www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-07-27

Cara Letakkan Gambar Sendiri Di Kad Maybank


Cara Letakkan Gambar Sendiri Di Kad Maybank | Kecoh 2 hari ini di facebook cik en mengenai kad debit maybank yang boleh menggunakan gambar sendiri. Disebabkan tercabar dengan kad yang cun melecun rakan blogger yang lain, cik en pun nak tempek gambar cik en di kad maybank yang terbaru ini. Setelah cik en bengang dengan layanan di maybank. Boleh rujuk ceriti di SINI. Terima kasih pada lisa yang menyabarkan cik en supaya jangan buat lagi masa itu. Rupanya Maybank ada buat aplikasi yang membolehkan pelanggan design sendiri kad debit mereka. Dan cik en sendiri mengikuti tutorial dari beliau.

Disebabkan ada yang bertanya, cik en kongsi tutorialnya pula di blog ini dan dikreditkan ke blog lisa. 
  • Masuk link SINI
  • Tengok bahagian How To Apply dan klik Click here (tulisan bewarna biru) to apply for Debit  Picture Card. 
  • Akan keluar terms and Conditions, baca dan accept
  • Akan keluar sepeti dibawah ini
  • Klik Use Custom Image
  • Pilih gambar yang berkenan di hati tapi pilih gambar yang                                                 
    • Optimal image resolution: 1036 x 664 pixels @ 300 dpi
    • Do not leave any white space. Picture must cover the whole card face.
    • Format: jpg, png, gif
    • Max file size: 10 MB
  • Contoh seperti dibawah


  • Klik finalize dan seterusnya bagi email dan maklumat yang diperlukan termasuk tempat kad akan diambil
  • Bayaran RM26.50 (termasuk GST) dikenakan dan korang perlu bayar masa ini juga tau. Disablekan popup. Kalau tak bayar kira masih belum submit
  • Kad akan siap dalam masa 7 hari bekerja
Jadi tunggulah email yang akan dihantar. Cik en masih belum dapat kad debit ini lagi. Kalau ada cik en akan upload di instagram. Jadi follow IG cik en di sini @eintan_nurfuzie ye. Rujuk line sini -->  http://www.nurfuzie.com/2016/08/kad-debit-maybank-yang-baru-dah-sampai.html

9 comments:

Normi Nieza said... [Reply]

Kad btl ke ni cik ein?

anajingga said... [Reply]

ramai dah buat kan.. best juga ni cik EN :)

aRz MoHa said... [Reply]

owh menarik sangat...nak cuba juga la

Siti Yang Menaip said... [Reply]

menariknyaaa hehehe.. tunggu bank lain plak kot2 bleh buat benda sama..
jarang guna Maybank kalo tukar cem rugi plak hehe..

Siti Yang Menaip said... [Reply]

nice sharing btw =)

Ahmad Hasif said... [Reply]

oooo begitu rupanya.. alahai baru je menukar kad dua ari lepas.. haha.. xpela next time la tukar kalau ada lagi...

Nur aFiQaH said... [Reply]

Wah cantik2..hehe..nasib kita xde kad maybank..kalau x nak buat juga....cimb xnak buat juga ke...ekeke

Siti Yang Menaip said... [Reply]

haaa.. kretip eh skarng Maybank marketing hehe.. malu nak letak mukeee kite kat situ hehe..

adianiez AIDA said... [Reply]

aida tau dah ni tau cik EN.
propose kat asben.
ada ke patut dia kata merepek.
ha ha ha :)

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads