www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-03-13

Iklan Lucah di FB


Asslamualaikum dan salam sejahtera semua
lama gak cik en tak mencoret coret entry baru ini.
kalii ni cik ennak bawa isu yang sentiasa kita lihat dia fb sekarang ini
IKLAN SEKSUAL
Penggunaan Facebook atau fb bukan perkara yang asing dan setiap orang yang mempunyai telefon pintar akan ada akaun FB. Kalau tak ada tumybe seseorang yang kurang sosialnya.
atok ataok kita pon dah terjebak dengan dunia FB.
FB banyak kebaikan dan keburukan dan ia merupakan diari harian setiap pemiliknya..
kepada peniaga peniaga online, FB merupakan medium pengiklanan yang paling berkesan berbanding blog, twitter dan instagram.
tapi sedar tak, ada iklan iklan berbaur lucah. 
cik en malas nak print screen segala iklan itu, sebab kita kan membaca setiap hari..
sebagai contoh :

a)iklan tegangkan zakar lelaki
b) suami rindukan nasi lemak
dan ada jugak yang yang menggunakan bahasa bahasa 'direct' terus dalam iklan
apa yang cik en nak terangkan disini, pengguna FB adalah dari lapisan umur, dari kanak kanak yang bolehmenggunakan gadjet sehingga dewasa. mungkin yang dewasa tiada masalah dengan iklan begini tapi ia dibaca oleh kanak kanak bawah umur yang mana mereka terdedah dengan iklan yang tak sesuai dengan usia mereka.
Kalau dulu, medium iklan hanya kepada televisyen dan iklan sebini mungkin akan wujud selepas jam 10 malam tapi iklan sebegini dalam FB sentiasa ada 24 jam
Jadi apakah kesannya iklan begini kepada kanak kanak?
Perlukah penguatkuasaaan keatas iklan sebegini?
Mari sama sama kita renungkan

p/s: Entry tanpa gambar

Photobucket

  1 comment:

  1. Mcm2 iklan ada. Xde segan2 diaorg nk share.

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!