www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2012-06-27

Facebook dan Google tingkatkan SECURITY ACCOUNT


salam semua?
apa khabar..
dah 2 hari cik en tak menaip..yang ada hanyalah pic pic yang cik en update..
masih ingat entry

Goggle Mintak No Telefon?
ada beberapa komen menyatakan ianya security acc daripada kena hack dan ada yang emnyatakan kita dah buat spam link.. tapi untuk gmail, pemberian no pon dah diperkenalkan dulu.. masa tu leh skip.. tapi sekarang tak leh skip




Apple berkata...




Kan skrg banyak dah kes orang curi2 password. jadi dah guna henfon ni, security terjaga sikit. Sekiranya blog cik en kena hack, cik en boleh minta kat google tuk tukar password baru. Nanti dia akan bagi kod thru hp cik en. Bagus Google nih. Lol.

Read more: http://www.nurfuzie.com/2012/06/goggle-mintak-no-telefon.html#ixzz1yxMNQtFk



ada gak yang kata spam





Engku Muzahadin berkata...




Dah pernah kena dulu. Kata member sebab maybe ada org report spam bila kita blogwalking n leave coment dkt dia punya blog... :D


Read more: http://www.nurfuzie.com/2012/06/goggle-mintak-no-telefon.html#ixzz1yxMXj3sz



dan Masz Sidek pun berlaku perkara yang sama




Masz Sidek berkata...




blog sy kena remove semalam.... lepas tu g check email... dia minta no. tel utk berikan verification...
nasib baik blog dpt balik... ;(


Read more: http://www.nurfuzie.com/2012/06/goggle-mintak-no-telefon.html#ixzz1yxMeSEtc



dan de buat entry sal ini


cemas seketika


bagi faecbook pulak cik en dapat tau, email kita yang appear di Info kita dah di ubah..
itu untuk security gak.,.. yang ini cik en dapat info disini



Facebook ubah alamat e-mel penggunanya




apa apa pun terbaik la alternatif google dan fb ni.. cik en mula2 ragu tapi bila ramai komen untuk kebaikan cik en x kisah la.. 


p/s : Yahoo dan yang lain bila lagi nak tingkatkan security ini?
Photobucket

9 comments:

Yumida said... [Reply]

wah..sgt bahaya kan...

nn lylyn said... [Reply]

aritu dah pernah kena skali.. kena bg no phone bru ok..

faridah nazurah said... [Reply]

google sekarang mmg mementingkan security..

Apple said... [Reply]

Kesemuanya jelas tuk verification kan? jadi mmg perlu benda ni. nak buat blog baru pun minta no. fon gak skrg. lol.

Tihara said... [Reply]

emhh..bg emel pon boleh tp senang guna hp ;)

cweet pinky said... [Reply]

spam tuh apew yerr ?? hehehe ~

Masz Sidek said... [Reply]

harap2... tak de leh yg nak hack2 blog kita kan....

fieda said... [Reply]

bagus la kalau mcm tu..

9n0L4 said... [Reply]

bile kite sign in kat pc lain, google akan bagi pin. :)

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads