www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-01-03

DIY Kotak Makeup Dari Kotak Wet Food Peah

DIY Kotak Makeup Dari Kotak Wet Food Peah | Kelakar tak tajuk cik en ini.. Hahahha. Peah nak juga namanya disebut dalam entri ini. Sebagai komisyen cik en kena bagi di amakan wetfood setiap pagi. Demand ko peah ye! Mana yang tak tau, peah atau nama penuhnya Rafeah Bt Simpan adalah kucing cik en yang menemani cik en dekat 5 tahun ini. Kucing betina yang dah dimandulkan sendiri oleh cik en. Disebabkan barang makeup dah banyak dan kotak wet food peah banyak nak di bakar, cik en cuba buat DIY Kotak Makeup. Bukannlah proper tapi cukup untuk disimpan sementara nak masuk rumah baru cik en nanti. masa itu baru buat meja khas. Dan cik en bukan dalam golongan berseni. jadi penghasilan ini tidaklah sekemas mana. hahahha. Jom tengok macamana cik en DIY Kotak Makeup Dari Kotak Wet Food Peah ini. 

DIY Kotak Makeup Dari Kotak Wet Food Peah


DIY Kotak Makeup Dari Kotak Wet Food Peah


Cik en tak banyak guna barang. Sebabnya kotak wet food peah ini dah de partition dalamnya, cuma cik en balut dan tampal beberapa sticker je. Tapi susah gak menampal wallapaper ini. Senget benget. nampak sangat cik en tak berseni kan


Rupanya baru cik en tahu, wallpaper ini tak leh tampak double, sebabnya ianya takkan lekat. Hahhaha. pakai gam apa pun tak lekat. hahahha. Barang cik en guna wallapaper beli kat kaison, sticker comel comel dan gunting. Cik en ambik masa 10 minit nak menampal. Susah tau lagi lagi tang celah celah bedah tu. hahhaha. 




Disebabkan ianya kotak biasa, cik en nak beli lock kecik tak bagi ianya terbuka. ok la kan? orang tak berseni membalut. Hahhahaha..kalau nak tengok yang lebih cantik boleh rujuk Tutorial Cara Membuat Rak Make Up (Make Up Organizer) Dari Kardus. Nak tengok rakyat Kenya DIY kasut dorang? Boleh baca DIY Kasut Lama Rakyat Kenya 

  18 comments:

  1. Cantik.. Kreatif dan sangat menarik.. Wow.. Walaupun dari kotak biasa je..

    ReplyDelete
  2. cantik..wallpaper tu cantik

    ReplyDelete
  3. aduhai cantiknya kejadian selepas dah balut tu. banyak barang make up Cik En... :)

    ReplyDelete
  4. wahhhh cantik kreatif tu cik en

    ReplyDelete
  5. Kemas ke buat, pembalut kotak pun cantik. Kim salam kat peah na

    ReplyDelete
  6. Mudah dan jimat , cuma perlukan sedikit kerajinan dan kreativiti . .kalau barang makeup banyak .. boleh try diy macam cik EN buat ni

    ReplyDelete
  7. creative la You!
    Saya Suka Sticker Sticker tu!!!

    ReplyDelete
  8. wah cantik kotak tu selepas di make over kan. Kreatiflah buat macam ni..

    ReplyDelete
  9. Cantik sangat..sebb wallpaper tubcantik

    ReplyDelete
  10. Cantik la gitu, kira berseni dan kreatif tu...

    ReplyDelete
  11. Cantik nya hasil kreativiti cik en. Kalau kita la, ntah x terpikir kut nak buat cmtu.

    ReplyDelete
  12. wahhh kreatif ni... cantik bila dah buh sticker comel2 tu..hihi

    ReplyDelete
  13. banyaknyaaaa mekap best best.. cantik je Cik En pembalut tu lawa =)

    ReplyDelete
  14. kreatif la cik en..lawa wrap paper nya

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads