www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-06-15

review pencarian cik en dan rain ll mellow

salam2 semua...pe khabo?chat?masih ingat contest ni?

Photobucket
ingat kan...yg de cik en war2kan dulu...huhuh...kali ini cik en nk terjah satu perstu peserta cik en yg 4 orang 2...huhuhu...so far kita terjah blog yg pertama...

gambar yang dipertaruhkan ialah

klik pic ni untuk ke blog tuan mellow
 ni details pasal mellow dia ni
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biodata Si Tomel Saya


Nama  : Mellow
Umur : 1 Tahun
Baka : Kucing Siam
Rawatan : Xde rawatan sebab Mellow ni kucing yang tak banyak ragam.
Perangai Pelik : Suka tangkap sesumpah lepastu letak kat depan pintu dapur..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
cik en kenal dia ni sbb cik en de join satu contets..dan dia pun masuk..so cik en suka tgk muka dia ngn kapel dia...so sweet sgt....sepadan sgt...ingt masa 2 di akan menang...cz pic dia lagi cantik untuk dipertaruhkan dia
so ini la 1st peserta cik en...terharu gak la..ingtkan dh xde yg join...mellow dia comey...
mellow ni merupakan kucing siam.berwarna pointed colour .tp kacukan...klu kucing siam yang pure..mcmni

mukanya yang panjang dan kurus...tp mellow ni muka x bpe panjang..kemungkinan ia merupakan kacukan.

personalitinya mengikut kajian
  • merupakan kucing yang sangt bijak, cergas, menghiburkan. 
  • kucing jenis ini x suka diabaikan dan perlu sentisa diberi perhatian...klu x beri perhatian,conpom dia akan mengamuk..tp klu ada yang membela kucing ini konpom gak xkan sunyi dan akan terhibur dengan keletahnya...ini kerana ada gak kucing yang jenis x byk mengeow
  • kucing ini mempunyai personaliti yang cukup tinggi
  • suka berngeow dengan suara yng kuat macam tangisan bby
  • kucing yang sangat penyayang dan menghiburkan.


kesihatan
dalam segi kesihatan, cadangan cik en,klu mellow sihat,bolehla divaksin...pe itu vaksin?
cmni cik en nk ceta...time kita bby pun kita de cucuk vaksin kan...untuk menghalang kit dari kena penyakit..
so sama gak mcm haiwan2 ni...klu mellow diinjection di swasta agak mahal..klu standart gobemen klinik cuma RM20
ini dpt mengelakkan power virus...klu rasa x mampu boleh amalkan bagi susu kambing untuk kesihatan yang terbaik..klu bagi makan biskut nya..perbanykkan air dia. untuk kesihatan perutnya
so sampai kali ini jer review kita yang ni..t kita terjah yang no 2 plak yek
Photobucket

2 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

comei kucink sima tu!!

eintan nurfuzie said... [Reply]

AHA....KUCING SIAM...KACUKAN..PASNI AKA TERJAH ENTRY NUSHA PLAK

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads