www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-09-04

Cara Buat Coconut Butter


Cara Buat Coconut Butter | Cik en cuba cari Coconut Butter di pasar raya berhampiran dan nampaknya masih tidak berjaya nak jumpa. Mungkin in Malaysia jarang menggunakan coconut butter ini, Dan korang nak tahu sebenarnya Coconut Butter ini banyak di gunakan dalam kosmestik dan masker muka. Semua sedia maklum khasiat kelapa dan seluruh pokok kelapa mempunyai kegunaan tertentu. Entri ini related dengan entri Cara Buat Homemade Eyeliner sebab ada yang bertanya apa itu Coconut Butter. Disebabkan cik en tak berjaya nak cari ready made jadi cik en kongsi cara mudah membuat coconut butter ini yang korang boleh buat sendiri di rumah. Chekedot.... 

Bahan Bahan
  1. Kelapa parut kering
  2. Mixer khas untuk blend bahan kering (Contoh : Vitamix)

Cara - Cara
  1. Hanya blend kelapa parut kering sehingga halus.
  2. Masukkan dalam botol dan gunakan bila diperlukan. 

Mudah sahaja kan? So kalau korang nak cuba buat eyeliner sendiri dah boleh dah!.

Sumber : google

2 comments:

eima said... [Reply]

ni untuk apa ni ... mkn ke masker ke ...scrub ke .... hmmm

Nurzakiah Hanum said... [Reply]

great

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads