www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-07-20

Dog Park Ipoh Tempat Anjing Exercise Dan Cari Jodoh

Dog Park Ipoh Tempat Anjing Exercise Dan Cari Jodoh | Wa, tajuk gempak. Orang Malaysia especially Melayu kalau sebut benda benda haram ini mesti akan ada suara suara halus tapi dah niche cik en mengenai kucing anjing dan haiwan yang lain, rasanya tak salah cik en nak war war kan tempat ini pada pemilik haiwan terutama pemilik anjing dan yang tinggal di Ipoh. Bagi cik en siapa yang create dan bagi idea Dog Park ini cik en salute sebabnya dapat wujudkan tempat khas untuk anjing spend time dengan owner, spend time dengan spesisnya, mencari jodoh (ahhahaha) dan exercise tanpa ada isu isu sentitif. Well done. Clap! Clap! | Dog Park Ipoh Tempat Anjing Exercise Dan Cari Jodoh 


Dog Park Ipoh Tempat Anjing Exercise Dan Cari Jodoh 


Mungkin ada yang yang tak tahu, haiwan terutama anjing indoor perlu buat exercise untuk mantainkan berat badan, kekal aktif dan baik untuk kesihatan mereka. Tak seperti kucing, anjing memerlukan ruang yang lebih luas untuk mereka exercise. Di luar negara, aktiviti mereka exercise bersama anjing adalah rutin harian dan hujung minggu. Di Malaysia memang tak ada tempat khusus untuk haiwan ini dan disebabkan itu wujudlah kes viral student Veterinar UPM berjalan bersama anjing di tepi jalan

Ok la back balik pada tajuk tadi, cik en nak kongsi detail mengenai Dog Park Ipoh ini

kredit gambar dan info : Joel Ong (fb)

kredit gambar dan info : Joel Ong (fb)

kredit gambar dan info : Joel Ong (fb)

kredit gambar dan info : Joel Ong (fb)

kredit gambar dan info : Joel Ong (fb)

kredit gambar dan info : Joel Ong (fb)

kredit gambar dan info : Joel Ong (fb)

kredit gambar dan info : Joel Ong (fb)
Alamat 
Bandar Seri Botani's Dog Park, Ipoh, Perak, Malaysia. 
GPS 4.530758, 101.099596 or look for Eco Park 1. 

Kesemua info dan gambar 100% dari Joel Ong. Thanks juga kepada Tany Harris. Kalau dia tak share cik en pun tak tahu pun pasal Dog Park Ipoh ini. 

  7 comments:

  1. bagus ada tempat macam ne, paling tak anjing tak lah berkeliaran merata tempat.

    ReplyDelete
  2. comelnya siap ada tempat nak exercise lagi

    ReplyDelete
  3. lama tak g lepak sini...dah ada dog park yeaa..kalau pegi kebetulan ada yang comel-comel seronok juga ni..anjing comel2..geramm

    ReplyDelete
  4. bagus jugak mcm ni..anjing pun nk ada tmpt utk bermain..

    ReplyDelete
  5. oi tudo bem ? . gostaria de anunciar na sua página . como posso ter mais detalhes
    ? No aguardo

    ReplyDelete
  6. anjing pun ada taman khas nak cari jodoh.. huwaaaa kite ni tak jumpa2 jodoh =P aaha
    mesti comel2 yang pegi main2 kat situ..

    ReplyDelete
  7. wahh, ade special tempat untuk anjing jugak..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!