www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-07-10

Hotel Sentral Seaview Penang

Hotel Sentral Seaview PenangHotel Sentral Seaview Penang ini adalah hotel yang cik en pilih bulan lepas selepas dapat banyak job di Penang. Simple hotel but sesuai la dengan cik en hanya stay untuk tidur. Anyway niat nak juga ke swimming pool atau apa apa lagi yang best dalam Hotel Sentral Seaview Penang ini tapi kekangan masa dan keletihan. Anyway dah alang alang check in hotel, cik en just nak tambah story dalam blog cik en ini dan mungkin korang berminat untuk stay di Hotel Sentral Seaview Penang ini. | Hotel Sentral Seaview Penang

Hotel Sentral Seaview Penang
Hotel Sentral Seaview Penang


Hotel Sentral Seaview Penang


Tak banyak gambar yang cik en snap sebab rushing untuk next program iaitu Durian Fiesta Lexis Penang. Tapi korang boleh tengok sendiri di laman web akan cik en bagi di hujung entri ini. So far harga dia hampir RM200 juga la tapi sebab booking awal dapat around RM150 macam tu. Hotel Sentral Seaview Penang ini terletak di Tanjung Tokong. Kiranya dari Georgtown ke Batu Feringgi akan jumpa Hotel Sentral Seaview Penang ini. Rasanya macam dah tempah seaview tapi dapat sipi je seaview itu. Hahahahah


Masa ini cik en stay dengan Lia Hasty, blogger Penang yang famous di sini. Saja je check in dah releks badan dan ambik aura. Orang kata aura hotel ini boleh releks tension. Kami ambil Superior Room yang sesuai untuk 2 orang. 


Ini room facilities untuk Superior

  • Mini Fridge
  • Hairdryer
  • In-room Safe Box
  • Bathroom with Shower
  • Bathroom Amenities
  • LCD Flat Screen TV with Selected Astro Channels
  • Individually Controlled Air-Conditioning
  • Wake-Up Call Service
  • Iron & Board (on request)
  • Free Wifi Internet Connection
  • Complimentary Coffee/Tea Making Facilities
  • Hot & Cold Water Dispenser at Corridor
  • Work Desk
  • IDD Telephone Service
    1. Room Size : 20 square metres
    2. Bed(s) : 2 Single Bed, 1 King Size Bed
    3. Maximum of 2 adults and 1 child
    4. Each unit has a unique combination of modern and warm setting, suitable for both business travellers and leisure seekers.


Kat sini ada 5 jenis bilik iaitu 
  1. Superior Room
  2. Deluxe Room
  3. Deluxe Suite King
  4. Deluxe Suite Triple
  5. Family Suite
Untuk Dining, kat sini ada cafe Horizon Cafe & Seaview Lounge. Selain itu ada facilities lain yang cik en dan Lia tak sempat nak terjah sebab sibuk

  1. Swimming Pool
  2. Business Centre
  3. Non smoking floor
  4. Room service
  5. Laundry & dry cleaning
  6. 24 hours security
  7. Tour desk services
  8. Car park
  9. Postal service
  10. Convenience store
  11. Extra bed
  12. Baby cot
  13. Conference room
Untuk maklumat lanjut lain boleh hubungi detail di bawah 

Hotel Sentral Seaview Penang

Address: No.555, Jalan CM Hashim Tanjung Tokong, 11200 Pulau Pinang, Malaysia
Tel No: +604-890-9300
Fax No: +604-890-8600

  11 comments:

  1. Bulan depan akak nak ke penang. Bolehlah consider hotel sentral seaview

    ReplyDelete
  2. This looks like such a comfortable stay

    ReplyDelete
  3. Dulu masa naza Hotel a bi t old school.. Lepas da rebrand or take over by other company dah elok dah blik ya sebab dia punya bilik tu fully refurbished

    ReplyDelete
  4. tq sharing sis..klu pg penang boleh try stay kat sini

    ReplyDelete
  5. Wow..lengkap dia punya facilities. Bawak anak2 sesuai ni sebab ada swimming pool jugak

    ReplyDelete
  6. kalau ade job jauh mmg kene stay la kan..takkan nak balik hari..okla utk dua orang ..lpeak-lepak macm tu kan

    ReplyDelete
  7. Cantik.. berbaloi dengan harga kan Cik En..

    ReplyDelete
  8. Harga 150 tu kira ok la.. Byk kemudahan ada plak tu

    ReplyDelete
  9. Nampak selesa hotel ni,
    Klau pi johor bole dyay d<ini

    ReplyDelete
  10. Wah best nyer cuti cuti kat Penang, memang banyak makanan awesome in Penang.

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!