www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2015-03-13

Iklan Lucah di FB


Asslamualaikum dan salam sejahtera semua
lama gak cik en tak mencoret coret entry baru ini.
kalii ni cik ennak bawa isu yang sentiasa kita lihat dia fb sekarang ini
IKLAN SEKSUAL
Penggunaan Facebook atau fb bukan perkara yang asing dan setiap orang yang mempunyai telefon pintar akan ada akaun FB. Kalau tak ada tumybe seseorang yang kurang sosialnya.
atok ataok kita pon dah terjebak dengan dunia FB.
FB banyak kebaikan dan keburukan dan ia merupakan diari harian setiap pemiliknya..
kepada peniaga peniaga online, FB merupakan medium pengiklanan yang paling berkesan berbanding blog, twitter dan instagram.
tapi sedar tak, ada iklan iklan berbaur lucah. 
cik en malas nak print screen segala iklan itu, sebab kita kan membaca setiap hari..
sebagai contoh :

a)iklan tegangkan zakar lelaki
b) suami rindukan nasi lemak
dan ada jugak yang yang menggunakan bahasa bahasa 'direct' terus dalam iklan
apa yang cik en nak terangkan disini, pengguna FB adalah dari lapisan umur, dari kanak kanak yang bolehmenggunakan gadjet sehingga dewasa. mungkin yang dewasa tiada masalah dengan iklan begini tapi ia dibaca oleh kanak kanak bawah umur yang mana mereka terdedah dengan iklan yang tak sesuai dengan usia mereka.
Kalau dulu, medium iklan hanya kepada televisyen dan iklan sebini mungkin akan wujud selepas jam 10 malam tapi iklan sebegini dalam FB sentiasa ada 24 jam
Jadi apakah kesannya iklan begini kepada kanak kanak?
Perlukah penguatkuasaaan keatas iklan sebegini?
Mari sama sama kita renungkan

p/s: Entry tanpa gambar

Photobucket

1 comments:

sal ya said... [Reply]

Mcm2 iklan ada. Xde segan2 diaorg nk share.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads