www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-09-14

TUTORIAL : Iklan Nuffnang/ Hearbeart Atas Header



cik en datang lagi dengan tuto baru...
kali ini cik en nak share satu tuto yang berkaitan dengan iklan
pernah tak korang tengok blog yang mana iklan nuffnang atau hearbeart atau mana2 iklan di atas header dorang...
korang ada try buat?
mesti xlehkan...
so sekarang korang dah leh buat dengan adanya cik en..heheheh..perasan jap...heheh
so checkup tuto ni k?


  • 1st sekali...backup dulu tau.
  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari kod berikut
%3Cdiv%20class%3D'body-fauxcolumns'

atau

%3Cdiv%20id%3D'header'%3E



  • pastu copy code iklan nuffnang korang yang jenis leaderboard yang melintang 2..jangan ambik yang lain...t besar plak atas header korang 2
  • letakkan code iklan nuffnang atas code yang korang cari tu
  • pastu save jer la...sebelum tu preview dulu k...
Photobucket

0 comments:

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads