PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik

PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik | Korang kaki shopping? lagi lagi shopping online atau membelah beli atas talian. Mesti banyak apps yang korang dah download kan? Korang ada download apps PG Mall ? Tak ada? Rugilah, sebabnya dengar cerita dah ramai yang gunakan PG Mall untuk shopping online. Cik en pun pada awalnya tak tahu juga. Hahahah. Apabila semua cerita pasal PG Mall ini, cik en terus google dan rupanya PG Mall ini platform untuk kita shopping online. | PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik


0

Seronok Jadi Vet? Fikirkan Selepas Baca Entri Ini

Seronok Jadi Vet? Fikirkan Selepas Baca Entri Ini | Ramai adik adik yang datang klinik cik en dan menyatakan seronok jadi macam akak. Seronok sebab bermain kucing dan anjing setiap hari. dapat diagnosis penyakit kucing dan merawat sehingga baik. Apa yang adik itu nampak adalah satu sisi dan adik itu masih tak nampak sisi yang lain. Dimana vet itu bekerja, dibawah jabatan, klinik swasta, ladang, logi dan lain lain, masing masing ada cabaran yang berlainan. Disini cik en nak kongsi dengan korang cabaran menjadi vet di klinik kerajaan. | Seronok Jadi Vet? Fikirkan Selepas Baca Entri Ini


0

The Haven All Suite Resort, Ipoh Tempat Percutian Yang Mendamaikan

The Haven All Suite Resort, Ipoh Tempat Percutian Yang Mendamaikan | Cik en seorang yang suka bercuti. Ada trip bercuti cik en yang memenatkan seperti explore satu satu kawasan. Kepuasan itu ada sebab cik en boleh melihat tempat orang tapi dalam masa yang sama, cik en perlukan percutian yang mendamai, releks dan tenang. That why, cik en mencari cari tempat percutian yang tidak terlalu jauh dan sangat releks selepas Perintah Kawalan Pergerakan kerana Covid19. Cik en survey dan cik en ada satu tempat yang tidak terlalu jauh dan persekitarannya sangat mendamaikan. Tempat tersebut adalah The Haven All Suite Resort, Ipoh Perak. Dengan konsep semulajadi atau nature menjadikan pecutian korang tenang bersama keluarga tersayang. | The Haven All Suite Resort, Ipoh Tempat Percutian Yang Mendamaikan


0

Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask Dengan 8 Jenis Hyaluronic Acid (HA)

Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask Dengan 8 Jenis Hyaluronic Acid (HA) | Biasa dengar Hyaluronic Acid atau HA? Mesti korang biasa dengar jika korang pencinta kecantikan atau beauty lover. Ianya merupakan kandungan yang membantu melembabkan dan anti penuaan pada kulit wajah. Itu juga la fungsi Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask ini tapi Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask ini menggunakan 8 jenis HA dan ekstrak bahan aktif semulajadi bagi membantu kulit menyerap air dan menjadikan kulit lembab untuk jangka masa yang lama sehingga 72 jam dengan satu mask sahaja | Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask Dengan 8 Jenis Hyaluronic Acid (HA)


0

Siapa Sebenar Dalang Disebalik Kejadian MH17?

Siapa Sebenar Dalang Disebalik Kejadian MH17? | 17 Julai 2004, 6 tahun yang lepas, dunia terutama Malaysia sendiri seakan percaya dan tidak percaya, sebuah pesawat Boeing Malaysia Airline MH17 ditembak jatuh dalam perjalanan dari Amsterdam ke Malaysia di Torez di Donetsk Oblast, Ukraine. Cik en antara percaya tak percaya kejadian tersebut. Sama seperti kejadian kehilangan MH370, kejadian MH17 ini cik en ikuti dari awal sehingga beberapa tahun sebelum cik en dah sibuk dengan tugasan harian dan cik en jarang mengikuti perkembangan kes tersebut. Kenapa cik en tiba tiba teringat kembali dengan kisah MH17 ini? Sebabnya 17 Julai ini adalah genap 6 tahun kejadian tersebut berlaku dan cik en masih tertanya Siapa Sebenar Dalang Disebalik Kejadian MH17?

mh17

3

Imbz Aquagenius Coldmed Mask Dari Air Mata?

Imbz Aquagenius Coldmed Mask Dari Air Mata? | Lain macam mask yang cik en nak review kali ini kan? Mask cik en ini kali ini guna air mata siapa pula. Macam cerita Puteri Gunung Ledang pula, air mata setempayan. Jenuh la nak mencari orang menangis. hahahaha. Tidak la sampai nak mencari air mata manusia. Dengan menggunakan teknologi terkini, Imbz Aquagenius Coldmed Mask merupakan mask pertama di dunia meniru kesan air mata untuk kebaikan kepada kulit muka. | Imbz Aquagenius Coldmed Mask Dari Air Mata?

1

La'Cottage Cafe & Chalet Kampar Perak | Konsep Makan Dalam Sungai

La'Cottage Cafe & Chalet Kampar Perak | Konsep Makan Dalam Sungai | Makan dalam sungai? Atau makan atas sungai? Kalau dalam sungai, blup blup la kan? Hahahhahaha. Mesti korang pernah melihat di media sosial konsep makan dalam sungai menjadi trend terbaru di Malaysia. Dikatakan mengambil idea di Thailand. Di Malaysia ada hampir lebih 20 lokasi makan dalam sungai. Antara yang popular adalah BBQ Lamb KL Kemenseh, Castella Cafe Grik, Rimba Cafe Baling dan yang terbaru tular di media seluruh Perak La'Cottage Cafe & Chalet Kampar Perak. Kesempatan cik en ke Ipoh minggu lepas, cik en dan bersama rakan rakan cik en, Criz Lai, Tan See Wah, Lia Hasty dan Nazrul mencuba La'Cottage Cafe & Chalet Kampar Perak | Konsep Makan Dalam Sungai


0

Akhirnya Doktor Minta Pertimbangkan Keputusan Tersebut

Akhirnya Doktor Minta Pertimbangkan Keputusan Tersebut | "Cik balik dan fikirkanlah semasak masaknya. Jika rasa bersedia, datanglah. Jika rasa terlalu sakit, terlalu lemah, datanglah ke wad kecemasan" Ayat yang cik en harap takkan keluar dari seorang doktor. Sebabnya dari awal lagi, cik en sudah diterangkan. Tapi cik en berharap temujanji selepas 4 bulan ini memberi sedikit sinar harapan seperti mana perjumpaan cik en dengan psikitrik 2 minggu lepas. Nampaknya tidak....| Akhirnya Doktor Minta Pertimbangkan Keputusan Tersebut

1

Dugaan Pesakit OCD

Dugaan Pesakit OCD | Cik en kerap mengalami masalah di klinik tempat cik en bekerja. Cik en tak marah client tapi nampak macam marah. Cik en sebenarnya risau sangat kalau client terasa dengan tingkahlaku dan lenggok bahasa cik en. Semenjak OCD, memang cik en tak boleh control diri dan sembunyikan perasaan marah cik en. Bak kata orang tak profesional. Tapi tak lama pun, dalam 10 minit cik en dah kembali tenang, cik en akan ok. Tapi adakah client cik en tu akan ok balik dengan cik en? | Dugaan Pesakit OCD

OCD (Obsessive-Compulsive Disorder)

1

Tukar Rim dan Tayar Baru Yang Murah di Huat Tyres & Services Centre Sitiawan

Tukar Rim dan Tayar Baru Yang Murah di Huat Tyres & Services Centre Sitiawan  | Rutin 3 atau 4 tahun, cik en akan tukar tayar baru untuk Mr Barney cik en tu. Walaupun kali ini bunga tayar masih banyak tapi tayar dah keras. Dengan bantuan orang berpengalaman, cik en yang sebenarnya malas ambil tahu bab itu (hihii) mengikut sahaja untuk menukar tayar. Kebetulan memang dah terasa lain pun. Cik en selalunya tak pernah ikut pun si dia tukar tayar kereta cik en, tapi kali ini cik en ikut pula Disebabkan diperkenalkan la, dari tayar ke rim. ahhahaha. Kedai yang cik en maksudkan adalah Huat Tyres & Services Centre SitiawanTukar Rim dan Tayar Baru Yang Murah di Huat Tyres & Services Centre Sitiawan 


1