www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-07-11

The Imperial Heritage Hotel Melaka

The Imperial Heritage Hotel Melaka  | Sepatutnya dah lama cik en nak keluarkan entri review The Imperial Heritage Hotel Melaka ini tapi sibuk menguasai buat cik en simpan je folder review The Imperial Heritage Hotel Melaka ini. Disebabkan dah sibuk dengan update blog dalam 3 minggu ini, cik en rasa sunyi dan bosan pula bila dah tak ada entri task review.(anyway ada tapi tak ada feel lagi) Huhuhu. Cik en ke Melaka kalau tak silap awal bulan April 2019 atas urusan Kesatuan sebab cik en adalah setiausaha agung kesatuan. Cik en perlu ke Johor dan Melaka untuk urusan kewangan dan pentadbiran. So Cik en bermalam di Melaka sebab esoknya ada urusan di JHEKS Melaka dan memilih The Imperial Heritage Hotel Melaka.

The Imperial Heritage Hotel Melaka
The Imperial Heritage Hotel Melaka 

The Imperial Heritage Hotel Melaka 


Anyway kalau korang ke Melaka try la menginap di The Imperial Heritage Hotel Melaka yang berada di tengah tengah bandar Melaka. Kalau korang nak jalan jalan sekitar Bandar DiHilir korang tak perlu nak keluarkan kereta just jalan tak sampai 5 minit. Tips nak bercuti kat Melaka ini senang sangat, cari hotel yang paling hampir dengan tempat menarik di Melaka contohnya berhampiran dengan Joker Walk atau Banda di hilir. Kat Melaka, memang pack dengan kenderaan dan parking akan sentiasa penuh so dengan adanya hotel berdekatan, memudahkan korang berjalan tak kira siang atau malam. 

The Imperial Heritage Hotel Melaka

Sebab cik en nak berjalan di bandar dihilir ini, cik en pun memilih The Imperial Heritage Hotel Melaka dan bila tengok harganya pun boleh tahan la berbaloi. Kalau tak silap RM150 macam itu. Bilik dia pun luas betul dan mengadap bandar melaka. 



Tempat yang penting bila masuk hotel adalah bilik air dia. Jom tengok.



Kira ok la, cik en lupa nak snap gambar permandangan dari tingkap. Tapi memang cantik la nampak lampu lampu bandar Melaka

Ok, sampai part mengomen, cik en dapat tuala yang dah kotor. Ada cop tapak kaki. So ini gambarnya


Dan lepas inform pada reception , dapat tukar tuala. not big issue but tak best la kan, nasib check dulu. Kalau tak check tak perasan pula. Anyway cik en bagi 4/5 bintang. So lepas ini, cik en akan repeat lagi hotel ini. Insyallah. Ini detail room bilik cik en ini

Imperial Deluxe The Imperial Heritage Hotel Melaka 


Specifies :
1 Double Bed or Twin Beds, with exceptional views of Melaka City.
224 - 236 sq ft floor plan
Maximum for 2 guests to stay

Accommodation include the following :
  • Air-conditioning
  • 32 inch flat-screen TV
  • Satellite channel (selected channel)
  • Complimentary bottled water
  • In-Room Safe
  • Telephone
  • In-Room Coffee/ Tea facilities
  • Hair dryer (upon request)
  • Marble bathroom with shower
  • Complimentary Wi-Fi
  • Complimentary access to Gym
  • Complimentary Parking
Anyway The Imperial Heritage Hotel Melaka  ini ada 6 jenis bilik untuk pilihan korang. 6 jenis bilik itu adalah 

1. Imperial Deluxe

Standard room furnished with contemporary furnishings with double bed or twin beds. The room is equipped with amenities you could possible need during your stay

2.Heritage Deluxe

With a warm and comfortable settings, feel relaxed in on a double bed or twin beds. The room comes with marble-finished bathroom with amenities for your stay.

3. Executive Room

The room is decorated in a fresh business style chosen to blend with heritage side of Melaka. Comes with 1 king or twin beds, bedside bables, working desk and chair. It also offers and exceptional views of Melaka city.
4. Junior Suite

A suite that offers a perfect balance of comfort and leisure. Junior Suite features 2 rooms comprise of 1 queen bed and 1 single bed, living room with sofa bed and a marble-finished bathroom.
5. Deluxe Suite

Deluxe Suite is furnished with classic Balinese furnishings complete with high-speed Internet connection. The suite features 2 rooms, living room and a marble-finished bathroom.
6.Family Suite

Spacious and beautifully designed luxury suite with 2 rooms, living room and 2 marble-finished bathrooms promised to bring a refreshing and relaxing stay.

Untuk maklumat lanjut The Imperial Heritage Hotel Melaka korang boleh tengok di 

The Imperial Heritage Hotel Melaka 

No 1, Jalan Merdeka 1, Taman Melaka Raya, 75000 Melaka, Malaysia
60 6 289 9000

p/s : Dah sampai Melaka itu jangan lupa melawat 10 Tempat Menarik di Melaka Yang Berbaloi Dikunjungi

  1 comment:

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!