www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-12-30

Happy New Year Semua!!

salam semua!





tinggal lebih kurang 37 jam lagi kita akan sambut tahun baru kan?
dh meningkat la segalanya
umur dan tahun
dan sebagainya...
tahun depan cik en dah umur 25 tahun...
dah tua nampaknya cik en ni..
tp 2 la...x kawen2 lagi kan..
apa leh buat...hati btul2 x leh komitmen lagi sekarang
anyway sok cik en akan bercuti sampai 2/1/2012..
takut x sempat nak ucap masa kat kampung..line internet slow sgt...
cik en nak ucap


HAPPY NEW YEAR!

2011-12-28

Jalan yang ada roadblock di Sekitar Ipoh pada malam tahun baru 2012



ROADBLOCK MALAM TAHUN BARU di IPOH:
JPJ-exit highway simpang pulai
JPJ-mainroad sebelah STAR
Trafik-simpang botani
Trafik-simpang Silibin menghala ke Lumut
Trafik-exit highway jelapang
Trafik-Kampar
Trafik-jalan pasir putih
Trafik-tronoh
Trafik-ayer tawar
Trafik-lumut
Trafik/JPJ-bulatan MB
Trafik-susur masuk pdg polo...SEKITAR IPOH

2011-12-27

Melawat Wad Bersalin Mewah Di China (10 Gambar)

China ialah negara yang kini terletak di tangga kedua didalam senarai negara ekonomi terbesar. Mereka memintas Jepun dan dalam masa 10 tahun (0r maybe less) akan memintas Amerika Syarikat pula. Akibatnya kini China mempunyai letusan jumlah jutawan yang ada banyak duit but got nothing better to do with their YUANS. CareBay ialah sebuah hospital yang dibuka khas untuk wanita besalin di Shanghai. Mereka menawarkan khidmat penjagaan mewah kepada ibu dan bayi. Dalam tradisi masyarakat China amalan "Zuo Yue Zi" . "Zuo Yue Zi samalah macam amalan pantang dalam masyarakat Melayu. Ketika "Zuo Yue Zi seorang ibu tidak boleh keluar rumah selama sebulan selepas bersalin. Setiap kehendak si ibu dan bayi akan dilakukan oleh ibu mertua.

Header Baru dan Azam Baru Cik EN!

Salam semua!
apa khabar?
sihat?
de lebih kurang 4 hari sebelum masuk tahun baru..




dan cik en dah usha blog kawan kawan cik en..semua dah bertukar header baru sempena tahun baru..
cik en jeles gak...cik en nak gak header baru..

2011-12-23

Pilihan Kasut Tumit Tinggi Korang

salam semua!
morning dear!
kali ini cik en nak bincangkan dan share skit perihal ladies2 ni..
so dilebihkan specifik kepada kasut tumit tinggi
ada gak ladies tak berminat dengan kasut tumit tinggi dan selesa dengan kasut leper atau kasut sarung..
ada gak lebih suke selipar..
macam cik en, cik en mmg suka kasut tumit tinggi..tapi bukan yang ini


2011-12-22

Make Over Blog Lavender MerahUnggu

salam semua!
alhamdulliah..akhirnya cik en dah selesai dalam menyiapkan tempahan cik en..
tempahan ini cepat disiapkan sebab blog ini masih baru so x byk la nak mengedit..
lepas tu cik en dah mula mahir dalam mengedit blog ini..
sambil ambik tempahan sambil tu blajar lagi banyak ilmu blogging ini...
mari kita tengok sama sama template lama adik ini


2011-12-21

Gaji Baru Kakitangan Awam

salam semua!


apa khabar?
jap tadi cik en terbaca artikel dri blogger ini
dan cik en terpanggil untuk buat artikel ini...
cik en  paham apa yang dimaksudkan oleh penulis ini...
memang ada yang x berapa adil..
bagi status cik en memang cik en untung..sebab cik en t1 dan gaji cik en sama untuk t 2 hingga t8..

Nak kekal Jelita?

Menjaga kejelitaan semulajadi (natural beauty) dengan tidak memakai bahan bahan luaran tetapi menjaga emosi, fizikal dan mental. Gunakan masa untuk perkara yang berfaedah dan tentukan wawasan secara objektif, jangan banyak angan- angan. 



*Tidur awal setiap malam dan bangun awal setiap pagi untuk solat Subuh. Jangan tidur di siang hari. 

Undi Hot 21 di Hot FM

salam semua!
lama betul cik en x update blog cik en ni...
yela..staf opis cik en ni selalu kurang..so cik en kena la cover semua...
bahagian permit, bahagian klinik..bahagian pentadbiran pun cik en kena cover..
sekarang ini pun dalam proses menyerahan lesen ayam kat area manjung ni...
pastu bz pasal SBPA ini...
kerani sorang jer..kena la menolong.. ini lah masalahnyer bekerja di daerah dan jabatan yang x pemes...heheh
tapi untuk mengetahuan semua..
tiap tiap hari cik en akan buat rutin wajib..

2011-12-19

Make Over Blog Premium Beautiful

salam semua follower cik en...
semenjak seminggu yang lalu cik en senyap dari posting entry yang kerap...heheh
kalau ada post pun hanya sekali sehari jer...
kadang2 3 4 hari x update...
nak tahu apa bznyer cik en?ha...
ini cik en nak habaq pi kat hampa semua...
cik en dapat tempahan edit blog kedua..
alhamdullillah...
siap gak blog ini...
so apa kita review sama sama k?

2011-12-15

Betul ke Cik En pernah pindah sekolah 11 kali di 10 buah sekolah?

salam semua
apa khabar semua?
baik?chat?
hari ini cik en saja nak buat entry ini...sebab pagi tadi masa mandi pagi...cik en teringat kawan kawan lama cik en di setiap sekolah cik en yang pernah cik en belajar...
untuk pengetahuan semua....cik en belajar di banyak sekolah tau!
x percaya?
ni cik en akan listkan kesemua sekolah sekolah yang cik en pernah sekolah...sambil sambil tu check kot kot korang pernah satu sekolah dengan cik en k?


Sekolah Kebangsaan Bintong Perlis (1994)


Sekolah Kebangsaan Menora Kuala Kangsar(1995 dan 1998)


Sekolah Kebangsaaan Tambun Ipoh (1996-1997)



Sekolah Kebangsaan Krubong, Krubong Melaka (1999-UPSR)


Sekolah Menengah Kebangsaan Tinggi Perempuan Melaka (2000)


Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Haji Abdul Malik -STHAM Melaka (2000)


Sekolah Menengah Kebangsaan Malim Melaka (2001)


Sekolah Menengah Kebangsaan Tinggi, Kota Tinggi Johor (2002)


Sekolah Menengah Kebangsaan Alor Janggus Kedah (2003-PMR)


Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Perempuan Kelsom Kuala Kangsar RPK(2004-SPM)


cer kira berapa banyak sekolah cik en pernah belajar....
sekolah rendah 5 kali pindah
sekolah menengah 6 kali pindah...

heheheh...percaya dah sekarang kan?ha...cik en mmg ramai kawan kawan..klu g mana mana x susah susah...kan ?kan?
de ke korang pernah sekolah diantara sekolah atas tu?
Pastu cik en sambung blaja..tengok pulak braper kali cik en di ipt


Kolej Unikop - Diploma Sains 2006




Politeknik Ungku Omar Ipoh (sekarang dah jadi Politeknik Premier ) Diploma Kewangan dan Perbankan 2007-2010


bila kerja apatah lagi...beberapa kali tukar kerja..yang tu len kali la cik en ceter yek...




Photobucket

2011-12-13

Pencarian Cik en untuk kawan cik en dan berjaya!

salam semua..
apa khabar
cik en tengah ler mengedit satu blog ini...tiba tiba abang blogger buat hal...dah tergendala kerja cik en..
so sementara encik blogger membetulkan cik en update la entry..
alhamdullilah..rezeki cik en bertambah bertambah..
ini la pernah dikatakan orang
bila hujan datang..sebenarnya tuhan nak bagi kita pelangi
so kali ini cik en dah nampak pelangi tu walaupun x sehebat mana..syukur alhamdulliah
beberapa hari lepas cik en ada mencari anak kucing baka bulu panjang yang mana kawan cik en tolong cik en cari...
semalam cik en dah jumpa...ada customer klinik bagi.
kucing ini de 3 ekor beradik...cik en ambik yang ini sebab len dari adik beradik dia yang len..


masa mula mula dapat..malu malu dan takut

2011-12-12

make over blog ♥ Cherry Blossom ♥

salam semua!
cik en terlewat dalam update make over cik en yang 1st ini...

tempahan adik ni dah siap sebulan lepas..
cuma pada entry kali ini cik en nak update...
macam baisa...bz dengan net ball dan meeting...
so kat sini adik ini dah tambah sikit sikit dari asal yang cik en buat....
bertemakan cherry..
pening gak cik en nak buat thema 2..
tapi cik en buat jugak..idea sangat2 kering pada tempahan pertama cik en ini...
so simple...dan cik en hanya terapkan buah cherry...
so percubaan pertama cik selepas buat header hari tu..
so jom kita pakat pakat tengok blog adik farhana ini kat sini

Rahsia Pengaruh EX Terhadap Kamu

salam semua
apa khabar?salam 1 blogger...
dha lama cik en tak update entry dan reaksi pembaca setia cik en di entry yang ini nampaknyer cukup laris...
terima kasih kepada yang mengomen...bukan sekadar komen kosong...tapi komen yang memberi semangat kepada cik en
thanks a lot dear..
sekarang rezeki cik en bertambah...ada sahaja yang ingin mengedit blog dorang....terima kasih...bertambahlah pendapatan cik en...ehhhe
minggu lepas time cuti cik en balik ke kampung dan ada membeli majalah cosmopolitan


2011-12-04

hati menangis tapi bibir tetap ukirkan senyuman



salam semua....
hari ini cik en hanya nak bebaskan perasaan cik en dengan menaip entry ini..
kali ini cik en takde kuarkan entry2 info...
cuma luahan hati cik en...
so mana yang xmo 2...x yah la teruskan membaca...
cik en xtau nak ceter camne...so cik en buat satu sajak yang cik en cipta sendiri untuk meluahkan keluhan hati ini.

2011-12-01

si cinta ! Cik en nak bagi header satu !!

salam semua!
yeah!hari ini cik en free sedikit dan ingin membayar salah satu hutang piutang cik en kepada blogger

so entry ni khas untuk
kebetulan cik en pun tengah usha-usha pic butterfly...so cik en teringat si cinta ni..
ada masa untuk hari ini..so cik en pulun pulun buat...so terimalah..cik en de buat dua...pilih la yang mana nak yek cik cinta...hehhe

2011-11-25

Mengapa Piring Astro Mengadap Kiblat?



Jelas, Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali,tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada 'piring para bola' untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?

2011-11-24

2011-11-23

pencarian cik en dan blog - Bloglist Geng Cik EN

melekat sehingga 23 november 2011 jam 12.00 tengah hari
entry baru sila scrool lebih sikit ke bawah!


salam semua kawan kawan cik en
apa khabar
cik en sebenarnya dah lama nak refresh balik listblog geng cik en kat sebelah kanan korang tu...semenjak cik en buat bloglist tu cik en tak pernah tukar-tukar...
jadi kali ini cik en nak select blogger-blogger lain yang SETIA DENGAN BLOG CIK EN untuk jadi geng cik en selama sebulan start 
23 november 2011 sehingga 23 december 2011
senang jer caranya

faktor kekalahan indonesia kepada malaysia



Sepulang dari kantor kemarin, saya menyaksikan suatu fenomena yang luar biasa, trotoar-trotoar jalan penuh oleh kendaraan bermotor yang diparkir. Si empunya motor asyik nglesot di lesehan pinggir jalan yang dipasang layar tancap. Cafe-cafe penuh dan jalanan lenggang, Garuda muda akan melawan Harimau Malaya. Pertandingan sarat emosi, dendam kesumat dan kebencian. Teriakan-teriakan Malingsia dan Ganyang Malaysia bergema. Warna merah mendominasi pandangan mata, di udara sangat terasa hawa keoptimisan bercampur kebencian pada negeri Jiran. Inilah final impian dimana mayoritas masyarakat Indonesia sangat ingin melihat pasukan Garuda Muda menjungkalkan Harimau Malaya.

2011-11-22

2011-11-21

Lirik dan Video lagu Ombak Rindu - Adira dan Hafiz





Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku

Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

2011-11-16

Istilah-Istilah Khinzir



Dalam Bahasa Melayu, perkataan B*** atau Khinzir jelas menggambarkan haiwan berkaki empat ini sama ada daging b***, bulu b*** ataupun kulit b***. Tetapi di dalam bahasa Inggeris, kita mungkin terkeliru dengan pelbagai istilah yang digunakan untuk menggambarkan haiwan ini. Contohnya:

2011-11-14

2011-11-12

Tempahan Meng-Edit Blog Dibuka Sekarang !!!!!

SCROOL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU

salam untuk semua follower cik en yang setia dengan blog cik en
agak terharu dengan peningkatan follower cik en....
setelah cik en berjaya membuat header sendiri 
cik en telah membuat tawaran header percuma kepada semua follower cik en..
korang leh check di entry ini

2011-11-10

Serasikah anda dan pasangan anda!



Zodiak, bintang atau horoskop mempunyai pengertian yg sama.. tetapi boleh ke kita percaya dengan semua ini yg kuat mengatakan ianya berkaitan dengan diri kita. Ermm.. adakalanya macam betul saja kan.. suratan atau kebetulan? Bukan saja tentang kita malah keserasian bersama pasangan juga boleh ditentukan melalui zodiak. Apa kata anda tanya si dia apa zodiaknya dan intai-intai nombor yg bertembung dengan zodiak anda. Kemudian lihat pula pengertian pada nombor tersebut bagi mengetahui sejauh mana keserasian anda dan si dia. Senangkannnnnnnnnnnn... .

Keistimewaan Wanita Menurut Hadis

promote pic sendiri


1. Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda , " Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."

Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah



Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads