Your Gmail is full? Ini Cara Untuk Kosongkan Storage Google Drive

Your Gmail is full? Ini Cara Untuk Kosongkan Storage Google Drive | Tiba tiba masuk email ini. Cik en macam biasa abaikan sahaja. Tapi tadi apabila cik en nak upload header youtube cik en tak boleh nak upload disebabkan full storage google drive. Disuruhnya cik en beli dengan harga RM8.49 sebulan. Icloud pun baru RM3 lebih je. Ini dah dekat RM10. Matilanak... jenuh la cik en nak membayar. Icloud lagi. Last last cik en google la macamana nak buat ini. Kalau upload header youtube tak lepas, macamana nanti cik en nak upload gambar dalam blog ini. | Your Gmail is full? Ini Cara Untuk Kosongkan Storage Google Drive




Your Gmail is full? Ini Cara Untuk Kosongkan Storage Google Drive


Sebelum cik en tunjukkan cara yang cik en buat tadi, cik en nak bercerita la, macam mana cik en boleh terpenuhkan storage Google Drive. Ceritanya cik en dapat notebook baru dan terset apa tah kat notebook ini untuk auto backup dari notebook ke google drive. Lepas itu, cik en dah diberi alert yang storage dah penuh. Cik en pula, dah lama tak godek Google Drive sebab dah guna icloud. Jadi biarkan saja sampailah timbul masalah header youtube. 

Cik en buka la google drive dan tengok tak banyak pun data atau gambar tapi masih full. Mula la padam semua yang ada dari video, photo, document dan mana yang boleh dipadam. Tapi masih full. Jadi inilah tindakan yang cik en ambil dengan bukak folder trash dan delete all. Apabila korang delete di trash, memang dah tak ada backup untuk korang. Jadi pastikan korang alert ye. 



Itu saja sharing cik en kali ini. Kongsi di blog sebab nanti, cik en juga akan guna semula. Dah berusia ini, cepat lupa. Jadi cik en akan simpan di entri blog www.nurfuzie.com

No comments

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.