www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2012-06-27

Facebook dan Google tingkatkan SECURITY ACCOUNT


salam semua?
apa khabar..
dah 2 hari cik en tak menaip..yang ada hanyalah pic pic yang cik en update..
masih ingat entry

Goggle Mintak No Telefon?
ada beberapa komen menyatakan ianya security acc daripada kena hack dan ada yang emnyatakan kita dah buat spam link.. tapi untuk gmail, pemberian no pon dah diperkenalkan dulu.. masa tu leh skip.. tapi sekarang tak leh skip




Apple berkata...




Kan skrg banyak dah kes orang curi2 password. jadi dah guna henfon ni, security terjaga sikit. Sekiranya blog cik en kena hack, cik en boleh minta kat google tuk tukar password baru. Nanti dia akan bagi kod thru hp cik en. Bagus Google nih. Lol.

Read more: http://www.nurfuzie.com/2012/06/goggle-mintak-no-telefon.html#ixzz1yxMNQtFk



ada gak yang kata spam





Engku Muzahadin berkata...




Dah pernah kena dulu. Kata member sebab maybe ada org report spam bila kita blogwalking n leave coment dkt dia punya blog... :D


Read more: http://www.nurfuzie.com/2012/06/goggle-mintak-no-telefon.html#ixzz1yxMXj3sz



dan Masz Sidek pun berlaku perkara yang sama




Masz Sidek berkata...




blog sy kena remove semalam.... lepas tu g check email... dia minta no. tel utk berikan verification...
nasib baik blog dpt balik... ;(


Read more: http://www.nurfuzie.com/2012/06/goggle-mintak-no-telefon.html#ixzz1yxMeSEtc



dan de buat entry sal ini


cemas seketika


bagi faecbook pulak cik en dapat tau, email kita yang appear di Info kita dah di ubah..
itu untuk security gak.,.. yang ini cik en dapat info disini



Facebook ubah alamat e-mel penggunanya




apa apa pun terbaik la alternatif google dan fb ni.. cik en mula2 ragu tapi bila ramai komen untuk kebaikan cik en x kisah la.. 


p/s : Yahoo dan yang lain bila lagi nak tingkatkan security ini?
Photobucket

  9 comments:

  1. aritu dah pernah kena skali.. kena bg no phone bru ok..

    ReplyDelete
  2. google sekarang mmg mementingkan security..

    ReplyDelete
  3. Kesemuanya jelas tuk verification kan? jadi mmg perlu benda ni. nak buat blog baru pun minta no. fon gak skrg. lol.

    ReplyDelete
  4. emhh..bg emel pon boleh tp senang guna hp ;)

    ReplyDelete
  5. harap2... tak de leh yg nak hack2 blog kita kan....

    ReplyDelete
  6. bile kite sign in kat pc lain, google akan bagi pin. :)

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!