www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-09-14

TUTORIAL : Iklan Nuffnang/ Hearbeart Atas Header



cik en datang lagi dengan tuto baru...
kali ini cik en nak share satu tuto yang berkaitan dengan iklan
pernah tak korang tengok blog yang mana iklan nuffnang atau hearbeart atau mana2 iklan di atas header dorang...
korang ada try buat?
mesti xlehkan...
so sekarang korang dah leh buat dengan adanya cik en..heheheh..perasan jap...heheh
so checkup tuto ni k?


  • 1st sekali...backup dulu tau.
  • dashboard >layout > edit html > expand widget templates
  • Tekan ctrl + F untuk menghidupkan fungsi 'find' kemudian cari kod berikut
%3Cdiv%20class%3D'body-fauxcolumns'

atau

%3Cdiv%20id%3D'header'%3E



  • pastu copy code iklan nuffnang korang yang jenis leaderboard yang melintang 2..jangan ambik yang lain...t besar plak atas header korang 2
  • letakkan code iklan nuffnang atas code yang korang cari tu
  • pastu save jer la...sebelum tu preview dulu k...
Photobucket

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads