www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-12-03

Minggu Yang Sibuk

Minggu Yang Sibuk  | Hai Hai Hai semua. Nampak tak blog cik en bersawang hampir 2 minggu ini? Banyak pertanyaan di page, fb personal email dan instagram cik en tak jawab. So untuk mengelak di kecam, kena la buat press conference kan? Macam Fattzura. Hahahah. Acah acah pemes gitew Dikesempatan ini cik en ucapkan juga Tahniah pada Fazura dan Fattah. Sempat gitewwww.. . Apa apa pun cik en memang nak minta maaf banyak banyak sebab memang satu pertanyaan pun dari 2 minggu lepas cik en cik en tak jawab. Blog ini pun dah mula bersawang, group whatsapp pun cik en dah lama tak mencelah.


Start 24 November lepas kerja cik en terus ke Ipoh jumpa best friends forever cik en, Poyok. Sebelum ini cik en pernah keluarkan artikel mengenai Poyok. Korang boleh baca di Tahniah My Bestie Poyok. Poyok ada kursus di Ipoh, dah alang alang dia mai perak, cik en tak kan lepaskan peluang nak berjumpa dengan dia. Cik en balik ke Manjung esoknya selepas hantar Poyok ke KTM Ipoh.



Ahadnya pula cik en hadiri kenduri kawan ex housemate cik en, Su di Gunung Semanggol dengan ex housemate cik en yang lain namanya Kak Jue. Selesai je kenduri kami jalan jalan ke Ipoh sebelum bergerak balik ke Manjung. 



Hari Isnin cik en kena bergerak ke Negeri Sembilan sebabnya hari selasa cik en ada Mesyuarat Kesatuan Pembantu Veterinar Semenanjung Malaysia. Untuk pengetahuan semua, cik en dilantik sebagai Setiausaha kesatuan dan kalau dah jadi AJK tertinggi setiap mesyuarat cik en kenalah hadiri. Sambil di Negeri Sembilan sempat juga cik en berjalan jalan di bandar Senawang. Cuci mata di Uptown Senawang dan makan Char Ketiau di Restoran Juara. Hari selasa cik en meeting dari pagi sampai petang. Selesai saja, kami team dari Perak bergerak balik. 



Sampai pun dah malam dan cik en stay rumah adik cik en sebabnya keesokannya hari Rabu cik en ada Kursus Pengawai Perlesenan di Ladang Infoternak Sungai Siput. Sampai ke petang juga lah, lewat petang cik en sampai Manjung. 

Masuklah hari Khamis, cik en dah dibook oleh beberapa pelanggan klinik untuk rawat meow dan gong dorang. Time cik en jugalah ramai orang walaupun hujan lebat. Nampak tak dorang tunggu cik en gak. Itulah yang buat cik en sibuk tahap menteri pada hari khamis tu. 

Dah nama pun setiausaha, cik en perlu siapkan minit mesyuarat dan cik en habiskan malam jumaat cik en dengan menaip ayat ayat skema. Hahhaha. Lain wei menaip di blog dan minit mesyuarat ini. Cik en tak leh nak letak Hahahhahha, Hihihihi, bahasa rojak dan sebagainya. Jadi la cik en skema kejap malam jumaat tu. Selesai cik en masuk tidur dan hari jumaat cuti peristiwa maulifur Rasul, cik en balik ke kampung, Bila balik kampung pulak, line telefon sememangnya macam siput patah kaki. Bukan saja internet, nak send sms pun sangkut sangkut. Hahhaha. Dan hari ini malam minggu cik en menaip entri ini. Ini pun tengah menolong mak cik en kat kedai makan dia. 

Nampak tak betapa sibuknya cik en seminggu ini. Sampaikan tak sempat cik en bermasker muka. hahahha.. Anyway next week ini cik en akan start dengan rutin biasa dan cik en akan lebih cepat membalas semua pertanyaan korang eh? And last ini, cik en mohon maaf sangat sangat ye.. Jumpa di next entry na...

3 comments:

Amanda Suria said... [Reply]

Next week akan menajdi lebih sibuk utk akak plak..harap2 xde masalah nak update blog...

Zharif Azis said... [Reply]

mohon cik en move on yer. Jangan sedih2 Fattah Amin sudah bergelar suami org =D hahahaha

Amboiii busy benau Cik En nie. Semoga dapat rehat dengan cukup ! =)

mamapp said... [Reply]

Mama baca pun terasa kesibukan cik ein penuh jadual Tu ke Sana ke mari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads