www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2016-05-18

Lagu Pertama Dipilih Masa Karaoke


Lagu Pertama Dipilih Masa Karaoke | Karaoke atau nama manjanya karok adalah satu aktiviti yang selalu dilakukan tidak kira atau tua. Karaoke adalah satu cara untuk melepaskan stress . Dan tempat karaoke ini tumbuh macam cendawan selepas hujan. Ada yang kenakan bayaran RM10 sejam dan setinggi RM 100 sejam bergantung kepada tempat dan layanan. Tapi carilah tempat yang bebas anasir anasir yang tidak elok. Selain bilik karaoke, ada cafe yang menyediakan open karaoke. Dan yang terbaru menggunakan smule. Lagi mudah sebabnya boleh berkaraoke di rumah sahaja. Suara jadi tak sedap kalau guna smule boleh rujuk entri Tips Buat Suara Best di SMULE. Jadi semalam cik en ada bertanya pada kawan kawan cik en di facebbok, lagu pertama apa yang sesuai dinyanyikan. Mari kita tengok .



Nampak tak komen blur diatas. Yang ini selalu berlaku pada cik en bila tiba tiba di ajak karaoke. Blur nak pilih lagu pe. Bagi cik en pula cik en akan nyanyikan lagu slow dulu seperti Rindu Serindu Rinduanya daripada Firman, Dealova dari Once, Rapuh dan Bila tiba dari Ungu. Selepas itu barulah cik en akan ambik lagu bernada tinggi. Untuk mengelakkan pancit dan hilang suara. Rugi tau bayar mahal mahal tapi awal awal dah pancit sakit tekak. Dan juga kalau ending dia panjang sangat cepat cepat next song sebabnya seminit sangat berharga. Hihihi. Bagi korang yang baca entri ini, apakah lagu pertama yang dipilih masa pergi karaoke. Hanya satu lagu sahaja ye..

6 comments:

Eeca Shyaa said... [Reply]

Hihi kenapa ye kalau pergi karoke mesti blur nak pilih lagu apa yg first. yg selebihnya mesti kena ada lagu awie, lagu ella and lagu ziana zain xD walaupun suara kelaut, tetap jugak nak lagu nada tinggi hahahaha! she's gone pun favourite kalau karoke! :D

Siqah Hussin said... [Reply]

Kalau siqah, jawapannya blur.. Hihi. Sebelum sampai dah fikir nak nyanyi lagu apa, bila dah kat situ, terus blur je..

Pha Is said... [Reply]

ala, rugi x jawab kat fb tadi, kalau x bleh masuk sini.. hehehe

siti hazreen said... [Reply]

biasanya saya pilih lagu nada tinggi...dan yang menjadi pilihan hati tentunya ziana zain...aishhh, dah lama tak gi karok ni huhu

YB Shehan said... [Reply]

Betul2. Sy blur gak dn memilih untuk folo orang nyanyi je. Nak guna mic jauh sekali. Takut sumbang. Hahahha

adianiez AIDA said... [Reply]

suara aida x sedap.
x pernah karoks! :) ha ha...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads