www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-07-02

MBH Medispa Manjung Kini Telah Dibuka

MBH Medispa Manjung Kini Telah Dibuka | Sabtu lepas cik en berkesempatan untuk menghadiri Grand Opening MBH Medispa Manjung di Seri Manjung Perak. Siapa sangka mereka memilih Manjung sebagai cawangan kedua di Perak. Ini disebabkan permintaan dan survey yang tinggi bagi peminat MBH Medispa di Manjung. MBH Medispa Manjung merupakan cawangan ke 20 yang mana sebelum ini kebanyakkannya berada di pantai barat dan selatan Malaysia. Untuk menguasai utara Malaysia, MBH Medispa telah pun membuka 3 MBH Medispa yang lain iaitu di Ipoh, Sungai Petani, Seberang Jaya dan seterusnya di Manjung. | MBH Medispa Manjung Kini Telah Dibuka

MBH Medispa Manjung Kini Telah Dibuka
MBH Medispa Manjung Kini Telah Dibuka 

MBH Medispa Manjung Kini Telah Dibuka


Pembukaan besar besaran ini merupakan majlis yang dinanti nantikan penduduk Manjung kerana ada promosi wajib iaitu diskaun sehingga 90% untuk semua rawatan termasuk parut berlekuk, jerawat, jeragat dan kulit kusam. Dalam anggaran 100 orang pelanggan yang hadir untuk mendapatkan percuma sampel produk penjagaan kulit dan juga rawatan percuma, mereka juga dihiburkan dengan aktiviti aktiviti menaruk dengan hadiah hadiah tajaan Dermaklair secara percuma. Majlis ini dirasmikan oleh Osama Yamani  anak kepada Jamal Abdillah yang mana beliau juga memilih MBH sebagai pusat penjagaan wajah beliau.


Dengan pengalaman hampir 10 tahun dalam industri spa dan estetik, MBH Medispa kini dikenali ramai sebagai salah satu daripada pusat kecantikan bumiputera yang terkemuka di Malaysia,. Mesti korang tertanya apa itu MBH Medispa? MBH adalah singkatan Maya Beauty House dan Medispa adalah gabungan perkatan medical dan spa. Ini kerana MBH Medispa berasaskan unsur moden dan tradisional dalam rawatan mereka. Menggunakan slogan Beauty In Loving Hands, Puan Yaya Mohammad  pengasas MBH Medispa meyediakan servis rawatan wajah, malah memberi rawatan insentif bagi sesiapa mempunyai masalah kulit yang lebih terperinci seperti jerawat, parut jerawat, jeragat dan sebagainya.



Sejak 2018, MBH Medispa telah dijenamakan dengan MBH Skin Expert dan mempunyai rangkain MBH Haircare dan MBH Body Theory. Kesemua produk mereka menggunakan produk sendiri yang dijamin halal, selamat dan berkesan yang mana mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan. Kesemua produk MBH dihasilkan sendiri di Kilang Moha Biotech Manufacturing yang bertapak di Kulai Johor. 

Antara produk MBH ialah MBH Dermacare Normal Skin Solution, Skin Repair Solution, Essence Series, Cream Series, Dark Spot Brightening dan terbaru EGF Serum.



Selain itu ada MBH Nutricare untuk makanan tambahan seperti Teatox dan Ceramida. Mesin rawatan di MBH diimport dari Jerman dan Korea bagi memastikan rawatan di MBH menggunakan teknologi yang terkini dan terbaik di pasaran.


Bukan sahaja ada MBH Medispa tapi MBH juga mempunyai rangkaian kosmetik sendiri iaitu MBH Minaeral Cosmetics dan pusat rawatan rambut. Para pekerja MBH Medispa terdiri dariapda jururawat terlatih dan graduan lulusan IPT yang diiktiraf.


Sebelum satu satu rawatan dijalankan, para pelanggan akan menjalani sesi perundingan bersama pakar di satu bilik khas dan privasi. Selepas itu akan ada sesi analisa kulit wajah menggunakan mesin khas, Ianya penting dalam mengenalpasti masalah kulit. Rawatan yang dicadangkan disesuaikan mengikut hasil analisis wajah. Antara masalah yang memerlukan rawatan pakar adalah


  1. Masalah kulit berminyak
  2. Masalah kulit kering
  3. Masalah parut jerawat dan berlubang
  4. Masalah kulit nipis dan sesntitif
  5. Masalah jerawat 
  6. Masalah Jeragat


Rawatan yang ditawarkan MBH adalah

Rawatan Wajah


  • MBH Signature Facial
  • MBH Cinderella Facial 
  • MBH Glossy Facial
  • Clinical Acne Treatment
  • Luminious Skin Treatment
  • Oleous Skin Treatment
  • Oxydermal Hydrating Treatment
  • Mudnetic Detox Facial
  • MBH Carbon Snow
  • Instant Crystal Glow
  • Royal Gold Reserve Age Treatment
  • MBH SGF Scar Solution
  • MBH Pigmentation Laser


Rawatan Estetik


  • MBH Electrocauter 
  • E-Light PL Treatment Hair Removal
  • Microdermabrasion
  • Mesotheraphy Non Needle
  • LED Photo Treatment
  • Payulift Breast Enhancing Treatment
  • RF V Shape Treatment
  • RF Double Chin Treatment
  • RF Facelift Treatment
  • RF Dark Circle Treatment
  • RG Eye Bag Treatment
Atau untuk lebih lanjut boleh ke https://www.mbhmedispa.com/katalog-produk/

Untuk sesiapa ada di Manjung atau travel ke Manjung dan ingin mendapatkan rawatan muka boleh la booking di 

MBH Medispa Manjung
46, Jalan PPMP 3/1, 
Pusat Perniagaan Manjung Point 3, 
32040 Manjung Perak
No Telefon : 018-252 8438

p/s : anyway cik en belum lagi kesempatan nak mencuba MBH Medispa ini walaupun nampak ramai blogger beri feedback positif. So dah alang alang di Manjung ini, cik en kena cari masa untuk cik en mencuba dan semestinya nanti cik en akan sharing pengalaman itu di www.nurfuzie.com . So stay tuned!!!!

  12 comments:

  1. wah opening lagi.. good job medispa. akk lama juga tak facial ni

    ReplyDelete
  2. Such a great place to pamper us girls

    ReplyDelete
  3. Bestnya ramai2 pergi spa..kt penang pun ada mbh ni..x terjah lg..tgoklah ada free nak p spa juga

    ReplyDelete
  4. tahniah mbh medispa..untuk pembukaan cwangan baru..banyak tempat dia..memng bgus p spa dia..nad ade voucher tak guna lagi

    ReplyDelete
  5. Banyak perkhidmatan dia. Rasa nak cuba jugak je.

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapat masuk spa sesekali ber "me time" buat treatment muka dan urut badan.. Banyak pakej menarik dekat atas tu bolehlah cuba

    ReplyDelete
  7. Waa.. Best la Cik En. Dah tahu spa mana nak pergi lepas ni. Mudah dah..

    ReplyDelete
  8. Wah dah bukak medispa kat perak lak. Bestlah orang perak boleh singgah sini untuk dapatkan perkhidmatan

    ReplyDelete
  9. Finally mbh spa kat manjung dh bukak..yeayy... Senang la nk berfacial selepas ini...

    ReplyDelete
  10. Congrats, now there are more spa for the ladies yeah!

    ReplyDelete
  11. Bestnyaaa, kt sg petani pun ada tapi tak pergi lagii

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!