www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-11-19

Apabila Pihak Luar Negara Lebih Menghargai Pulau Orang Utan Bukit Merah Berbanding Kerajaan Malaysia

Apabila Pihak Luar Negara Lebih Menghargai Pulau Orang Utan Bukit Merah Berbanding Kerajaan Malaysia | Selama ini cik en ingat Pulau Orang Utan Bukit Merah mendapat dana kerajaan dalam menjalankan aktiviti mereka disitu rupanya tidak. Yayasan Pulau Orang Utan Bukit Merah (YPOUBM) mempunyai 16 ekor orang utan yang hampir semuanya lahir disitu. Dibuka pada tahun 2000, YPOUBM dibina pada masa itu bertujuan membantu Kerajaan Malaysia amnya negeri Perak sendiri untuk menjalankan program-program penyelidikan, pendidikan, pemuliharaan dan pemulihan, serta merangkumi dasar dasar pelindungan orang utan yang boleh menjadi rujukan seluruh dunia. Tapi selepas 18 tahun, masih tiada bantuan dari pihak kerajaan dalam membantu yayasan ini untuk terus berkembang dan memberi bantuan penyelidikan, pendidikan dan sebagainya. Sayangnya Pulau Orang Utan ini sangat dikagumi oleh pihak luar negara dari segi pakar rujuk tapi di Malaysia ianya dipandang sepi. | Apabila Pihak Luar Negara Lebih Menghargai Pulau Orang Utan Bukit Merah Berbanding Kerajaan Malaysia


Apabila Pihak Luar Negara Lebih Menghargai Pulau Orang Utan Bukit Merah Berbanding Kerajaan Malaysia

Pada 10 November 2019, satu memorandum Persefahaman (MOU) telah dimeterai diantara YPOUBM dengan Seoul Grand Park Zoo (SGPZ) bagi menjalankan program-program penyelidikan dan pendidikan selain menjadi pusat rujukan bagi orang utan di zoo mereka. Difahamkan, mereka juga mempunyai beberapa ekor orang utan dan ada diantara mereka yang kurang sihat. Jadi dengan MOU ini, dapat membantu mereka meningkatkan kecekapan didalam bidang zoologi, terutama spesis orang utan disamping dapat menerokai program-program lanjutan yang saling menguntungkan terutama kepakaran saintifik dalam bidang veterinar dan pemuliharan hidupan liar.


Cik en sangat berbangga dengan Dr. Sabapathy Dharmalingam, Ketua Pengawai Eksekutif merangkap Veterinarian bagi Pulau Orang Utan kerana menjadi salah seorang pakar rujuk bagi  penyelidikan dan pendidikan orang utan ini. "Yayasan Pulau Orang Utan Bukit Merah terkenal di seluruh dunia dalam pemuliharaan dalam aspek primatologi seperti tingkah laku orang utan, penjagaan serta aspek perubatan veterinar dan biologi pemuliharaan " kata Ketua Pengarah Seoul Grand Park Song Chun-Hun


Selain SGPZ, banyak universiti dan institusi pengajian tinggi dari Singapura, Australia, United Kingdom, Kanada, Jepun, dan Malaysia sendiri seperti USM, UM, UPM, UKM, Universiti Cyberjaya  dan MRSM Pulau Pinang yang telah menjalinkan kerjasama dengan YPOUBM. Nampak kan? Organisasi luar mampu melihat kebolehan dalam bidang saintifik biologi pemuliharaan ini, dan membuktikan Malaysia boleh mengekspot pengetahuan dan kepakaran ini ke seluruh dunia kenapa organisasi dalam Malaysia tak nampak dan boleh membantu memberi dana untuk meluaskan program ini.

Kalau korang nak melawat Pulau Orang Utan Bukit Merah Laketown Resort Perak ini, ianya dibuka kepada orang ramai setiap hari dari pukul 9 pagi sehingga 4 petang. Maklumat lanjut boleh hubungi 05-8908110 atau www.orangutanisland.org.my

2019-10-12

Kekal Cergas Dengan KOJO ENZYME

Kekal Cergas Dengan KOJO ENZYME | Ada yang DM cik en di Instagram dan Facebook tanya macam mana cik en masih kekal cergas walaupun mereka tengak cik en setiap hari sibuk dengan kerjaya sebagai veterinar, blogger yang rajin atend event dan hobi baru cik en sekarang ini ride dengan team Honda RS Manjung. Tak nampak pun cik en rehat. Anyway cik en sebenarnya hanya amalkan 1 sachet KOJO ENZYME. KOJO ENZYME ini sebenarnya membantu cik en menjaga perut cik en. Selalunya kalau dah sibuk, mulalah makan lambat jadi bila dah lambat mula la ada masalah kembung perut dan sembelit. Bila cik en dah amalkan KOJO ENZYME 2 minggu ini, memang perut cik en tak bawa banyak masalah. Bila perut pun dah ok, cik en memang boleh jalani kehidupan sibuk ini dengan happy. | Kekal Cergas Dengan KOJO ENZYME

KOJO ENZYME
KOJO ENZYME

Kekal Cergas Dengan KOJO ENZYME


KOJO ENZYME ini sangat penting untuk keseluruhan sistem badan. Membantu cik en tidak sembelit disebabkan pemakanan yang tidak seimbang dan juga masalah kembung perut disebabkan lambat makan. KOJO ENZYME ini merupakan teknologi Jepun yang terbaru dan mudah dibawa kemana mana sebabnya 1 sachet tu korang tak perlu nak bancuh, hanya koyakkan dan terus minum. KOJO ENZYME berperisa epal dan rasanya yummy sangat. Bahan yang digunakan 100% natural dan tiada bahan kimia. 

Apa yang cik suka dnegan KOJO ENZYME ini adalah, produk ini tak macam produk sembelit atau kembung yang lain. Lepas makan, kelam kabut nak pergi ke tandas. Sampaikan kalau pergi travel, jadi satu masalah pula. KOJO ENZYME ini cik en akan membuang pada masa yang cik en akan membuang. Kalau sakit perut nak membuang itu, masih boleh steady lagi. So far dalam masa 7 hari dah boleh nampak perubahan.

KOJO ENZYME

KOJO ENZYME

KOJO ENZYME membantu memperbaiki sistem percernaan dan dalam masa yang sama boleh menurunkan berat badan. KOJO ENZYME membantu mengubah makanan kompleks menjadi sebatian yang kecil dan memudahkan penyerapan seperti asid amino, asid lemak, kolesterol baik, gula mudah dan adis nukleid.
.
KOJO ENZYME ini menggunakan enzim percernaan yang memang semua sedia maklum sangat sesuai untuk masalah pencernaan. Dengan menggunakan

  • Betik - Siapa ada masalah sembelit, mesti mencari betik kan? Cik en pun sama, betik sekarang ini susah sikit nak cari. Kaya dengan serat, vitamin C dan juga antioksidan dapat juga menghalang peningkatkan kolestrol dalam salur darah. Siapa tak tahu pasal kolestrol kan? kalau ada kolestrol tinggi, macam macam sakit boleh dapat seperti darah tinggi dan masalah jantung
  • Epal - So far, KOJO ENZYME ini menggunakan ekstrak epal dan esktrak dari daun epal juga. Yang mana kedua dua ekstrak ini ada antioksidan yang tinggi dan berfungsi untuk anti penuaan
  • Prun - Yang ini memang cik en amalkan dari dulu sebab prun adalah sumber kalium yang baik, elektrolit dapat membatu untuk tubuh. Mineral yang ad ajuga membantu penghadaman, bagus untuk jantung, sarag, otot dan tekanan darah. Bagi cik en, amalkan prun boleh jadikan kulit muka glowing dan muda. 
  • Nanas - Nanas buah yang cik en tak suka makan. Entah la kenapa tapi bila dicampurkan dalam KOJO ENZYME ini, cik en tak rasa nanas. Mungkin kombinasi yang lain buat rasanya berkurangan. Nanas buah yang kaya dengan vitamin, enxim dan antioksida. Ianya membantu meningkatkan sistem imunisasi badan, membina tulang yang kuat dan membantu penghadaman. Walaupun nanas rasanya manis, tapi buah ni sangat rendah kalori. 
KOJO ENZYME

KOJO ENZYME ini bersaiz 20 ml, dimakan begitu saja selepas makan sekali sehari dan ianya mampu mengatasi masalah pencernaan dan berat badan

Pengalaman cik en amalkan KOJO ENZYME


Cik en dah amalkan 14 hari, so far cik en dah tak ada masalah kembung perut, masuk angin, sembelit dan cik en rasa cergas setiap hari. Selalunya balik kerja memang letih dah terus tertidur tapi bila dah amalkan KOJO ENZYME ini, cik en akan cergas sampai ke malam dan bangun pagi rasa macam fresh dan bersemangat. So boleh di katakan dari perut boleh control mood kita sehari hari. Sebab itu, cik en rasa berbaloi la 1 kotak berharga RM150 dan dalamnya ada 15 sachet so 1 sachet berharga RM10 kalau ianya dapat mempertingkatkan kesihatan dan dapat membantu menurunkan berat badan secara semula jadi

Untuk maklumat lanjut dan review bolehlah ke 


Untuk pembaca blog cik en, cik en nak belanja korang RM30 untuk pembelian KOJO ENZYME dengan menggunakan Promo code : KOJO30 di laman web www.shaneoglobal.com

2019-09-26

Rahsia Berseri Dengan Amalkan Colla White Diamond dari BioXcellent

Rahsia Berseri Dengan Amalkan Colla White Diamond dari BioXcellent | Alhamdulillah, dah masuk 2 minggu cik en amallkan Colla White Diamond dari BioXcellent ini. Bila dah masuk umur 30 an ini, kulit wanita terutamanya akan mula mengering tak sama macam zaman remaja dulu. Termasuklah cik en. Dari zaman remaja cik en memang jenis kulit kering bila dah usia camni, kulit lagi kering dan selalunya cik en akan apply losyen atau pelembab. Cuma mana yang tahu, cik en mula tak ada mood nak buat rutin skincare sebab cik en baru sahaja mengalami kemalangan motosikal  2 minggu lepas. So cik en hanya amalkan Colla White Diamond dari BioXcellent ini setiap hari untuk kekal segar dan bertenaga. Tak sangka pula kulit cik en tak kering macam sebelum ini even tak apply skincare. | Rahsia Berseri Dengan Amalkan Colla White Diamond dari BioXcellent 

Colla White Diamond dari BioXcellent
Colla White Diamond dari BioXcellent

Rahsia Berseri Dengan Amalkan Colla White Diamond dari BioXcellent 


Colla White Diamond dari BioXcellent ini sebenarnya boleh beri kesan seawal 7 hari. Tapi kesan bertenaga tu korang boleh rasa dalam 24 jam Kiranya kalau korang lesu atau sentiasa letih, korang boleh cuba minum dan korang akan rasa bertenaga dan cergas lepas itu. Untuk kesan lain seawal 7 hari la sebab ambil masa untuk blend dalam body korang. Macam cik en story awal tadi, Colla White Diamond dari BioXcellent ini sesuai untuk jenis keris dan hilangkan garis garis halus terutama di area mata. Cik en ini kan blogger, banyak masa menghadap laptop dan phone, jadi garis halus dan eyebag memang nampak lebih ketara. Kalau diamalkan insyallah kulit korang akan anjal dan gebu. 

Colla White Diamond dari BioXcellent
Colla White Diamond dari BioXcellent

Kelebihan Colla White Diamond dari BioXcellent

  1. Membaik pulih struktur kulit
  2. Kulit lebih cerah,anjal, gebu dan lembap
  3. Mengurangkan garisan halus dan keduta
  4. Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen pada tubuh
  5. Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat, pigmentasi dan tompok hitam.
  6. Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
  7. Mencantikan kuku lebih kuat dan atasi masalah keguguran rambut
  8. Meningkatkan penghasilan SUSU IBU
  9. Sesuai untuk Lelaki dan Perempuan berumur 16 tahun ke atas
  10. Mengatasi masalah lenguh badan
  11. Ramuan premium membekalkan zat penting untuk kulit.

Isi Kandungan Colla White Diamond dari BioXcellent

  1. Vitamin
  2. Campuran beri (diperkaya dengan anti oksidan)
  3. Tripeptide Kolagen
  4. Astaxanthin
  5. Acacia gum
  6. Ekstrak Buah Anggur
  7. Tomato
  8. Epal
  9. Rasberi & Buah Delima

Cara Pengambilan Colla White Diamond dari BioXcellent


Campurkan 1 skop (20 gram) ke dalam 200ml/250ml air suam, kacau/goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk kesan yang terbaik.

PERINGATAN: * Hasil produk tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza.

Kesan Colla White Diamond dari BioXcellent Pada Cik EN

Testimoni Colla White Diamond dari BioXcellent
Testimoni Colla White Diamond dari BioXcellent

Colla White Diamond dari BioXcellent

700 grams
Penggunaan selama 30 hari
RM 66.00
Produk ini selamat di gunakan & standard penyulingan yang di luluskan oleh KKM dan GMP.
Memberi Kesan Seawal 7 hari.
Boleh di beli di semua Watsons Store seluruh Malaysia
Facebook : https://www.facebook.com/bioxcellentmalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/bioxcellent/
Laman Web : https://www.bioxcellent.com/

2019-09-13

Pengalaman Menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Pengalaman Menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh | Agak lewat cik en update pengalaman cik en menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh pada 17 Ogos 2019 yang lepas. Memang jadual cik en agak padat lately ini tapi dah namanya blogger, sesibuk mana, rindu nak menaip di blog kesayangan ini memang tak boleh lari. So cik en nak kongsi sikit pengalaman cik en menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh selama 2 hari 1 malam beserta aktiviti yang boleh dibuat di Ipoh dalam percutian pendek kali ini. | Pengalaman Menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Putrade Allsuites at RPGC Ipoh
Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Pengalaman Menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Anyway tanggapan cik en sebelum ini, dalam Royal Perak Golf Club atau RPGC hanya dibuka untuk ahli kelab sahaja. Tapi rupanya dalam RPGC ini ada hotel yang boleh cik en menginap dengan harga yang sangat berbaloi. Dah setahun dah rupanya Putrade Allsuites ini wujud di sini. Anyway sedikit info untuk korang, Putrade Allsuites bukan diuruskan oleh RPGC tapi tp diuruskan Putrade Property Management Sdn Bhd yang berkait rapat dengan pengurusan PWTC. Tapi kesemua fasiliti yang ada di RPGC setiap guest boleh guna pakai. So jom kita tengok dulu bilik bilik yang ada di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh ini

Jenis Jenis Suites di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Putrade Allsuites at RPGC Ipoh


Putrade Allsuites at RPGC Ipoh mempunyai 36 unit yang mana setiap unit mempunyai design atau dekorasi yang cik en rasa mewah dan dapat membangkitkan mood percutian yang santai dan releks. Suites yang disediakan sangat sesuai untuk percutian keluarga, perniagaan, golfers group atau ghatering sesama rakan rakan. So setiap suites akan ada ruang tamu, mini kitchen dan ruang makan. Yang berbezakan akan ada Suites 1 bilik, 2 bilik dan 3 bilik. 

One Bedroom Suites (RM 390 pernight with breakfast)




Two Bedroom Suites  (RM 490 pernight with breakfast)







Three Bedroom Suites  (RM 590 pernight with breakfast)








Kemudahan yang ada di setiap suites Putrade Allsuites at RPGC Ipoh


Yang paling menarik, di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh ini cik en boleh buat coffee sendiri dengan menggunakan Dolce & Gusto Coffee Machine. Itu la kelainan yang ada dari hotel yang lain. Selain itu ada juga


  1. Iron & Ironing Board
  2. Mini Bar Fridge
  3. Wall Mount Hair Dryer
  4. Kettle Set
  5. Safe Deposit Box
  6. Magnifying Mirror
  7. Central Air-Conditioning
  8. 43" LED Flat Screen Television
  9. 32" LED Flat Screen Television
  10. Astro Channel
  11. Coffe/Tea Making Facilities
  12. Luggage Rack
  13. Telephone with IDD
  14. Free High Speed Internet Connection ( yang ini memang cik suka, memang tip top line internet dia)
  15. Electronic Door Lock
  16. High Pressure Shower
  17. Bathroom Amenities ( Paling banyak yang cik en pernah jumpa. hahahaha)
  18. Minieral Water 500ml
  19. Wake-up call Services (request only)



Servis lain yang ditawarkan oleh Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

  1. 24 hours Security Services
  2. Airport Transfr Services
  3. Laundry & Dry Cleaning Services
  4. Complimentary Parking Bays

Fasiliti Putrade Allsuites at RPGC Ipoh


Macam cik en beritahu awal awal tadi, segala fasiliti yang ada di RPGC boleh di access oleh smeua guest yang check in di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh. Fasiliti yang ada adalah

18 Hole Championship Golf Course


Driving Range



Swimming Pool




Jacuzzi



Games Rooms



Squash Courts



Fitness Gym



Dining Facilities - Fairway Restaurant 



Banquest Hall



Pro-Shop



Banquet



  • Tennis Courts
  • Wading Pool

Seminar Packages di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh


Anyway Putrade Allsuites at RPGC Ipoh menawarkan juga seminar packages untuk group yang melebihi 10 orang peserta. Ada 2 pakej iaitu 

Full day (RM 85 nett perpax)

Two (2) Coffee breaks and One (1) Buffet/Set lunch
• 8-hours function room usage from 9.00am to 5.00pm
• Writing pads and pencils
• Mineral water and mints
• Standard Backdrop & Signage
• One (1) Headtable with Two (2) chairs
• One (1) Registration table with Two (2) chairs
• Complimentary usage of One (1) Whiteboard and One (1) Flipchart with markers
• Complimentary usage of basic PA Systems with Rostrum and Microphone with White Screen

Half Day (RM 70 nett perpax)

One (1) Coffee break and One (1) Buffet/Set lunch
• 4-hours function room usage from 9.00am to 1.00pm OR 1.00pm to 5.00pm
• Writing pads and pencils
• Mineral water and mints
• Standard Backdrop & Signage
• One (1) Headtable with Two (2) chairs
• One (1) Registration table with Two (2) chairs
• Complimentary usage of One (1) Whiteboard and One (1) Flipchart with markers
• Complimentary usage of basic PA Systems with Rostrum and Microphone with White Screen


Tempat Menarik Di Ipoh 

Tempat menarik di Ipoh yang boleh korang kunjungi bila menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh untuk short vacation atau long vacation. Antara yang boleh dilawati adalah 

Lost World Of Tambun 





Loken




Gunung Lang




Nasi Ganja



Untuk maklumat lanjut mengenai Putrade Allsuites at RPGC Ipoh ini korang boleh dapatkan detail di bawah ini

Putrade Allsuites At RPGC Ipoh
Jalan Sultan Azlan Shah 
31400 Ipoh, Perak
05-238 0022

Menangi 9 Kereta Honda Dalam Campaign Terima Kasih 900K

Menangi 9 Kereta Honda Dalam Campaign Terima Kasih 900K | Mudahnya nak memiliki salah satu atau salah dua atau kesembilan sembilan kereta Honda dalam Campaign Terima Kasih 900K. Dengan hanya join 4 cara mudah melalui Honda, Tealive, Unifi dan Syok, korang berpeluang mendapatkan kereta Honda ini. Tapi sebelum itu, cik en nak kongsi dengan korang pengalaman dan kelebihan kereta kereta Honda yang sempat cik en test drive dalam Honda Blogger Test Drive yang lepas. Kalau korang tahu, mesti korang akan join semua campaign yang ada untuk memenangi kereta kereta ini. | Menangi 9 Kereta Honda Dalam Campaign Terima Kasih 900K

Menangi 9 Kereta Honda Dalam Campaign Terima Kasih 900K
Menangi 9 Kereta Honda Dalam Campaign Terima Kasih 900K

Menangi 9 Kereta Honda Dalam Campaign Terima Kasih 900K


Anyway cik en terpilih menjadi blogger untuk Honda Blogger Test Drive Penang dan rasa happy sangat sebab memang dalam angan angan nak ambil Honda. So dah ada ini, boleh la cik en test drive kereta terbaru Honda dengan macam macam kelebihan keselamatan, kelajuan dan sporty. So ada 3 kereta yang cik en berpeluang untuk test drive iaitu Honda Civic, CR-V dan HR-V. So jom kita tengok apa kelebihan setiap kereta ini. 

Honda Civic Vtec Turbocharged

Honda Civic Campaign Terima Kasih 900K
Honda Civic 


Honda Civic kalau sebut memang jadi idaman semua terutama anak anak muda atau golongan belia macam cik en. Memang itu target cik en masa nak survey Honda ini. Honda Civic ini generasi yang ke 10 dalam Civic. Honda 1.5L Vtec Turbocahrged ini developed under Honda's Earth Dream Technology able to provide performance equal to a 2.4L engine. 

Kuasa turbo dia yang wow! Lebih sporty, pickup dan throttle respond dia best giler. Honda Civic yang cik en drive ini ada eco button iaitu penjimatan minyak yang mana boleh jimat sehingga 10% dari penggunaan biasa bila speed tinggi. 

Kalau korang yang malas nak keluar nak panaskan enjin atau nak sejukkan kereta masa sebelum drive, Honda civic ini ada Remote Engin Start. So tak perlu nak keluar untuk hidupakan enjin manual dengan hanya on melalui remote saja kereta dah stanby untuk berjalan dan kereta dalam keadaan sejuk dan selesa. 

Ada 5 variasi warna menarik dan cik en sukakan warna Dark Ruby Red Pearl. 

Tealive X Honda 

Tealive X Honda
Tealive X Honda

Sebelum nak teruskan lagi pengalaman cik en, cik en nak share sikit, kalau korang peminat setia boba Tealive atau any product, korang boleh berpeluang untuk mendapatkan Honda Jazz dengan hanya beli Tealive saja. Hanya 3 simple step ini je

  1. Buy Any Tealive drink
  2. Snap gambar bersama standee
  3. Complete Caption
  4. Send WhatsApp di hotline number 017-6194750

Untuk maklumat lanjut boleh ke Tealive X Honda

CR-V with Honda SENSING

CR-V With HONDA SENSING
CR-V With HONDA SENSING

Cik en cuma nak share kelebihan CR-V ini je kalau yang lain lebih kurang sama dengan kenderaan baru yang lain. Kelebihannya adalah Honda Sensing. Apa itu Honda Sensing? Simple word la cik en terangkan pada korang. Sensing ini adalah satu function keselamatan terbaru pada keluaran baru Honda. Kalau drive dan kita masuk ke line putih putus putus, akan ada simbol appear di cluster. Kalau line putih terus, akan de vibrate pada sterring. Lagi satu kalau kereta terlalu rapat dengan kereta depan pun akan ada function sensing ini. So bila de function ini, kita akan jadi lebih alert dan akan mengelak berlakunya kemalangan. 

Ada 5 variasi warna seerti Obsidian Blue Pearl, Dark Olive Metallic, Modern Steel Metallic, Lunar Silver Metallic dan White Orchid Pearl. 

UNIFI X Honda

Unifi X Honda
Unifi X Honda

Berita baik untuk pengguna UNIFI macam cik en, kornag boleh juga join campaign Terima Kasih 900K ini dengan hanya  myuniffi apps, korang bukan saja boleh manage services, bayar payment, track usage tapi boleh berpeluang memenangi Honda HRV Hybrid terbaru dari Honda. Hanya dengan 3 simple steps dibawah ini 

Unifi X Honda
Unifi X Honda

  1. Download Myuniffi Aps
  2. Update personal 
  3. Jawab simple questions about campaign dan submit.

Maklumat lanjut boleh layari Unifi X Honda

HR-V Hybrid Sporty Hybrid i-DCD Intelligent Dual Cluth Drive

HR-V Hybrid
HR-V Hybrid 

Kelebihan HR-V Hybrid ini semestinya pada teknologi hybrid. Cik en akui , cik en bukan pengguna Honda dan juga bukan pengguna kereta Hybrid so apa yang cik en faham, kereta Hybrid seperti HR-V Hybrid ini menggunakan teknologi 2 kuasa iaitu bateri dan petrol. Bukan bateri kereta yang cik en bayangkan pada awalnya tapi bateri hybrid yang mana ianya ada waranty seumur hidup kereta itu. So naif la sikit masa itu. So bila ada 2 penggunaa, ianya sangat ekonomik pada penggunaan petrol Untuk petrol 4.4L boleh pergi sejauh 100km . Bateri Hybrid menggunakan high power lithium-ion battery yang powerful yet durable, its high capacity in a compact package. 

Kelainan dalam ini adalah Gear stick dia Shift By Wire, 3D Illuminated Meter Cluster  dengan pilihan 7 warna yang sesuai dengan mood korang. Selain itu ada Sport Mode. 1.5 DOHC I Vtec Engine with direct Injection, Fully Electric Driven Compressor, 7 Speed Dual Clutch transmission with high power electric motor dan Electric Servo Brake System. 

Yang ini ada 8 variasi yang mana korang tengok akan jadi macam nak semua je warna, So far cik en yang peminat merah ini akan pilih Passion Red Pearl sebagai warna idaman cik en.

SYOK X Honda

Syok X Honda
Syok X Honda


Tadi cik en dah share, korang boleh dapatkan Honda Jazz dengan Tealive, Honda HRV Hybrid dengan UNIFI dan kali ini satu lagi Honda Hybrid dengan SYOK. SYOK adalah platform gaya hidup dan hiburan tempatan yang mana korang boleh jumpa di Facebook, Instgaram, Youtube dan apps mereka sendiri. Syok juga ada 1 biji Honda untuk korang jika korang join Terima Kasih 900K. Syaratnya sangat mudah 

  1. Hanya masuk ke Link ---> Syok X Honda
  2. Isi detail dan kenapa nak memenangi Honda 
  3. Submit


Campaign Terima Kasih 900K


Baru ada 3 kereta bukan dari Tealive, UNIFI dan SYOK? Mana lagi cara untuk dapatkan 5 peluang lagi? Semestinya di Honda sendiri. So ada 5 entri lagi korang boleh dapat di 


Kesemua ini korang kena ke branch Honda yang terdekat untuk dapatkan entry e-ticket ini. So di branch Honda saja ada 5 chance untuk korang boleh sertai. So settle semua ini korang submit dengan cara dibawah ini. 


Lagi banyak korang kutip entri, lagi besar peluang korang untuk menang. Dan jangan lupa beritahu cik en kalau korang berjaya nanti okey! 

Comparison Boot Capacity

Anwyay sepanjang test drive ini kami, kami ada tugasan tugasan yang mana menguji boot capacity Honda Civic, HR-V dan CR-V. Memang tak boleh nak compare dengan kenderaan lain seperti Pr****, TO**** atau model yang lain. Comparision yang dijalankan dengan jenis kenderaan dan nampaknya Honda juga the best dalam Boot Capacity. 




Anyway banyak lagi la kelemahan model kereta lain. Ada yang terlalu tinggi untuk angkat barang dan ada yang mempunyai ruangan yang sempit. Selain itu ada mystery space ahhahha. 


Untuk maklumat lanjut yang lain, korang boleh ke detail dibawah ini

Laman web : Honda Malaysia
Facebook : Honda Malaysia
Instagram : Honda Malaysia
Branch Honda di seluruh Malaysia

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!