www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-02-25

Kwaycap Rantau Panjang

Kwaycap Rantau Panjang | Kiranya entri ini entri throwback sebabnya nak story menu baru yang cik en cuba masa di Kelantan masa sukan veterinar 2018 bulan lepas. Korang pernah dengar tak Kwaycap? Mungkin ore kelate tau menu ni tapi cik en yang berasal dari Perak baru tau pasal menu ini. Menu ini cik en cuba masa shopping di Rantau Panjang. Itupun staf pejabat yang bawakkan. Bukan kedai tapi lorong lorong rumah kampung di Rantau Panjang. Korang nak tau tak rasa Kwaycap Rantau Panjang ini? 

Kwaycap Rantau Panjang
Kwaycap Rantau Panjang

Kwaycap Rantau Panjang



Kwaycap ini gabungan kuey teow buatan sendiri, kuah kicap, kaki ayam, telur dan sayur. Cik perasan juga, kalau sebelah Pantai Timur ke Thailand, mereka banyak gunakan kaki ayam untuk masakan dorang. Di sebelah Perak ini memang ada tapi tak banyak kedai makan tengah hari dijadikan kaki ayam sebagai salah satu menu utama. Rasanya tak terlalu masin walaupun kuahnya kicap, ala makan sup tapi ada rasa ummp tu. Kaki ayam tu lembut, tak liat, cik en makan sampai tulang tulang kecik pun cik en leh hancurkan. Telur pula adalah telur rebus. Dapat 1/2 lagi. Harga RM 3.50. Murah kan? So kalau korang yang tak pernah rasa boleh la try kalau mai ke Kelantan na?

  4 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. macamm best je. haah. belah sana suka makan kaki aym. sup kaki ayam pun sedap. setengah org x suka mesti rasa pelik nak makan kaki ayam ni

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads