Boleh Ke Campur Makanan Kucing

Boleh Ke Campur Makanan Kucing | Cik en pernah kongsi cara cik en campur makanan kucing untuk boboi dan gegirl di Tiktok. Dan ada yang tanya Boleh Ke Campur Makanan Kucing? Anyway cik en dah jawab di Tiktok tapi cik en nak ulas lebih panjang di blog. Sebab ianya unlimited dan boleh cik en selitkan link link yang berkaitan kan? Sebelum itu cik en nak tanya, korang bagi kucing makan adakah sama sahaja dari dulu sampai sekarang atau ada tukar tukar atau pun buat macam cik en campur makanan mereka. 



0

Suka Kucing Gemuk? Tapi Bukan Cik En

Suka Kucing Gemuk? Tapi Bukan Cik En | Anyway cik en tak suka kucing cik en gemuk okey? Gemuk dan obesiti yang tidka terkawal boleh mengakibatkan pelbagai penyakit pada kucing. Jadi, cik en lebih suka kucing cik en fit dan kekal aktif untuk memastikan mereka sihat sentiasa. Kucing gemuk bukanlah satu kebanggaan pada korang sebagai pemilik kucing okey? Seperti manusia, kucing gemuk akan mengakibatkan pelbagai masalah seperti diabetes, arthritis, high blood pressure, kidney disease, cancer, dan banyak lagi. Sebab itu, kalau korang jumpa vet yang prihatin, mereka akan suggest untuk control berat badan kucing korang




0

Perlu Ke Kucing Scaling Gigi?

Perlu Ke Kucing Scaling Gigi? | Mungkin ramai tak tahu yang scalling gigi perlu dibuat pada haiwan terutama kucing dan anjing. Mungkin ada yang rasa ini adalah kelakar tapi perlu diingatkan kucing juga mempunyai gigi dan makan sama seperti manusia. Jika manusia akan gosok gigi sekurang kurangnya 2 kali sehari tapi adakah kucing gosok gigi juga? Anyway gigi kucing boleh digosok menggunakan ubat gigi dan berus gigi yang sesuai untuk mereka. Diakhir entri ini, cik en akan beri link berus gigi dan ubat gigi yang sesuai untuk mereka. Janji korang baca dulu entri ini sampai habis okey?


0