www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2012-06-12

Punca kenapa cik en jarang join contest


salam semua!
kali ini just cik en nak bagi pendapat cik en je
sesiapa yang boleh terima dengan terbuka teruskan pembacaan di entry ini ok?
cik en sebenarnya rajin join contest, segmen dan bloglist...
dari dulu lagi..
motip nk join conpom nak jumpa blogger baru disamping meningkatkan follower..
tapi kan tren sekarang 
seorang blogger buat contest, sponsor hadiah tapi dengan syarat kena follow blog dan like page
bayangkan kalau sponsor de 20..
so jenuh la nak bukak satu blog untuk follow dan bukak link pages untuk like
kalau sesiapa yang memang line internet laju mybe tak ada masalah tapi kalau yang pakai beruk band yang jalan semput semput.. alahai punya la lama nk nunggu..
lagi satu kadang kadang yang blog si sponsor terlalau berat, terlalu banyak widget dan kadang kadang tak jumpa butang follow pun..
agak merumitkan kan?
memang betul la kita perlu follow blog yang anjurkan segmen contest dan bloglist.. tapi kalau dah banyak sangat nak follow tak ke menyusahkan follower..
kalau konpom dapat hadiah tak apa..
ini yang join 600 orang..hadiah de 6 je..
bayangkan....
lagi satu
kalau yang join bawah 20 penyertaan otomatik segmen batal..
isk2.. ini lagi satu sebab kenapa cik en tak join..
apa la.. pe salahnye listkan jugak kalau bawah 20..
so usaha blogger yang buat entry berbaloi dengan adanya promotion link di entry di blog kita...

cik en kerap kali gak anjurkan segmen yang mensyaratkan 
x wajib follow
x wajib like page
x wajib tag
sebab apa? sebab cik en nak follower cik en selesa dengan blog cik en..


p/s : cik en de anjurkan Pencarian Cik En dan Blog : Entry Kita Jiwa Kita ... tak wajib follow, like atau tag.. just tajuk entry, banner bersama link dan link entry-entry korang.. nk join? moh klik bawah dengan semangat



walaupun x wajibkan semua tu, ada gak yang memolow dan like.. mekasih yek!





Photobucket

  24 comments:

  1. sokong cik en!!!! camtu la baru mesra blogger... syarat tak banyak dan tak remeh...

    ReplyDelete
  2. datz rite. stakat nk follow sorg due tu x kesah lg, sy jumpe smpai berderet 10 blog nk difollow n like jenuh jgak, mmg sy close tab la jwb nye. n other one utk tambahan, ade yg "wajib"kn utk tag org. erm~ tak terbeban mane pon tp utk new blogger pyh nk tag sape2. pndpt sndiri yup :)

    ReplyDelete
  3. haa..setuju entry nie, bukan xnak join..tp byk sgt nak like fan page..nak kena follow ag..tp xde masa pun ye jgk hihihihi

    ReplyDelete
  4. sokong cik en. kalau kna follow byk sgt niat nk join trus trbatal

    ReplyDelete
  5. aah..cik en buat GA la pulak..kte org nk joinnnnn

    ReplyDelete
  6. tak pernah joint kontest heee

    ReplyDelete
  7. sokong cik en... hihi.. p, kalau eza dah rajin, mmg pulun hbes je semua syarat tu. kalau rajin laa. InsyaAllah akan join sgmen cik en :) mesti support nih..

    ReplyDelete
  8. MM sangat setuju dengan entri cik en kali ni.. Betul tu, kadang2 kita bagai nak rak lah kan buat entri nak join segmen or contest punya pasal.. Last2 penyertaan kurang dari target terus batal, wat derrr.. Habis tu yang kit penat duk menaip entri khas untuk segmen dia tu ape cerr plakk kan?

    That's why sekarang klu MM nak join apa2 segmen or contest MM cari yang dia punya syarat tak menyusahkan MM..

    Paling malas bila ada syarat follow & like blog ni, blog tu, pastu suruh plak tag kawan lain 2, 3 orang.

    TaPI MM nak join segmen cik en nih coz syarat very the simple.. =)

    ReplyDelete
  9. hihi.. betul jugak cakap cik ein tu, maaf eh aida pun ada tag cik ein join GA yang kena like dan follow berpuluh sponsor.. :)

    ReplyDelete
  10. hahahaha betul tu...
    saya follower anda yg ke 819 salam kenal :)

    ReplyDelete
  11. setuju dgn cik en..mane x nye..nk kene list kan sponsor suruh like fb..leceh

    ReplyDelete
  12. hehehe , CP kalaw nak tag fren tuh tak kesa tp kalaw nak like2 page tuh CP kurang arif siket , kalaw bab nak follow blog admin , pown tak kesa , tade hal pown tp kalaw kena follow byk lagik blog tuh , hahaha ,tuh yang buat CP tak jadik , yang pasal tag tuh paham , tuh tuk ramaikan penyertaan , sorang dua okei darr kowt ... tuh tak membebankan pown yang tag2 tuh ...

    ReplyDelete
  13. apa yg cik ein tulis tu sume betul...sebab tu suka join ga yg simple2 jer..

    ReplyDelete
  14. lg 1 mls nk join sbb mennag tp adiah xdapat2... hihii

    ReplyDelete
  15. tula,nana suka join syrt yg simple2 je...hee..kalo kena like2 sponsor mmg xdpt nk join,xde fb...tp btul jgk tu,kalo tenet slow,nk kna pulak like2 diorang susahla...kan kan:)

    ReplyDelete
  16. kalau boleh anjurkan contest tak perlu banyak syarat sangat kan.^__^

    ReplyDelete
  17. hahaha... betul jugak tu. bila dah banyak sangat kena follow dgn like buat kepala pening je. tp kalau rajin akak ni join jugak.

    ReplyDelete
  18. bila contest tu byk sgt benda kena buat terus jadi malas.... walaupun hadiahnya sgt tempting...

    ReplyDelete
  19. betul 2...sy paling suke contest yg simple2 je..klu ade nk kena like sikit2 sy ok lg la..tp klu yg berduyunnnn tibaaa mmg xla nk joinnye..hihihi

    ReplyDelete
  20. sekarang nie..contest sponsor ramai sangat..kalau setakat 4 atau 5 ok lagi...penat nak follow dan like sponsor...

    ReplyDelete
  21. betul tu..senang cerita tak banyak sponsor lagi senang.jenuh nak follow kalau ramai sgt kan

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!