Cara Delete Purchases di Google Play Melalui Komputer

Cara Delete Purchases di Google Play Melalui Komputer | Dapat mesej kena charge RM27.99 dari Google Play. Cik en yang sekarang ini mudah lupa mulalah sakit kepala fikir, cik en beli apa ye kat Google Play sedangkan cik en pengguna Apple Store sekarang ini. Dah masuk 2 tahun dah. Cik en pun call Celcom dan mereka tak boleh track so mereka sugggest untuk call Google Customer Service. Tak pernah sekali pun cik en call Google center ini so cik en pun teringat yang pernah purchase apps Smule di Google Play masa pakai Android dulu. So cik en pun google cara untuk delete purchases melalui komputer memandangkan cik en tak pakai android phone. Korang yang ada masalah sama boleh ikut langkah yang cik en akan kongsi ini okey?




Cara Delete Purchases di Google Play Melalui Komputer

Apa yang penting, korang kena ingat email yang korang daftar di Google Play. Dari situ korang akan nampak semua purchase yang korang dah buat. 

  1. Masuk ke https://myaccount.google.com/
  2. Masukkan email yang korang daftar 
  3. Klik ke Payment and Subscriptions 
  4. Tengok bahagian Subscriptions dan klik manage Subscriptions 
  5. Dari situ korang boleh add, manage dan adjust. 

Harap ianya dapat bantu korang yang ada masalah ini 

2 comments

  1. Wah tq2 for sharing this! memang tgh mencari kaedah ni. Hari ni last day untuk join GA http://www.aimisyahirah.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html kot ada rezeki, mehla join! :)

    ReplyDelete
  2. Thanks for share tutorial nice..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.