www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2017-10-31

Cara Dapatkan Nombor TAC Maybank Tanpa SMS

Cara Dapatkan Nombor TAC Maybank Tanpa SMS | Pernah tak korang ada masalah untuk dapatkan no TAC untuk urusan perbankan online korang terutama Maybank? Kebiasaannya korang perlu tunggu sms dari pihak bank untuk dapatkan beberapa digit nombor untuk urusan pengesahan tranksaksi setelah korang request nombor tu dan ada beberapa ketika apabila pihak bank ada masalah korang kena tunggu lama untuk dapatkan atau ada masa korang tak dapat terus nombor itu. Mesti korang angin kan bila sebab sms no tac diterima, kerja korang tertangguh dan ada kes sampai barang korang nak beli selalu flash sale di shoppig online terlepas. Kali ini cik en nak jar sikit cara mudah yang mana korang boleh aktifkan secure2u untuk Cara Dapatkan Nombor TAC Maybank Tanpa SMS

Cara Dapatkan Nombor TAC Maybank Tanpa SMS
Cara Dapatkan Nombor TAC Maybank Tanpa SMS


Cara Dapatkan Nombor TAC Maybank Tanpa SMS

Cik en sendiri pengguna tegar perbankan online untuk cik en bayar bil bil dan sewa rumah setiap bulan. Dulu cik en menggunakan apps Maybank yang lama. Banyak kelemahan antara kalau kita tak favourite nombor akaun seseorang, kita tak boleh nak transfer melalui apps. Kena guna web juga. Kalau tak silap cik en, hampir setahun Maybank buat satu apps terbaru yang lebih mesra pelanggan. Untuk apps baru korang boleh transfer duit walaupun akaun itu bukan akaun favourite. Begitu juga dengan bil bil. 

Selain itu, Maybank ikut jejak CIMB untuk aktifkan no TAC secara apps. So kalau korang duduk luar negara pun, korang tak perlu risau untuk dapatkan no TAC melalui sms. Asal ada internet, korang boleh buat sebarang urusan melalui Maybank banking online. Nak tahu caranya? Ikut step di bawah ini

1. Download Maybank Apps New (ada tulis new kat atas icon)


2. Buat register dengan masukkan butiran yang diperlukan.
3. Masa pendaftaran sila aktifkan secure2u ye. Masa ini masih memerlukan no tac untuk pengesahan dan selepas ini korang boleh gunakan secure2u tu. Macam cik en, cik en daftar sekali untuk model handphone cik en.
4. Cara nak gunakannya adalah paling senang, apabila korang gunakan perbankan online secara web (komputer) sampai untuk isikan no tac korang hanya masukkan maybank apps di handphone korang dan buka bahagian secure2u 


5. Kat situ akan ada digit digit yang valid dalam 30 saat kalau tak silap cik en. 


6. Masukkan digit itu kat bahagian tac dan ianya valid untuk buat transaksi.
7. Kalau korang gunakan Maybank Apps korang tak perlu nak masukkan apa apa no tac sebab ianya akan automatik update no tac itu. Tau tau settle je. 
8. Cuma cik en tak boleh nak screenshoot atau save bukti transaksi sebabnya lepas bayar melalui Maybank Apps, korang ada 2 pilihan, save as favourite atau send to email. Kalau nak bukti untuk hantar pada seller, korang boleh download di email yang korang hantar. 

Kalau korang pengguna CIMB, dorang pun guna konsep yang sama juga dulu..Boleh baca Cara Terbaru Dapatkan No Tac CIMB Tapi sekarang macam dah tak ada je selepas update yang terbaru. 

3 comments:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said... [Reply]

Menarik . CCL pun baru tahu . Lepas ni lagi mudah

Iris Myra said... [Reply]

Wah tq cik en.. Btul tu kadang2 tac dari sms bjanggut tunggu x sampai2.. Haha

Mummy Julia said... [Reply]

Mummy dah update apps Maybank yg baru dan dah buat Secure tac tu.. takyah nak tggu sms ,sms bagai.Pantas!.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads