www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-04-24

Dah Try Ke Makan Kat Swissomelt Sitiawan?

Dah Try Ke Makan Kat Swissomelt Sitiawan ? | Orang Sitiawan? Lumut? Ayer Tawar? Pantai Remis? Beruas atau pendek namanya Manjung? Pernah try ke makan kat Swissomelt Sitiawan? Cafe Halal yang bertemakan English Style ini kepunyaan Kak Jalilah Ishak. Makanan western dan makanan tempatan menjadi menu utama Swissomelt Sitiawan. Cik en datang kali kedua dan barulah rasa nak kongsi dengan korang. First cik en hanya kongsi di insta story saja. Jom kita tengok menu menu aweosme di Swissomelt Sitiawan ni. 


Dah Try Ke Makan Kat Swissomelt Sitiawan ? 

Macam biasalah ini la crimepatner bab makan ini. Kekda dan ayu. Ini bekalan untuk malam sebenarnya. Dah alang alang nak mengeteh terus makan malam di Swissomelt Sitiawan ini 


Ini menu pilihan cik en, Chicken Cordon Bleu. Portion dia banyak dan puas hati la makan. 


Ini pula Mee Kari Nyonya. Nyum nyum terasa lagi kesedapan kuah dia dalma mulut cik en ini. Yang ini Kekda order dan cik en hanya rasa sikit.


Ini makanan diet Ayu, Chicken Salad. Ini pun sedap gak tapi tak kenyang buat cik en. Hahhahah


Macam biasa, cik en akan pilih 2 menu. Ini menu kedua. Meatball and Fries. Suka meatball dia. Besar dan rasa rempah dia. Blackpaper dia sedap gak. Tak terlalu kuat dan cair. 


Ini menu cik en gak. Lupa dah nama apa. Aiskrim Vanila dan Puding Mangga.


Ini menu ayu, Baked egg pe tah namanya. Sedap tapi kena makan panas panas. Kalau sejuk tak sesedap makan panas


Menu wajib cik en, Green Tea. Style letak dalam teko kaca dan ada lilin bawahnya. So air sentiasa panas. Tu yang best tu. 


Total semua ini bawah RM100 tau. Murah kan? Bagi cik en ok la. Dari segi rasa, kuantiti dan kualiti dia memang berbaloi baloi sangat la. Kalau korang mai Manjung ini, korang boleh try Swissomelt Sitiawan ini tau! Ini detail Swissomelt Sitiawan

Swissomelt Sitiawan

WAKTU OPERASI ISNIN & SABTU | 6:00 PM SELASA - JUMAAT | 12:30 PM AHAD | CUTI 0194735816 (call & whtsap) 0134874383 (whtsap only)
Swissomelt Sitiawan ini di Taman Sejati dan terletak sebaris dengan MagicBoo Sitiawan. 

Kalau korang dah cuba Swissomelt Sitiawan, korang boleh juga cuba Iwan Grill juga nanti. 

  14 comments:

  1. Susah betul nak sebut nama tmpt mkn ni.. Huhu.. Tapi menu dia tgk menyelerakanlah.. Harga dia mcm mana cik en?

    ReplyDelete
  2. Tak pernah try lagi, jauh nak pergi . Banyak juga menu dia, harga pun murah

    ReplyDelete
  3. wow! nampak meriah pilihan makanan dia...Sally pun suka cari kafe yg jual western food dengan rasa western...kadang tu terlebih melayu sentuhan dia..hihihi

    ReplyDelete
  4. best betul berjalan dengan orang kaki makan ni..hahahah,... Kalau akak pun makan kat luar memang tak oder la salad2 ni..hahaha..tak kenyang kot..

    ReplyDelete
  5. Semua menu yg order tu k.el suka..green tea lun my fevret gak..nti jpa kita makan sama2 ye heyyy

    ReplyDelete
  6. Wah...lumut, sitiawan, auer tawar...semua tempat tuh saya pernah tinggal tapi dulu mana ada restoren makanan macam nih. Sekarang semua ada. Kalau pergi nanti boleh cari dan makan

    ReplyDelete
  7. sedap pulak tengok chicken dengan salad tu..hehee..walaupun makanan diet..tak tau nape..sampai telan air liur tengok tu

    ReplyDelete
  8. Mknan org diet, chicken salad pun nampak sedap caneee ni haha

    ReplyDelete
  9. Alahai apasal baru tahu ttg restoren ni.. masa pergi lumut hari tu punyalah mencari restoren yg best. Nanti boleh la cuba cub sini pulak

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaaaaaa nak try la kalau turun perak nanti..

    ReplyDelete
  11. Wow menarik menunya, nanti boleh la try...

    ReplyDelete
  12. TB suka tengok suasana makan macam kat tempat ni.. suka kerusi yang berspan dan mengadap maaing2 tu.. kalau nak baringkan harraz time dia minum susu senang...huhu

    ReplyDelete
  13. Alaaa.. Jauh nak terjah ke sana. Harga pun boleh tahan.

    ReplyDelete
  14. Omg... lapar la. I belum cuba restoran ini lagi, nak rasa semua makanan kat situ.

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads