Kepala Kebas dan Bersemut

Kepala Kebas dan Bersemut | Pernahkah korang ada masalah kepala kebas atau bersemut? Cik en sekarang ini tengah rasa. Tak pastilah kerana apa tapi dah alang alang ada benda nak kongsi, cik en pun research la. Mungkin boleh jadi panduan untuk korang. Dan apabial cik en habis mencari info, cik en mula risau pula dengan tahap kesihatan cik en sekarang ini. Kena start amalkan makanan yang sihat. Dah masuk 30 an ini macam macam pula jenis penyakit yang datang

Kepala Kebas dan Bersemut

Kepala Kebas dan Bersemut


Sebelum ini cik en pernah berkongsi mengenai masalah kepala juga iaitu Kepala Jadi Lembik dan Berlekuk. Kali ini kepala cik en bersemut pula. Antara penyebab Kepala Kebas dan Bersemut adalah 

  • Stres
  • Migrain
  • Sinus
  • Gangguan saraf
  • Hentakan di kepala
  • Penyakit Lyme (Kutu kepala)
  • Radang Otak
  • Virus Herpes Zoster
  • Stroke 
  • Multiple Sclerosis
  • Kanser Otak

Risau pula tiba tiba strok pula kan? Anyway cik en baru beli kerusi dan sangat selesa bagi cik en. Adakah disebabkan kerusi ini? Hurm.. nanti kena buat pemeriksaan darah juga la. Dah lama tak buat.

Info ini cik en ambil dari 11 Penyebab Kepala Kesemutan 

6 comments

  1. Saya kadang kadang ada rasa camtu.. maybe sebab kurang minum air... tapi sekarang always cuba.. minum air 3 Liter..walaupun makan byk...moga sihat ye cik En..

    ReplyDelete
  2. kalau tangan berasa kebas atau kaki pernah ngerasaainnya, kalau kepala. serem juga dah mbak

    ReplyDelete
  3. Nice artikel...membaca sambil tambah ilmu...

    ReplyDelete
  4. pertama kali dengar kepala besemut...selalu kaki dan tangan je rasa bersemut...nampaknya kena ambil berat bab pemakanan dan kesihatan...jaga diri ye dik...

    ReplyDelete
  5. Betul tu, risau juga kalau stroke kan

    ReplyDelete
  6. kepala kebas rasa tak penah jadi.. x sure la. kebab semut2 kat tgn n kaki penah. itula kan Cik En.. kita da 3 series ni mmg kena alert da dgn health.. semoga kita sihat2 sentiasa..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.