar? | Anyway cik en dah lama nak kongsi atau ceritakan mengenai topik tray hitam ini. Ini disebabkan ramai yang bawa sangkar ke klinik tanpa tray hitam tersebut. Why korang buangkan atau tak diletakkan sekali dengan sangkar? Adakah ianya memang dah kotor, pecah atau hilang? Walau apa pun alasan korang, tau tak tray hitam tu banyak sangat kegunaannya? Kalau tak, tak ada la ianya di sertakan sekali dengan sangkar kucing yang korang beli itu. 


3

TOP Amalkan Norma Baharu Bantu Anak Orang Asli Kembali ke Sekolah Dengan Selamat

TOP Amalkan Norma Baharu Bantu Anak Orang Asli Kembali ke Sekolah Dengan Selamat | Kita sedia maklum, Covid19 yang melanda dunia belum pulih sepenuhnya. Tapi kehidupan mesti diteruskan kerana Perintah Kawalan Pergerakan yang di kita lalui telah menyebabkan kita terpaksa hidup dengan norma baharu. Pelbagai bantuan dan inisiatif dari kerajaan, NGO dan syarikat di seluruh Malaysia berganding bahu dalam membantu menangani wabak ini. Antaranya adalah TOP yang melancarkan kempen amal "Cerahi Kehidupan Bersama TOP". Dengan mensasarkan golongan orang asli, TOP membantu anak anak orang asli kembali skolah dengan selamat. 

0

Kepala Kebas dan Bersemut

Kepala Kebas dan Bersemut | Pernahkah korang ada masalah kepala kebas atau bersemut? Cik en sekarang ini tengah rasa. Tak pastilah kerana apa tapi dah alang alang ada benda nak kongsi, cik en pun research la. Mungkin boleh jadi panduan untuk korang. Dan apabial cik en habis mencari info, cik en mula risau pula dengan tahap kesihatan cik en sekarang ini. Kena start amalkan makanan yang sihat. Dah masuk 30 an ini macam macam pula jenis penyakit yang datang

Kepala Kebas dan Bersemut
6

10 Resipi Yang Paling Banyak Dicari Di Google 2020

10 Resipi Yang Paling Banyak Dicari Di Google 2020 | Tak sampai berapa hari lagi nak masuk tahun baru. Tahun 2020 banyak beri kenangan masam manis kepada seluruh rakyat Malaysia bahkan seluruh pelusuk dunia. Boleh dikatakan tahun yang merubah kehidupan seseorang. Sesiapa yang terlalu selesa dengan kehidupan sebelum ini merasai juga naik turun kehidupan. So bukan itu yang cik en nak kongsi dengan korang tapi cik en nak berkongsi Resipi Yang Paling Banyak Dicari Di Google 2020 oleh rakyat Malaysia. Cuba korang semak, kot kot resipi viral masa PKP ada termasuk sekali tak

1

Pembantu Makmal Veterinar

Pembantu Makmal Veterinar | Ramai yang DM, PM dan email cik en mengenai jawatan ini. Katanya mereka google jawatan Pembantu Makmal Veterinar ini tiada dan kebanyakan Pembantu Makmal Sekolah. Macam mana melekat ke blog cik en ini, semestinya entri Kerjaya Pembantu Veterinar . Jadi, cik en rasa terpanggil nak kongsi dengan korang skop kerja Pembantu Makmal Veterinar yang cik en tahu dan yang cik en cari di internet. Harap dengan perkongsian entri Pembantu Makmal Veterinar ini dapat bantu korang yang buntu untuk dapatkan info mengenai jawatan Pembantu Makmal Veterinar okey?


8

Upin Ipin | Keris Siamang Tunggal

Upin Ipin | Keris Siamang Tunggal | Semestinya sekarang, ramai adik adik dan juga peminat cerita animasi Malaysia menonton animasi Upin Ipin yang dikeluarkan di Astro First bermula 3 Disember 2020. Dengan bayaran RM 15.90 korang boleh menyaksikan animasi ini selama 2 hari. Filem ini berdurasi 1 jam setengah dan dikeluarkan dwibahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Lebam la tengok selama 2 hari. Cik en sendiri rasanya lebih 5 kali melayan filem ini. Hahhaha. Anyway jarang untuk cik en untuk review filem tapi disebabkan cik en antara peminat anime atau kartun ini, cik en terpanggil nak mengulas mengenai animasi keluaran Malaysia iaitu Upin Ipin dalam siri Keris Siamang Tunggal. 

2

Membeli Belah di PG Mall Sempena 12.12 Double Digit Sales

Membeli Belah di PG Mall Sempena 12.12 Double Digit Sales | Kejap sahaja dah masuk hujung tahun kan? Semestinya dihujung tahun ini, cik en menunggu sale untuk cik en rebut tawaran yang menarik untuk cik en sambar. Tahun ini cik en menunggu nunggu 12.12 Double Digit Sales dari PG Mall yang dikatakan banyak diskaun dan tawaran yang boleh mengugat iman. Apa itu PG Mall? Rugi la kalau korang tak tahu. Cik en pernah kelaurkan artikel mengenai PG Mall sebelum ini. Korang boleh baca di PG Mall Platform Membeli Belah Secara Atas Talian


1

Bring Back Memories di Kedai Ayamas

Bring Back Memories di Kedai Ayamas  | Satu satu kenangan yang cik en tak boleh lupa adalah makan ayam panggang dari Kedai Ayamas yang abah cik en bawa balik. Masa itu, abah kerja di Ipoh dan akan bawa rezeki untuk anak anak dia. Kami tinggal di Kuala Kangsar, jadi abah akan mencari rezeki atau makanan yang tiada di jual di kawasan kami. Cuma masa itu, abah bawa rezeki yang berbeza iaitu ayam panggang. Sedap sangat sebabnya cara masakannya sesuai untuk kanak kanak macam cik en pada masa itu. Selepas itu, kami jarang dapat makan disebabkan faktor faktor tertentu. Sehinggalah Kedai Ayamas dibuka dengan banyak di Perak. Cik en berpeluang untuk Bring Back Memories di Kedai Ayamas macam dulu dulu. 


12

Jana Pendapatan Sampai Berjaya Dengan Program Usahawan Venyss

Jana Pendapatan Sampai Berjaya Dengan Program Usahawan Venyss | Semenjak pandemik Covid-19 melanda seluruh dunia, ramai yang terkesan lebih lagi kepada mereka yang hanya bergantung dengan pendapatan yang tidak seberapa. Ramai juga diberhentikan kerja, perniagaan tutup dan lain lain lagi. Kesian juga cik en tengok apabila ada yang terpedaya dengan skim cepat kaya versi digital dan apps sekarang ini. Modal yang ada lebur begitu sahaja. Jika lelaki mungkin mereka boleh buat kerja berat tapi kalau wanita seperti kita ini, lebih lebih lagi suri rumah tangga yang menjaga anak dan tidak dapat keluar bekerja tidak mampu untuk bertahan atau membantu keluarga di saat sebegini. Disebabkan itu, cik en nak berkongsi dengan korang untuk Jana Pendapatan Sampai Berjaya Dengan Program Usahawan Venyss. Ianya bukan scammer atau penipuan tapi ianya untuk bantu mereka yang ingin menambah pendapatan dengan cara yang betul


8