www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-06-05

Sesekali Manjakan Diri Apa Salahnya Kan?

Sesekali Manjakan Diri Apa Salahnya Kan? | Menjadi seorang yang sangat komitmen dengan pekerjaan sememangnya buat badan kita lebih lebih lagi wanita terasa penat. Tenaga wanita tak boleh nak lawan tenaga lelaki. Macam cik en, cik en akui cik en selalu beri komitmen 100% pada pekerjaan cik en sebagai pembantu veterinar yang bertugas di bahagian klinik veterinar. Sebabnya jiwa cik en dengan haiwan terutama kucing dan anjing memang sangat rapat. Sehari tak jumpa terasa macam rindu tak jumpa kekasih. hihihi. Tapi bila hari hari berdepan dengan kerenah kucing dan anjing yang garang dan sikap tuan puan haiwan kesayangan ini buat cik en terasa stress melayan lagi lagi jenis owner yang terlebih cerewet ini. Jadi cik en akan cuba curi masa untuk diri sendiri. Sesekali Manjakan Diri Apa Salahnya Kan?


Sesekali Manjakan Diri Apa Salahnya Kan? 

Ada beberapa cara untuk cik en release stress seperti berblog, travel, makan dan lain lain lagi. Tapi kesemua itu buat badan dan otak cik en tak berehat. So cik en mula sukakan spa untuk manjakan diri.  Banyak kebaikan spa ini tau. Korang boleh baca di Kebaikan Spa Untuk Kecantikan. Awal awal dulu cik en buat spa sendiri tau kat rumah. Dengan modal bawah dari RM100 tau. Korang boleh baca di Cara Buat Spa Sendiri Di Rumah Dengan Modal Kurang RM100 . Lepas itu cik en sendiri dah tak sempat nak buat spa sendiri kat rumah and last cik en gunakan perkhidmatan spa. 

Spa yang jadi pilihan cik en semestinya Dwafa Care, spa muslimah yang popular di Seri Manjung Perak. Cik en sukakan urutan bali, urutan totok dan scrub badan. Buktinya cik en dah repeat lebih dari 2 kali ketiga tiga perkhidmatan ini. 

Cik en baru saja cuba mandian aura mereka beberapa hari lepas. Mandi aura ini beri kesan yang baik pada mood korang. Korang rasa segar. Mungkin kalau korang nak cuba buat kat rumah je seperti beli 7 jenis bunga atau boleh beli Gel Mandian Aura 7 Bunga  atau boleh gunakan Sabun Aura Suzy Honey Herbs

So, korang yang kuat sangat bekerja atau selalu sibuk dengan kehidupan seharian tu, Sesekali Manjakan Diri Apa Salahnya Kan? 

  7 comments:

  1. Syoknya dapat pergi SPA, hehe sesekali manjakan diri kan..

    ReplyDelete
  2. setuju Cik En.. apa salahnya kan da penat bekerja kenala kasi reward untuk diri sendiri..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum cik EN.
    lama aida tak terjah sini :)
    pagi ni ada time skit, before nak kuar umah ni hah, klik ke reading list.
    terpacul la entri cik EN di kedudukan teratas reading list aida :)

    aida da lama sgt tak ke spa ni, memanjakan diri.
    aida memang ada byr pakej utk urut badan.
    lebih murah kalau byr pakej.
    just kekadang tu takde time nak bermanja. in shaa Allah lepas raya lah...

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!