www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-10-06

TUTORIAL :scroll box untuk bloglist


kali ini cik en akan akan share 1 tutorial
ini untuk kekemasan blog korang...
sapa yang ada buat bloglist mesti beron kan kalau panjang berjelar jelar...
so kita letakkan scroll untuk kekemasan dan kesenangan pelawat kita di blog kita tengok bloglist kita...
so..lets checkup!
  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari tajuk bloglist korang itu.contoh blog cik : geng cik en
  • lepeh jer korang cari tajuk 2,scroll slow slow kat bawah dia dan cari code ni
<div class='widget-content'> 
  • ok..dah jumpa kan?korang deletekan code tu dan gantikan dengan code yang ini
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:300px'>

  • yang biru tu korang adjust ikut kesesuaian ketinggian widget yang korang nak
  • pastu previw...klu jadi...savekan jer la..

Photobucket

  3 comments:

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads