www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-04-16

Selesai Register Domain Untuk Marshaliza.com

SPORTING MUMMY

Selesai Register Domain Untuk Marshaliza.com | Alhamdulillah, dalam dunia blogging ini, korang tak boleh berada di satu takuk saja. Sampai masa perlu berubah dalam membina identiti sendiri. Kebanyaakan newbie dalam blogger akan gunakan domain free seperti blogspot.com atau wordpress.com ( hosting yang selalu jadi pilihan). Tapi bila korang dah mula bertapak dan belajar banyak benda baru, korang akan ambil step untuk domainkan blog sendiri. 

Apakah itu domain? Hosting? yang tu korang kena baca entri Jom Bertukar Kepada Domain . Tapi harga dalam itu harga tahun 2012 lagi. Harga terkini korang kena klik Harga Domain dan Hosting NetKL. Cik en memilih NetKL sebab murah dan perkhidmatan mereka sangat mesra dan cepat. Walaupun tengah malam, mereka tetap membalas email cik en. So that why kenapa cik en suggestkan pada kawan kawan menggunakan NetKL. 

Malam ini cik en bantu kawan blogger dari team BLOGGER UTARA kak marsha untuk domain kan blog dia. Nama domain yang lama tersangat la panjang www.marsha-marshashahirnnia.blogspot.my . Panjang kan? lagipun nama url yang panjang tidak bagus untuk blog kita. Jadi cik en suggest beberapa nama pendek dan ringkas. Dalam 3 4 nama, hanya www.marshaliza.com saja yang masih kosong. So cik en pun registerkan dan buat transfer dari domain lama ke domain terbaru. Tak sampai 30 minit selesai. Tahniah kak marsha. 

Selain kak marsha, cik en ada buat untuk blogshop www.kawaidesuconcept.com dan adik manis BLOGGER UTARA www.lyanaishak.com . Alhamdullilah, semuanya ok sampai hari ini. Kalau korang nak berdomain juga boleh la PM cik en di www.facebook.com/nurfuzie ye. Da.. jumpe untuk next entry...

5 comments:

timm bill said... [Reply]

timm pun ada bercita2 nk tukar domain sendiri ni..hoho..
nnti dh terbuka hti cik timm pm noh..

PERMATABIRU said... [Reply]

bestnya kalau ada domain sendiri ringkas dan mudah

Nor Marshaliza Shaidan said... [Reply]

tq cik en....sangattttg seronokkk 😘

Dunia Zumal said... [Reply]

Alhamdulillah zumal pun berjaya bertukar gak

asma el Kareem said... [Reply]

Akan bertukar la dengan local lepas ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads