www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-10-31

tommy tommy...apasal la ko lurus bendul!



Tommy..seorang warga London telah terpilih menyertai program keluarga angkat diMalaysia. 
Sebelum berangkat pergi, ibu siTommy telah menasihati beliau supaya jadi budak yang baik dan bersopan santun. Ibunya juga memberitahu Tommy bahawa diMalaysia banyak nyamuk. Tommy akur dengan nasihat dan peringatan ibunya, lalu bertolak lah dia keMalaysia. 
Sampai di Malaysia Tommy telah dipilih untuk mengikuti keluarga angkat berbangsa melayu yang tinggal diBaling, Kedah. 

Melancong ke Gunung Arxan pada Musim Gugur


Kompleks Gunung Berapi Halaha merupakan sebuah kompleks gunung berapi yang terkenal di China. Tasik Tianchi merupakan salah sebuah tasik di kawah gunung berapi yang setinggi lebih 1300 meter dari paras laut. Permukaan tasik itu berwarna biru yang murni tanpa tercemar. Apabila angin bertiup, riak yang mengocak permukaan air yang tenang itu kelihatan seakan-akan pemandangan di syurga.

awesome waterfall - Baatara Gorge Waterfall



boleh didapati di Tannourine, Lebanon, yang terletak di Trail Gunung Lebanon. Ditemui pada tahun 1952, ketinggian 255 m ke dalam gua batu kapur Jurassic. Gua ini juga dikenali sebagai Gua "Tiga Jambatan. Perjalanan dari Laklouk Tannourine salah satu paskampung Balaa, dan "Tiga Jambatan jurang" (di Perancis "Gouffre des Trois Ponts")adalah satu perjalanan lima minit ke lembah di bawah di mana seseorang itu melihat tiga jambatan semula jadi, meningkat satu daripada yang lain dan tergantung jurang yang turun ke Gunung Lebanon. Semasa mencairkan salji musim bunga, lata 90-100 meter jatuh dibelakang tiga jambatan dan kemudian turun ke dalam jurang 250 meter. 

2011-10-28

Kucing Paling Kecil Di dunia


salam semua follower cik en..3 hari cik en x update blog upernyer..selepas diwali..cik en ambik cuti sehari..ini baru nk online...so awal2 pagi ni cik en nak share 1 info...pasal apa?
of course la KUCING
kucing ini  merupakan kucing terkecil yang berasal dari Himalaya yang berukuranpanjang 18cm tinggi 7cm!
dan mempunyai berat 680 gram sajer...
adoi...klik terpijak pun x perasan kan? 

2011-10-24

one day at kl wif luvly family

salam semua!
semalam cik en g kl wif family cik en termasuklah adik en ni misz asus naik ETS...
tau x ETS tu apa?
ets 2 merupakan keretapi laju ipoh-kl-seremban
nak bawak adik2 cik en g nek ETS dan jalan jalan kat times Square...
sampai kejang2 la kaki cik en
antara yang snap2 dalam ETS

2011-10-21

Bila Telinga Berdesing Maknanya Ada Orang Meninggal.Betul ke?



salam 1 blogger
apa khabar?
tadi pagi2 cik en akan melawat dulu blog wajib cik en iaitu blog
cik nusha
dan membaca entry ini
manusia juga seperti pokok ini
dan cik en teringat kisah yang cik en dapat semasa bersekolah di sek men keb kota tinggi johor masa cik en form 2 dan 3 setengah..heheheh
cik en ada dengar kisah ini dari kawan-kawan cik en yang bersekolah agama pada sebelah petang
manusia ibarat daun pokok...
dibawah ni gambaran daun pokok yang cik en maksudkan

2011-10-20

Tips Pc : Defragement PC




Salam satu Blogger semua!
kali ini cik en nak share satu tutorial untuk pc korang...
mungkin ada yang dah tahu...dan ada yang tak tahu...so kali ini cik en share perihal pc ini...
pasa sesape yang mempunyai masalah pc yang slow...nak klik apa-apa folder pun slow jer...korang boleh cuba tips ini dulu...


start - All Program - accesories - system tool - disk defragmenter


Al Fatihah

Hafiz Apis
salam semua follower cik en..
kali ini cik en nak story mory mengenai kawan cik en yang kembali ke RamatuAllah dalm 2 hari lepas...
AL FATIHAH
walaupun cik en dan dia x brper rapat cik en masih lagi ingat tawa dan cara bercakap dia...
cik en kenal dia daripada en Rizzal 
namanya hafiz atau nama panggilan ponex...
saper yang duk kat ipoh dan pernah g karok di GM grentown Mall kat sne...korang akan pernah jumpa dia di bahagian karaoke keluarga bilik...
dia bekerja disana...lama gak mybe setahun atau 2 tahun kot...
so sper2 yang kenal cik en nak infom kan...
dia sakit...tapi detail cik en x past cz xtau nk hubungi..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan diletak di kalangan orang yang beriman

opis cik en tak ada internet!!


SALAM SEMUA!
SALAM 1 BLOGGER
apa khabar semua?
pagi ini kat opis cik en tak ada line internet.

so cik en bosan xtau buat apa..so cik en hanya boleh buat guna notepad pastu cik en akan publishkan...
so hari ini cik en xtau la bila cik en akan update blog...isk2..windu rasanya nk berblog..hahahha...walaupun x sampai 24 jam...
nak check gaji masuk ke x pun xleh tahu...
so dalam tak ada buat ni, cik en sempat la layan movie..hehhe...
tajuknya
"Tolong Awek Aku Pontianak"
walaupun bukan 1st time tengok tapi kena la tengok sebab dah bosan kat opis ini.
semua pun kuar..kerani pun g opis kat JPS manjung ni untuk buat SPEKS.
So kali ini cik en just nak update apa cik en buat semalam kat umah....cik en dah x kemas umah dekat 4 hari..yela...jumaat sabtu dan ahad cik en balik kampung..ri isnin cik en x bper chat...smlm baru cik en sempat kemas..adoi...sambil 2 kucing cik en yang dua ekor pun tolong gak...tolong selerakkan.hahah..nak marah tapi tengok gelagat dorang mengelikan hari pulak..

2011-10-19

Sweetnyer SariYanti Tengah Pregnant



“Bila-bila masa sahaja saya akan melahirkan anak kedua ini,” kata Sari Yanti yang ditemui OHBULAN! di The Royale Chulan Hotel KL, lewat petang semalam. Sari Yanti yang turut ditemani suaminya, Mohd Eddy Casmady Che Hussein kelihatan senyum riang walaupun sarat membawa kandungan bersama. Tak henti-henti melemparkan senyuman, Sari Yanti sempat melayan beberapa pertanyaan wartawan OHBULAN! mengenai pengalamannya sepanjang kehamilan kedua.

2011-10-18

2011-10-17

syurga kucing...so sweet!

Ladang ni bukan seperti ladang  yang biasa. Ladang ini menempatkan ratusan kucing terbiar dari merata tempat. Ia dibina pada tahun 2003 dari Craig Grant. Sebenarnya, Craig Grant bukanlah seorang yang sangat sukakan kucing sehinggalah beberapa tahun sebelum 2003 (mungkin dier dah suka lepas tu). Kemudian, dia menjadi sangat sukakan kucing dan membina ladang ini untuk menjaga kucingnya. Ladang ini menempatkan lebih 400 ekor kucing dangan kemudahan tempat tinggal dan makanan yang lengkap

Upin Ipin akan hilang populariti dengan Pada Zaman Dahulu

 vs

ops!
tajuk apa ni cik en?
mana boleh upin ipin boleh hilang populariti dengan animasi yang baru nak bermula...
hehehe...
sabar sabar semua peminat upin ipin..
cik en pun peminat upin ipin...bukan minat skit..tapi banyak banyak banyak....
ni tadi cik en jalan2 kat oh bulan...pastu cik ne ternampak satu artikel yang 
les` copaque akan kuarkan satu animasi baru yang bertajuk 
Pada Zaman Dahulu...

jom kita terjah apa yang ada dalam animasi ni

James Bond Pernah Jadi Friend Cik en Di Facebook??


salam semua follower cik en...awal pagi ini cik en bersemangat untuk meneruskan hari ini sebab dah 2 hari cik en x online betul2...apa 2 betul2?hehehe..kra dengan kusyuk la..balik kampung ri2 cik en berebut2 dengan adik cik en..hehehehe..so awal2 pagi tadi cik en g la kat member blog cik en ni
msredcheese
cik en terbaca satu entry
merujuk entry ini
cik en pun try la...try punya try pc cik en hang kejap...
yela nak tau sape yang unfriend cik en..
pastu dapat la 1 notification...nak tahu notification apa?
jom tengok bawah ni
korang nampak?

2011-10-15

Antara Chrome , Firefox dan Internet Explorer?

salamat malam semua!!!
jarang tengok cik en malam2 mengupdate blog kan?
heheh
apa yang cik en nak ceter kat entry ni yek?
ha..korang tengok tajuk pun tahu kan...
kan apa..kat pc di opis cik en 
ada 3 jenis pelayar
chrome firefox dan IE
yang cik en selalu guna untuk layan blog dan pesbuk cik en guna chrome...

2011-10-14

2011-10-13

TUTORIAL : Tukar Background Footer kepada Transparent



salam semua follower cik en
apa khabar semua...
kali ini cik en nak ajar buat background di footer..
selalunya ramai nak buat transaparent...so kali cik en akan share k?
kat sini cik en akan buat untuk semua jenis template kecuali denim ler...



  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari kod berikut
footer.background
  • scrool pelan ke bawah dan cari

2011-10-12

TUTORIAL : New Tab Automatik

kali ini cik en nak ajar buat auto new tab bila kita klik apa2 link di blog kita

  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari kod berikut.
<head>
  •  Letakkan kod dibawah antara kod yang dicari tadi

2011-10-11

Cik Rose Cute ! Cik En nak bagi header satu!!

salam follower cik en semua...


pe khabor...entry ke3 untuk hari ini..
hari ini cik en agak lapang...so cik en buat lagi satu header...
bersempena pencarian cik en yang tempoh hari...
dan keputusan 

C`Ayob ! Cik en nak bagi header satu!!

SALAM SEMUA FOLLOWER CIK EN 


kali ini cik en perah lagi otak untuk buat hedaer..sampaikan blog pun x berupdate...cik en dah try buat semua pemintaan...cuma nk "tacup"sikit2...
terutama sekali cik bui...dah banyak kali try buat...tp cik en macam x bper puas hati...so cik bui tunggu dulu yek...
lepas cik en bagi header pada en naser tempoh hari...kali ini cik en akan bagi header ke2 kepada jejaka terkhir yang join pencarian cik en ri2...
so untuk c`ayob


kebanyakan header cik en transparents...
kali ini c`ayob nak 
aku nak header yang warna biru, gambar gunung kinabalu
So jom kita check..uhuhu...blue kaler de...gunung kinabalu de 3 lagi...huhuhu
so cik en harap c`ayob puas hati...sesimple mungkin ni

2011-10-06

TUTORIAL : scroll box untuk comment


sebelum ini cik en buat untuk scrollbox untuk bloglist..ini pulak untuk komen-komen kat entry korang...yela...ada setengah entry 2 mendapat sambutan hangat...so komennya berjelar jelar...so kita nk kecikkan ruang..so buat la scrool box untuk komen-komen 2..senang gak tuk orang nak post new comment...

TUTORIAL :scroll box untuk bloglist


kali ini cik en akan akan share 1 tutorial
ini untuk kekemasan blog korang...
sapa yang ada buat bloglist mesti beron kan kalau panjang berjelar jelar...
so kita letakkan scroll untuk kekemasan dan kesenangan pelawat kita di blog kita tengok bloglist kita...
so..lets checkup!

MOHD NASER.COM! cik en nak bagi header satu!!

SALAM 1 BLOGGER
hola hola semua...
ai,lama cik en mneyepi kan...kan apa...bz uat header untuk pencarian cik en yang ritu...ingat?yang mana yek cik en?
ha ni mesti xsetia dengan blog cik en kan?
isk isk....
yela...cik en gtau...pencarian cik en yang ini

ingat kan?
ha...untuk keputusan pencarian tu korang leh check kat sini
untungkan semua...semua adalah pemenang dan cik en dengan baik hati telah bagi semua menang...cz penyertaannya x ramai...
baru semalam cik en habiskan seharian kat opis dengan buat header pertama cik en ni..
agak selalu tertunda sebab ramai yang datang buat permit perjalanan ternakan...so agak kelam kelibut...ditambah sistem online yang macam hampeh...
dah2 cik en jangan nk merepek meraban panjang2....
so untuk header pilihan pertama adalah untuk 

2011-10-03

Fida Kecewa dengan Mamat Sepah


tak habis-habis Fida Ibrahim dengan kontroversi akhir-akhir nih. lepas satu,satu yang datang. adatlah sebagai artiskan. sentiasa menjadi perhatian dan sentiasa dipandang apa sahaja yang dibuat.
Kisah kontroversi yang menghambat pelakon Fida masih belum reda. Sejak menjalinkan hubungan dengan Mamat Sepah, Fida terus menjadi perhatian..
Tidak hanya kisah cintanya bersama Mamat menjadi bualan ramai, terkini mengenai gambarnya dengan sebahagian rambut mengurau tersebar di internet. Difahamkangambar itu diambil Mamat dan dimuat naik ke laman facebooknya ketika mereka bercuti di Batam, Indonesia, bersama keluarga masing-masing.
Hal ini membuatkan peminat terkejut dan mula memberi pelbagai tanggapan terhadap Fida. Apatah lagi aksinya memeluk Iqram Dizly dalam drama Kasih Alia turut mencetuskan kontroversi.

pencarian cik en dan blog - Cik en!saya nak header satu!! - DITUTUP dan penyenaraian peserta

salam semua...
tepat pukul 11.59 pagi tadi, tamatlah pencarian cik en dan blog...
so dengan ini cik en merasmikan penutupan 


pencarian cik en dan blog - Cik en! saya nak headar satu

syukur..ada jugak yang sudi...cik en tengah nk buat amal jariah kan...free 2...
so kat bawah ni list yang join...tq semua.....
ada berita baik untuk semua....

Sinopsis Sutera Bidadari (Ramlee Awang Mursyid) versi cik en




sutera bidadari
cik en dah baca novel ini...
walaupun ambik masa seminggu..selalunya satu malam sudah habis
sambungan dari novel novel sebelumnya...
masih mengunsurkan elemen suspen..
gd luck RAM...
i luv ur idea...


seperti yang dikatakan..slagi x baca hingga mukasurat terakhir.kita xkan boleh menanggak apa yg berlaku...
permulaan cerita mengisahkan kehilangan sunan dan hang tuah ditenggelam dalm dasar tasik oleh 2 ekor naga peliharaan hang tuah..
di sana, laksamana sunan dirawat oleh hang tuah dan diajar ilmu persilatan yang lebih tinggi...pada masa yang sama luna, bangsa polip dan catalina atau maryam menunggu dengan penuh sabar menanti laksamana sunan yang sangat dicintai..

pencarian cik en dan blog - Cik en!saya nak header satu!!

MELEKAT SEHINGGA 3 OKTOBER 2011 - 12.00PM


salam 1 BLOGGER semua
cik en nak buat satu contest lagi walaupun dua contest cik en x mendapat sambutan..:(
tapi cik en akan teruskan gak..
kali ini cik en rajin nak mengedit untuk dibuatkan header...
saja nak buat promosi free untuk sesaper yang masih tak ada header...
antara header yang cik en pernah buat seperti bawah ni

Sepanjang Peninggalan selama 2 hari

SALAM 1 BLOGGER
syukur kali ini cik en dapat lagi nk berblog di pagi yang indah ini...ceh2...hahahhah....poyo jer cik en ini kan...
minggu lepas cik en kaw-kaw join bloglist dan contest..hasilnya sepeninggalan 2 hari blog cik en dikunjungi denga  comment...


antara bloglist dan contest cik en join

cik lulu cun melecun
genkcorner si kaki bola
abg naser
adik eyryn comey

ini antaranya..ada lagi tapi x sempat nak listkan semua
anyway...thanks yang rajin BW...cik en bz skit..nak update contest cik en...
t cik en akan terjah korang balik yek
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads