www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2014-04-15

Patut ke Nak PTS (Put To Sleep)?


Assalamualakum semua
apa khabar?
sihat?
hari ini cik en nak share satu kejadian di klinik cik en

kaki kucing ini dah luka dan dirawat beberapa kali di klinik cik en
oleh kerana tak baik baik, tuannya minta kami PUT TO SLEEP (PTS)
korang tengok la.. kucingnya sihat cergas dan nak di PTS sebab kakinya yang membusuk dan luka
itu alasan yang di bagi
puas kami memujuk tapi tuannya tetap dengan keputusannya
akhirnya kami voluntee untuk menjaga kerana tak sanggup nak menjalakan proses PTS
akhirnya kucing dikurung di sangkar klinik sementara baik.
tapi nampak dari kaca mata dia ada kebasahan di bulunya.
MENANGIS? ya.. mybe menangis


Lumrah manusia
Bila sihat ditatang dipeluk dicium
bila sakit busuk, dihina, dibuang, dimarah dan yang paling ketidakmanusian nak PUT TO SLEEP walaupun sihat
meraka makhluk Allah gak..

untuk pengetahuan semua, cik en pernah ceritakan perihal CHIKI cik en yang lebih teruk dari ini.
cik en ceritakan di sini
dan akhirnya chiki mati dengan sendiri
selama setahun di bela.. harap di akhirat chiki akan berjumpa dengan kami
walaupun seekor anjing tapi kasih sayang seperti keluarga

p/s : Janganlah ambik jalan mudah untuk PTS. banyak cara lain.. Siapa kita untuk ambik nyawa mereka..

Photobucket

  3 comments:

  1. kesian..cer try letak minyak gamat..mudah2an sembuh

    ReplyDelete
  2. beb, dulu lulu ada kucing juga, bila luka kaki sampai berulat, membusuk - buruklah kan. Lepas tu pergi pet shop beli ubat, tak pasti nama dia, tapi main sembur saja (spray), eh memang mujarab sangat, kaki tu terus saja kering.

    Bukan saja luka kat kaki kucing.. pernah juga luka kat telinga, tapi sebab kucing tu susah nak jilat, susahlah nak baik. hah spray saja, insha Allah.. try lah

    ReplyDelete
  3. kesian... apa punya owner macam tu. sayang tapi ada jahilanya...tak guna owner tu.

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!