www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-04-01

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka | Walaupun memiliki kulit yang tak banyak masalah, tak semestinya cik en tak ada masalah jerawat di muka ni. Biasalah bila datang bulan, stress dan moody, jerawat di muka ni tumbuh macam ladang gandum tu. Kawasan yang selalu jerawat di muka ini tumbuh di dahi dan dagu. Kebetulan pula cik en diberi peluang oleh Eucerin untuk mencuba ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment selama 14 hari. Mesti korang nak tengok berjaya ke ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini membasmi jerawat di muka cik en kan?

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka 


Jerawat di Muka 

Adalah kawan di facebook cik en komen, "Cik en, muka ko tu dah licin kot, ada ke jerawat di muka tu? " . Kalau korang sendiri memiliki kulit yang tak banyak masalah jerawat, mesti sesekali akan merasa juga masalah jerawat di muka kan? Jerawat di muka yang dimaksudkan berbentuk bintik hitam, bintik putih atau bintik kecil (papul) yang tumbuh di dahi dan dagu. Kulit berjerawat dipengaruhi oleh gaya hidup, faktor hormon dan keturunan, sebab itu ada yang mempunyai masalah jerawat di muka teruk dan ada yang jarang tumbuh. Korang boleh baca Punca Jerawat. Tapi mustahil la kalau nak diberitahu dalam sepanjang hidup seseorang itu memang tak pernah tumbuh jerawat lagi lagi jerawat di muka kan?

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka 

Sepanjang 14 hari cik en menggunakan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment untuk mengecutkan dan menghilangkan parut jerawat. Dan tak sampai 14 hari pun cik en dah berjaya! Ini perbezaannya


Nampakkan cik en berjaya untuk membebaskan muka cik en daripada jerawat di muka dengan mengamalkan sekali sehari sebelum tidur di kawasan berjerawat. Selalunya kalau produk kecutkan jerawat ini, mesti korang akan rasa kulit korang kering dan ada kerengsaan kan? tapi dengan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini kulit korang akan kekal lembab sebab Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment menggunakan : 

  • Sepuluh peratus  Hydroxy Complex, kombinasi tiga ejen pengelupasan yang berkuasa tinggi iaitu  AHA (asid glikolik), BHA (asid salisilik) dan PHA (gluconolactone) yang membantu memperbaharui permukaan kulit, membersihkan pori, mengurangkan bakteria penyebab jerawat, P. acnes, dan menanggalkan sel kulit mati;
  • Licochalcone A, bahan anti radang yang mengurangkan kerengsaan dan membantu mengurangkan kemerahan pada wajah;
  • Dexpanthenol, yang terhasil daripada vitamin B5 adalah pelembap yang mengekalkan kandugan air dalam wajah untuk meningkatkan daya tahan kulit dan melindunginya daripada pencemaran alam sekitar.

Walaupun dah bebas jerawat, tapi korang risau kalau jerawat tu akan tinggalkan kesan hitam kan? Dengan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini juga mengurangkan kesan hitam sehingga 80% dan menghalang pertumbuhan jerawat yang baru. Pelembap untuk kulit berminyak dan jerawat di muka ini direka dan diuji khas untuk membersihkan pori yang tersumbat, mengurangkan dan menghalang kemunculan semula jerawat, di samping mengekalkan kelembapan kulit.

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Tekstur Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment adalah sebahagian daripada produk penjagaan kulit komprehensif ProACNE yang terdiri daripada pencuci muka, pelembap, skrub, serum dan pelembap siang. Korang boleh dapatkannya di farmasi seluruh negara dengan harga yang sangat berpatutan iaitu RM62. Produk ini beserta produk lain dalam rangkaian yang sama kini tersedia dalam bungkusan yang diperbaharui.

Untuk maklumat lanjut tentang rangkaian penuh penjagaan muka ProACNE daripada Eucerin®, log masuk ke www.eucerin.my atau www.facebook.com/EucerinMY

  15 comments:

  1. Wah menarik ini. Saya pun selalu juga naik jerawat.

    Bila hormon dah meningkat, mesti ada la naik sebiji dua.

    Kena beli juga Eucerin ni sebagai persediaan.

    ReplyDelete
  2. Memang bagus Eucerin ProACNE ni. Kak ana dh sahut cabaran 14 hari ni dan memang kecut jerawat2 tu semua. Happy sgt.

    ReplyDelete
  3. Akak pun guna A.I. Clearing Treatment ni. Memang best. Tak renyah nak pakai dan best sebab kulit masih terpelihara kelembapannya.

    ReplyDelete
  4. Ramai yg guna product ni.. Semua beri feedback baik. Ty nk kn gi cr juga cmni hapus jerawat

    ReplyDelete
  5. Best tengok review2 positif produk eucerin nie. Ternyata dlm masa 14 hari jerawat semakin hilang dan kesan jerawat pudar dgn segera. Bestnya bila muka bebas jerawat

    ReplyDelete
  6. Geramnya tgok jerawat cik en..kalau dekat.akak picit2 tu..hahhaha..well akak mmg suka dengan Eucerin ni..cepat betul kesannya..2-3 hari dh kecut dan hilang

    ReplyDelete
  7. produk ni bagus,ramai yang buat review.Semua nya boleh dikatakan berhasil.

    ReplyDelete
  8. yeahh tahniah kepada diri sendiriiii sebab berjaya menyahut cabaran 14 hai. tgk dah berkesan kat kulit. bukan je tuk jerawat tapi masalah-masalah yang lain kan hehe

    ReplyDelete
  9. Seriously sis berkesan? Bagusnya produk macam ni, pakai sekali je dah berkesan.

    ReplyDelete
  10. Memang bestkan guna Eucerin ni. Bukan setakat jerawat saja kecut, parut kerawta pun takde.yg best kulit muka tak berminyak

    ReplyDelete
  11. Bestnya eucerin ni clear kulit dari blemish.airah memang nak beli tngu nak keluar je haha

    ReplyDelete
  12. dah cuba guna jugak. Nampak macam berkesan. Nanti nak bagi anak remaja akak cuba guna pulak.

    ReplyDelete
  13. Best sangat rasa kalau ada jerawat dan tak tinggalkan kesan di kulit wajah. Macam saya guna Youth, kesan jerawat yang lama pun dah beransur pudar

    ReplyDelete
  14. hehehehe cik ein kalau pakai ni nampak keberkesanannnya. Dengan jerawat seketol tu hilang. Nanti ruby nak restock eucerin ni. Yang produk ni backup masa ada jerawat memang sangat bagus. cepat je jerawat masak.

    ReplyDelete
  15. cik tom tgk mmg byk feedback positif kwn2 yg pakai eucerin proacne ni..tgk jerawat cik en pun cpt je kecut..lg best xde parut pun ye..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!