www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-10-06

TUTORIAL :scroll box untuk bloglist


kali ini cik en akan akan share 1 tutorial
ini untuk kekemasan blog korang...
sapa yang ada buat bloglist mesti beron kan kalau panjang berjelar jelar...
so kita letakkan scroll untuk kekemasan dan kesenangan pelawat kita di blog kita tengok bloglist kita...
so..lets checkup!
  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari tajuk bloglist korang itu.contoh blog cik : geng cik en
  • lepeh jer korang cari tajuk 2,scroll slow slow kat bawah dia dan cari code ni
<div class='widget-content'> 
  • ok..dah jumpa kan?korang deletekan code tu dan gantikan dengan code yang ini
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:300px'>

  • yang biru tu korang adjust ikut kesesuaian ketinggian widget yang korang nak
  • pastu previw...klu jadi...savekan jer la..

Photobucket

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads